7.6.2021 klo 17:10
Uutinen

Vuoden 2021 hallituksen esittely

Vuosi 2021 on ollut meille kaikille poikkeuksellista aikaa. Nyt vihdoin kokoontumisrajoitukset alkavat hellittää, joten on aika esitellä hallitus hieman tarkemmin – näin tapahtumissa on helpompaa nykäistä hihasta ja kertoa toiveista.

Jyväskylän Yrittäjien hallitus on jaettu kolmeen työryhmään joiden toimintaa ohjaavat varapuheenjohtajat. Koko toimintaa koordinoi hallituksen puheenjohtaja.

Kysyimme hallituksen jäseniltä muutaman kysymyksen, joiden vastaukset valottavat hieman kunkin taustaa.

Jari Parkkisenniemi, hallituksen puheenjohtaja

Miksi lähdit yrittäjäksi?: Yrittäjänä pystyn toteuttamaan niita ammatillisia tavoitteita vapaammin, mitä olen itselleni asettanut. Samalla syntyy vapaus toimia ja auttaa laaja-alaisesti asiakkaita.

Mikä on lempiasiasi yrittäjyydessä?: Vapaus ja vastuu.

Mitä yrittäjyys on opettanut?: Yrittäjyys on opettanut itsestäni paljon sekä antanut mahdollisuuden oppia monelta eri toimialalta monipuolisesti liiketoimintaan liittyviäerityisiä piirteitä.

Mitä haluaisit sanoa jollekulle, joka haaveilee yrittäjyydestä?: Yrittäjyys on matka joka antaa ja mahdollistaa paljon. Kanssayrittäjät muodostavat erittäin tärkeän verkoston, josta kannattaa pitää kiinni. Apua ja ajatuksia tulee tarvitsemaan yrittäjyyden mielenkiintoisella matkalla.

Miksi liityit Jyväskylän Yrittäjiin?: Olen ollut jäsenenä eri yritysten kautta. Liittymisen syynä on ollut verkostot sekä kaikki ne yrittäjäjärjestön edut.

Miksi lähdit hallitukseen mukaan?: Halusin olla mukana vaikuttamassa yhdistyksen kautta, osana Suomen Yrittäjiä, yrittäjyyden edellytyksiin sekä ajaa yrittäjien etua.

Jos olisit biisi, mikä olisit: Köyhat yhtyeen biisi Mies. Harvinaisuus, joka löytyy ilmeisesti vielä yhdeltä Minidisc-nauhoitteelta 🙂

Viestintä ja kaupunkivaikuttaminen

Työryhmä suunnittelee ja toteuttaa yhdistyksen viestintää ja sitä kautta edistää yhdistyksen jäsenten ja hallituksen välistä vuorovaikutusta. Tärkeänä tehtävänä on kehittää viestintää ja yhteistyötä myös yhdistyksen sidosryhmän kanssa. Hyvin toteutetun viestinnän tavoitteena on saada jäsenyritysten ääni laajasti ja monipuolisesti kuuluviin. Työryhmän tehtävänä on myös osallistua kaupunkivaikuttamiseen sekä edistää jäsenistön edunvalvontaa.

Työryhmän jäsenet ovat:

Anu Laasanen, varapuheenjohtaja

Miksi lähdit yrittäjäksi?: Vuoden 2017 lopussa tein päätöksen sanoutua irti vakituisesta työpaikasta ja ryhtyä henkilöstöpalvelualan yrittäjäksi. Työllistämistyötä olin ennen sitä tehnyt vuodesta 2003 alkaen – säätiöissä ja julkisella puolella. Halusin jatkaa samalla alalla, mutta yrittäjänä. Kun ennen etsin työttömille työtä, nyt etsimme työlle tekijää. Rakastan tätä työtä, koska autamme sekä yrittäjiä että työnhakijoita.

Mikä on lempiasiasi yrittäjyydessä?: Vapaus ja vastuu! Vapaus päättää, vapaus kehittää, vapaus käyttää oma aikaa. Vastuu kannattavasta toiminnasta, vastuu yrityksen kehittymisestä, vastuu omasta ja työntekijöiden toimeentulosta.

