13.11.2018 klo 22:36
Uutinen

Vuoden Maakunnalliset Yrittäjät Rannikko-Pohjanmaalla: Oy Vaasan Joutsen Ab ja Salon Celine

Michael ja Pernilla Ekmanin palkittiin Vuoden Maakunnallisina Yrittäjinä lauantaina 10.11. Vuoden Yrittäjäjuhlassa Vaasassa. Pariskunnan yritys, Oy Vaasan Joutsen Ab, tunnetaan ennen kaikkea ravintolalaiva Faroksesta ja sen terassista. Vuoden Maakunnallisena Yksinyrittäjänä palkittiin samassa tilaisuudessa Jonna Kovala.

Faros, joka on entinen majakkalaiva, tuotiin Vaasaan 1989 ja on siitä lähtien toiminut ravintolalaivana. Toukokuussa 2013, suuren peruskorjauksen jälkeen, Faros Restaurant Ship terasseineen avattiin uudistettuna Michael ja Pernilla Ekmanin toimesta. Terassi, jossa on noin 300 asiakaspaikka, on Vaasan suurimpia.

Kesällä 2018 Faros laajensi avaamalla FYR-nimisen ravintolarakennuksen suurine ikkunoineen, jotka ulottuvat lattiasta kattoon. Rakennuksesta löytyy myös jäätelöbaari Faros Ice, josta tarjoillaan Suomessa valmistettua gelatoa. Uusi ruokaravintola uudistettuine terasseineen luo entistä paremmat puitteet kesätapahtumille, yksityisille juhlille ja edustustilaisuuksille. Vaasalaiset eivät turhaan puhu kesäisestä olohuoneesta.

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät haluaakin palkita yrityksen sen kasvuhakuisuudesta ja eteenpäinpyrkivästä asenteesta. Puheenjohtaja Mikael Fredmanin mukaan Oy Vaasan Joutsen Ab on esimerkillinen yritys koko Pohjanmaan alueella.

  • Kannustamme aina pieniä ja keskisuuria yrityksiä kasvamaan rohkeasti kuten Michael ja Pernilla ovat tehneet loistavin tuloksin, Fredman sanoo.

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Hippi Hovi nostaa puolestaan esiin yrityksen aktiivisuuden sosiaalisessa mediassa.

  • Vaikuttavaa viestintää on vaikea toteuttaa ravintola-alalla huomioimatta somen merkitystä yksittäisille ihmisille ja yhteisöille. Michael ja Pernilla ovatkin valinneet osaavan somekumppanin toteuttamaan Faroksen markkinointia ja näin ravintola voi keskittyä olennaiseen, eli palveluun ja elämysten luomiseen, toteaa Hovi.

Michael ja Pernilla Ekman ottivat vastaan palkinnon ja tunnustuksen Vuoden Yrittäjäjuhlassa lauantaina 10.11. ravintola Strampenissa. samassa tilaisuudessa palkittiin palkittiin Vuoden Maakunnallisena Yksinyrittäjänä Jonna Kovala Vähästäkyröstä.

Toiminimen Salon Celine Jonna perusti jo opiskeluaikana. Valmistuttuaan kosmetologiksi hän toimi ensin sivutoimisena yrittäjänä. Liiketoiminnan pikkuhiljaa kasvaessa hän uskaltautui lopulta kokopäiväiseksi yrittäjäksi. Esteettisen hoidon lisäksi Jonnaa kiinnosti lääkinnällinen jalkahoito, joten hän päätti suorittaa myös jalkojenhoidon ammattitutkinnon.

Viisi vuotta sitten hän aloitti Vaasan seudun diabeetikot yhdistyksen jalkahoitajana ja pian tämän jälkeen solmittiin sopimus Vanhan Vaasan sairaalan kanssa. Jonna tekee yhteistyötä myös Vähänkyrön terveyskeskuksen kanssa, joka sijaitsee hänen vastaanottonsa naapurustossa. Toimintaan kuuluu vastaanoton lisäksi myös kotikäynnit liikuntarajoitteisille ja veteraanien jalkahoidot.

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät haluaakin palkita Jonna Kovalan jatkuvasta ammattitaidon ylläpitämisestä. Aluejärjestön yksinyrittäjäverkoston puheenjohtajan Maria Norrlin-Asplundin mukaan Jonna on hyvä esimerkki siitä, kuinka kouluttautuminen ja omien taitojen kehittäminen johtaa parempaan asiakastyytyväisyyteen ja liiketoiminnan kannattavuuteen.

  • Tällä hetkellä yksinyrittäjiä on jo reilusti yli puolet Suomen yrittäjistä. Panostaminen yksinyrittäjiin ja heidän hyvinvointiinsa tuo säästöä kansantaloudelle, NorrlinAsplund toteaa.

Kuva: Mari-Johanna K.