Mitä yrittäjyys on opettanut?: Nämä vuodet yrittäjänä on opettanut että yrittäjyys on mun juttu! Hetkeäkään en vaihtaisi pois, vaikka nyt koronan myötä on ollut haastaviakin aikoja.

Mitä haluaisit sanoa jollekulle, joka haaveilee yrittäjyydestä?: Älä jää haaveilemaan – tee se! Et tule katumaan!

Miksi liityit Jyväskylän Yrittäjiin?: Yrittäjäjärjestön tekemisiä ja tilaisuuksia olen seurannut jo pitkään. Jopa silloin kun olin töissä julkisella puolella. Kauniina päivänä Anni toimistolta soitti ja ehdotti, että liittyisimme yrittäjäjärjestöön. Ei tarvinnut kauan miettiä.

Miksi lähdit hallitukseen?: Myös hallitukseen liittymistä minulle ehdotettiin. Sitäkään ei tarvinnut kauan miettiä, sillä tykkään vaikuttamisesta ja minusta on tärkeää kehittää ja viedä eteenpäin Jyväskylän Yrittäjien asioita.

Jos olisit joku biisi, mikä olisit?: Tuure Kilpeläinen – Ajatuksen voima

—-

Eeva Geier

Miksi lähdit yrittäjäksi?: Halu luoda jotain omaa vei mennessään. Olen aina ollut itsenäinen ja oma-aloitteinen, joten yrittäjyys oli toisaalta hyvin luonteva valinta.

Mikä on lempiasiasi yrittäjyydessä?: Mahdollisuus vastata omista aikatauluista helpottaa arkea. Kunnianhimoisena ihmisenä nautin myös siitä, että vain taivas on rajana!

Mitä yrittäjyys on opettanut?: Montakin asiaa. Sen, että pystyn antamaan yrittäjänä todella paljon asiakkaille ja luomaan heille arvokkaita asioita. Mutta myös sen, että ihmisen jaksaminen on rajallista ja itsestään täytyy pitää huolta!

Mitä haluaisit sanoa jollekulle, joka haaveilee yrittäjyydestä?: Just do it! Ammatillisesti yrittäjäksi lähteminen oli elämäni paras päätös, enkä voisi olla enempää oikeassa työssä. Minulla ei ollut erityistä kokemusta yrittämisestä, tai edes siltä alalta, minne lähdin. Seuraa intohimoasi, loput tulee perässä.

Miksi liityit Jyväskylän Yrittäjiin?: Kuulin yrittäjäverkostosta yhdistyksestä, jossa jaetaan vertaistukea, järjestetään mukavia tapahtumia ja yrittäjille tarjotaan etuja. Kerrankin näin päin, heh! Liityin suosittelun perusteella.

Miksi lähdit hallitukseen mukaan?: Minua houkuteltiin mukaan tuomaan tuoretta näkökulmaa asioihin. Parhaani sen kanssa teen, mitä vaan arjesta ehtii. Mukavaa hallitushommissa on se, että omista kiireistä huolimatta muut hallituksen jäsenet tsemppaavat ja ymmärtävät yrittäjän elämäntilanteen.

Jos olisit joku biisi, mikä olisit?: Yeboyah – Just se. Räppi on mun lempigenre ja Yeboyah lempiartisteja!

—-

Kirsi Nieminen

Miksi lähdit yrittäjäksi?: Mulla on tapana pitää montaa rautaa kerralla ahjossa. Koko ajan pitää olla haastetta ja säpinää. Kehittymisen, uuden oppimisen ja kasvamisen halu.

Mikä on lempiasiasi yrittäjyydessä?: Vapaus ja vastuu. Saa itse tehdä päätökset ja tuntea tulokset.

Mitä yrittäjyys on opettanut?: Asiat eivät ole ihmistä isompia. Ongelmista selvitään, jos ei itse niin verkoston avustuksella.

Mitä haluaisit sanoa jollekulle, joka haaveilee yrittäjyydestä?: Haaveista hienoimpia. Mutta muistettava vastuullisuus kaikessa tekemisessä. Apua on huomattava pyytää ajoissa, jos tuntuu ettei jossain kohtaa selviä yksin.

Miksi liityit Jyväskylän Yrittäjiin?: Halu vaikuttaa, saada tietoa ja tutustua seudun muihin yrittäjiin. Verkostoitumistapa heti yritykseni taipaleen alussa.

Miksi lähdit hallitukseen mukaan?: Monessa yhdistyksessä hallituksessa mukana olleena ajattelin, että jospa voisin jotenkin olla hyödyksi tässäkin.

Jos olisit joku biisi, mikä olisit?: Jänöjussin mäenlasku

—-

Sakari Oikarinen

Miksi lähdit yrittäjäksi?: Halu toteuttaa omia ajatuksia ja ideoita.

Mikä on lempiasiasi yrittäjyydessä?: Uusiin ihmisiin tutustuminen ja uudet jännittävät tilanteet.

Mitä yrittäjyys on opettanut?: Aina ja kaikkialla on mahdollisuuksia – malttia on olla innostumatta niistä kaikista.

Mitä haluaisit sanoa jollekulle, joka haaveilee yrittäjyydestä?: Jokainen yrittäjä määrittelee itse oman yrittäjyytensä tavoitteet ja onnistumisen mittarit – pyri tekemään omasta yrittäjyydestäsi sellainen, että olet siihen itse tyytyväinen.

Miksi liityit Jyväskylän Yrittäjiin?: Sakari liittyi Jyväskylän yrittäjiin kun asuu JKLssä, simple as that

Miksi lähdit hallitukseen mukaan?: Sakari pyrki ja pääsi hallitukseen, koska halusi päästä näkemään JKL yrittäjyyttä Yrittäjäjärjestön puolelta. Olen paljon touhunnut kaupungin kanssa, joten on luontevaa jatkaa yhteistyötä nyt yrittäjäjärjestön edustajan roolissa.

Jos olisit joku biisi, mikä olisit?: Eric Clapton & B. B. King – Riding with a king

—-

Satu Ässämäki

Miksi lähdit yrittäjäksi?: Startti oli loppujen lopuksi todella monen asian summa, mutta vastaan, että koska mies. 🙂 Yrittäjyys toki oli ollut haaveissa ja vaihtoehdoissa jo aiemminkin. Alunpitäen minulla oli haaveissa ravintola.

Mikä on lempiasiasi yrittäjyydessä?: Tämä kuulostaa nyt vähän kliseeltä, mutta mä vastaan silti, että ihmiset. Mä meinaan välillä pakahtua siihen, että olen päässyt tutustumaan mielettömiin ammattilaisiin, joilla on sydän paikallaan ja kuullut upeita, inspiroivia tarinoita heidän matkaltaan.

Mitä yrittäjyys on opettanut?: Paljon itsestäni ja omasta kapasiteetista, välillä on opittu myös kantapään kautta. Olen oppinut myös kyseenalaistamaan kaiken, ennen kaikkea sen oman tekemisen ja ajattelun.

Mitä haluaisit sanoa jollekulle, joka haaveilee yrittäjyydestä?: Meistä jokainen löytää kyllä ne omat kuoppansa ja huippunsa matkalla ilman, että minä niistä etukäteen varoittelen, mutta jos jotain, niin pidä huolta, että ympäröit itsesi kahdella verkostolla. Ammatillinen verkosto on todella tärkeä ja tulee auttamaan sinua monta kertaa yrittäjyytesi varrella. Sen lisäksi pidä huolta myös, että sinulla on verkosto, jota ei kiinnosta sinun yritystoimintasi oikeastaan minkään vertaa, vaan tärkeintä olet sinä.

Miksi liityit Jyväskylän Yrittäjiin?: Olen saanut Yrittäjien kautta upeita ystäviä, vertaistukea ja upeita asiakkaita. Jäsenedut, lakiapu ja edunvalvonta ovat myös erittäin tärkeitä asioita ja tämä on entisestään korostunut koronavuonna.

Miksi lähdit hallitukseen mukaan?: Kuten jo aiemmin mainitsin, pidän edunvalvontaa erittäin tärkeänä ja haluan myös itse toimia sen eteen. Yrittäjät eivät mahdu yhteen muottiin, vaan meidän kirjo on hyvin moninainen ja haluankin olla mukana tekemässä töitä sen eteen, että esimerkiksi kohtaamisten tarjonta vastaa monenlaisiin tarpeisiin yrittäjyyden eri vaiheissa.

Jos olisit joku biisi, mikä olisit?: Ei voi valita vaan yhtä! Keski-Suomen kunniaksi vastaan, että Miljoonasateen Annaliisa. Joinain päivinä myös Lost Societyn Riot. Ja joinain päivinä pohjaanen akka sisälläni huutaa Klamydian Palaa rauhaa… 🙂

Yrittäjyys ja yhteistyö

Työryhmä vastaa yhteistyöverkostojen ja osaamisen kehittämisestä. Pidämme tietoiskuja ajankohtaisista aiheista ja vastuullamme on uusien jäsenten sparraus ilta. Ryhmän tuella jäsenet saavat sparrausta muilta yrittäjiltä ja pääsevät verkostoitumaan. Kierrämme kertomassa yrittäjyydestä oppilaitoksissa ja olemme aktiivisesti yhteistyössä opiskelijajärjestöjen kanssa.

Työryhmän jäsenet ovat:

Joni Borgström, varapuheenjohtaja

Miksi lähdit yrittäjäksi?: Lähdin yrittäjäksi, koska minua kiinnosti kokeilla siipiäni oman yrityksen eteenpäin viemisessä.

Mikä on lempiasiasi yrittäjyydessä?: Lempiasiani yrittäjyydessä on, että voin auttaa asiakkaita ja mahdollistaa työpaikkoja.

Mitä yrittäjyys on opettanut?: Mitä yrittäjyys on opettanut?, että pitkäjänteisellä työllä voi saada paljon aikaan. Ja että kaikkea ei tarvitse osata itse, vaan voi käyttää verkostoa apuna.

Mitä haluaisit sanoa jollekulle, joka haaveilee yrittäjyydestä?: Jos haaveilee yrittäjyydestä, pitää olla valmis ottamaan vastuuta ensisijaisesti itsestä ja omasta ajankäytöstä.

Miksi liityit Jyväskylän Yrittäjiin?: Liityin Jyväskylän yrittäjiin mahdollistaakseni Suomen yrittäjien tekemän vaikuttamistyön ja ollakseni mukana aktiivisessa verkostossa.

Miksi lähdit hallitukseen mukaan?: Hallitus on hyvä näköalapaikka miten kaupungin yrittäjillä menee. Hallituksessa pääsee myös auttamaan muita yrittäjiä.

Jos olisit joku biisi, mikä olisit?: J.Karjalainen – Mennyt Mies

—-

Mikko Pitkänen

Miksi lähdit yrittäjäksi?: Olen tehnyt töitä projektien ja rahoituksen kanssa koko työurani. Perustin Propellerhatin alunperin sijoittaakseni tiedelähtöisiin startupeihin. Tein sitä ensin sivutoimisesti, mutta yrittämisen vapaus vei kuitenkin mennessään. Rahoitusta ja projektijohtamisen koulutusta tarvitsevat kaikki. Jokainen projekti on erilainen ja koko ajan voi oppia lisää. Työ on kiinnostavaa ja jokainen projekti on omalla tavallaan erilainen.

Mikä on lempiasiasi yrittäjyydessä?: Aloitin yrittäjänä tehtyäni vastaavia tehtäviä asiantuntijana useissa eri organisaatioissa. Yrittäjyydessä lempiasia on päivittäiset haasteet ja vapaus kehittää omaa sekä asiakkaiden liiketoimintaa. Olen tavoitteellinen ja samalla luova. Tässä pystyn sopivasti yhdistämään molemmat puolet.

Mitä yrittäjyys on opettanut?: Rahoituksen riittävyys on turvattava kaikissa tilanteissa. Sijoittaja Kim Väisänen sanoi joskus, että yrityksellä on vain yksi kriisi ja se on kassakriisi. Yrittäjänä olen oppinut arvostamaan myyntityötä ja prosesseja projektiliiketoiminnan kautta.

Mitä haluaisit sanoa jollekulle, joka haaveilee yrittäjyydestä?: Yrittäjyys on elämäntapa, mutta myös vain yksi vaihe elämässä. Opiskele ja tee työksesi asioita, joista olet aidosti innostunut. Jos siltä tuntuu niin voit tehdä sitä työtä myös yrittäjänä, joko osakkuudella tai perustamalla oman yrityksen. Se ei ole vaikeaa ja apua on saatavilla, kun uskaltaa kysyä

Miksi liityit Jyväskylän Yrittäjiin?: Liityin yrittäjiin, koska olen yrittäjä. Oma ”ainejärjestö” kuuluu asiaan. Kollegoiden kanssa keskustelut vievät aina asioita eteenpäin. Iso merkitys oli myös Doers verkostolla, joka on innostava nuorten ja kasvuyrittäjien ryhmä.

Miksi lähdit hallitukseen mukaan?: Lähdin hakemaan hallitukseen, koska näen, että yrittäjäjärjestössä voi vaikuttaa konkreettisesti asioihin.

Jos olisit joku biisi, mikä olisit?: Erinomaisen vaikea kysymys. Olen ”useina kappaleina”, mutta tässä yhteydessä tämä video kertoo mitä korporaation pukumiehelle käy – kun alkaa yrittäjäksi: Fatboy Slim ft. Bootsy Collins – Weapon Of Choice

—-

Joonas Pylvinen

Miksi lähdit yrittäjäksi?: Jotta pystyn luomaan ja tekemään haluamiani asioita

Mikä on lempiasiasi yrittäjyydessä?: Vapaus ja mahdollisuus

Mitä yrittäjyys on opettanut?: Malttia ja innokkuutta

Mitä haluaisit sanoa jollekulle, joka haaveilee yrittäjyydestä?: Ota ensimmäinen askel

Jos olisit joku biisi, mikä olisit?: Eminem – Without me

Tapahtumat ja yhteisöllisyys

Yhdistyksen tärkein voimavara ovat sen jäsenet. Mitä paremmin jäsenistö tuntee toisensa, sitä toimivampi ja vahvempi paikallisyhdistys on. Tähän tavoitteeseen pyrimme työryhmänä vastaamaan järjestämällä jäsenistölle tapahtumia virkistäytymiseen, verkostoitumiseen, kouluttautumiseen ja yrittäjien hyvinvointiin keskittyen.

Työryhmän jäsenet ovat:

Erika Nurmela, varapuheenjohtaja

Miksi lähdit yrittäjäksi?: Voidakseni harjoittaa ammattiani – hierojat tekevät työtä itsenäisinä ammatinharjoittajina

Mikä on lempiasiasi yrittäjyydessä?: Saapi suunnitella itse päivät ja tehdä erilaisia asioita. Samanhenkisiä ihmisiä ympärillä.

Mitä yrittäjyys on opettanut?: Ei välttämättä helpoin tapa tehdä töitä.

Miksi liityit Jyväskylän Yrittäjiin?: Koska kiinnosti lähteä hallitustoimintaan ja verkostoitua erilaisten yrittäjien kanssa, tutustua lisää ihmisiin.

Miksi lähdit hallitukseen mukaan?: Olen ollut ennenkin aktiivinen yhdistystoiminnassa.

Jos olisit joku biisi, mikä olisit?: Haloo Helsinki / Pulp Fiction

—-

Anna Juujärvi

Miksi lähdit yrittäjäksi?: Jotenkin vain ajauduin yrittäjäksi. Tosin siitä olin kyllä haaveillut jo jonku aikaa.

Mikä on lempiasiasi yrittäjyydessä?: No se, mitä just nyt teen verkostomarkkinoinnin ammattilaisena se on ehdottomasti VAPAUS

Mitä yrittäjyys on opettanut?: Jos sinulla on ollut edes pieni ajatuksen siemen yrittäjyydestä, kasvata sitä siementä, tutki, jututa muita yrittäjiä, ole rohkea.

Mitä haluaisit sanoa jollekulle, joka haaveilee yrittäjyydestä?: Jos minä pystyn tähän, sinä pystyt varmasti.

Miksi liityit Jyväskylän Yrittäjiin?: Olen vähän sellainen järjestöaktivisti ja kun muutin Oulusta Jyväskylään, oli vain jotenkin niin luonteva siirtyminen yhdistyksen jäseneksi.

Miksi lähdit hallitukseen mukaan?: Olin myös Oulussa yrittäjien hallituksessa, joten hallitustyöskentely oli luonteva jatkumo. Jos omalla toiminnalla voidaan yhdessä vaikuttaa yrittäjyyden edistämiseen, silloin työ ei ole mennyt hukkaan

Jos olisit joku biisi, mikä olisit?: Jos olisin laulu, olisin Elan Katse eteen ja suupielet ylöspäin

—-

Reijo Kujala

Miksi lähdit yrittäjäksi?: Aikaisemman työhistorian kokemuksen myötä tuli rohkeus tehdä enemmän.

Mikä on lempiasiasi yrittäjyydessä?: Kasvun aikaan saaminen.

Mitä yrittäjyys on opettanut?: Pitkäjänteisyyttä ja päätöksentekokykyä.

Mitä haluaisit sanoa jollekulle, joka haaveilee yrittäjyydestä?: Jalat maassa rohkeasti

Miksi liityit Jyväskylän yrittäjiin?: Olen työelämässä aina kokenut tärkeäksi kuulua ja osallistua etujärjestöihin. Yrittäjäkaudella oli luonnollista liittyä yrittäjäjärjestön jäseneksi ja paikkakunnan järjestöön.

Miksi lähdit hallitukseen mukaan?: Erilaista työelämän ja yrittäjyyden kokemusta on kertynyt ja pidän tärkeänä vaikuttaa ja osaltani jakaa kokemustietoa sekä oppiihan sitä itsekin verkostoitumalla.

Jos olisit joku biisi, mikä olisit?: Maailma on kaunis

—-

Kaisa Lammi

Miksi lähdit yrittäjäksi?: Intohimosta suunnittelutyöhön

Mikä on lempiasiasi yrittäjyydessä?: Vapaus tehdä töitä omilla ehdoilla

Mitä yrittäjyys on opettanut?: Sinnikkyyttä, paineensietokykyä ja itsensä johtamista

Mitä haluaisit sanoa jollekulle, joka haaveilee yrittäjyydestä?: Vapaus vaatii myös vastuuta

Miksi liityit Jyväskylän Yrittäjiin?: Halusin verkostoitua muiden paikallisten yrittäjien kanssa

Miksi lähdit hallitukseen mukaan?: Haluan olla yhdistämässä yrittäjiä ja vaikuttaa yrittäjien asioihin Jyväskylässä

Jos olisit joku biisi, mikä olisit?: Parasta ääntä korville on hento kesätuuli ja laineiden liplatus

—-

Juha Oksanen

Miksi lähdit yrittäjäksi?: Yrittäjäksi lähteminen oli luonnollinen jatkumo ravintolaurallani. Olin hankkinut liikkenjohdollista koulusta ja kokemusta ja kolmekymppisenä olin valmis kantamaan taloudellisen ja henkisen yrittäjän riskin.

Mikä on lempiasiasi yrittäjyydessä?: Vapaus ajatella ja toimia luottaen omiin ajatuksiin ja kykyihin. Saan toimia vapaassa liidossa katsomatta kellonaikaa ja viikonpäivää

Mitä yrittäjyys on opettanut?: Vastuullisuutta omasta ja muiden elämästä. Selviytymistaitoa ja uskoa.

Mitä haluaisit sanoa jollekulle, joka haaveilee yrittäjyydestä?: Kuuntele, tarkkaa ja opiskele itseäsi. Jos tunnet aitoa paloa yrittäjyyteen, niin rohkeasti matkaan..

Miksi liityit Jyväskylän Yrittäjiin?: Liityin samantien Jkl Yrittäjiin 1988 kun aloitin yritystoiminnan. Uskoin sen merkityksellisyyteen ja apuun nuorelle yrittäjälle. Yrittäjäjärjestö on pitänyt lupauksensa 34 vuotta, olen siitä kiitollinen

Miksi lähdit hallitukseen mukaan?: Koen että pitkä yrittäjätaustani voisi olla hyödyksi hallitustyöskentelyssä ja halusin laajentaa omaa näköalaani, sparraus hallituskumppanien kanssa on hedelmällistä ja antoisaa.

Jos olisit joku biisi, mikä olisit?: Kaihomielinen Eino Leino ”haihtuvi nuoruus niinkuin vierivä virta…” (Elegia, toim.huom.) tuli ekas mieleen, kun huomasin kirjoittaessani kuinka varttunut olen – mukamas

—-

Kirsi Pitkänen

Miksi lähdit yrittäjäksi?: Minulle yrittäjyys edustaa vapautta, jonka koen yhdeksi tärkeimmäksi asiaksi työn mielekkyyden näkökulmasta.

Mikä on lempiasiasi yrittäjyydessä?: Vapaus päättää työaika.

Mitä yrittäjyys on opettanut?: Organisointikykyä, talouden ja työajan hallintaa ja delegointia.

Mitä haluaisit sanoa jollekulle, joka haaveilee yrittäjyydestä?: Varsinkin omalla toimialallani (taiteellinen luominen) yrittäjyyteen suhtaudutaan varauksella. Haluan omalla esimerkilläni hälventää ennakkoluuloja ja osoittaa, että yrittäjyys tarjoaa mahdollisuuksia esteiden sijaan.

Miksi liityit Jyväskylän Yrittäjiin?: Koen tärkeäksi verkostoitua muiden, paikallisten yrittäjien kanssa.

Miksi lähdit hallitukseen mukaan?: Koen merkitykselliseksi vaikuttaa asioihin paikallisella tasolla.

Jos olisit joku biisi, mikä olisit?: Musiikki edustaa minulle erilaisia mielentiloja, joten juuri tällä hetkellä olisin Johann Strauss, Also Sprach Zaratrustra

—-

Marko Toivakka

Miksi lähdit yrittäjäksi?: Lähdin yrittäjäksi, koska se oli tapa rakentaa oma toimenkuva siten, että pystyn hyödyntämään koko osaamistani.

Mikä on lempiasiasi yrittäjyydessä?: Vapaus tehdä asiat haluamallaan tavalla.

Mitä yrittäjyys on opettanut?: Yrittäjyys on opettanut sen, että aina ei tarvitse tehdä hampaat irvessä asioita, joista ei pidä.

Mitä haluaisit sanoa jollekulle, joka haaveilee yrittäjyydestä?: Jos haaveilet yrittäjyydestä, ota rohkeasti seuraava askel. Varmista kuitenkin, että tukiverkosto on kunnossa – on hyvä olla joku, jonka kanssa voi avoimesti puhua haasteista, tilanteista tai vaikka päivän fiiliksistä.

Miksi liityit Jyväskylän Yrittäjiin?: Uutena yrittäjänä halusin verkostoitua – Jyväskylän Yrittäjillä on alueella laajin jäsenkunta

Miksi lähdit hallitukseen?: Yhdistykset toimivat aina jäsentensä voimin – totesin, että minulla olisi mahdollisuus omalta osaltani tukea yhdistyksen toimintaa, joten lähdin ehdokkaaksi hallitukseen.

Jos olisit joku biisi, mikä olisit?: Hurriganesin Analytic Mind