13.6.2020 klo 11:35
Uutinen

Vuoden Nuori Yrittäjä 2020 on Rasmus Lönnqvist, Prestige Car Center

Rasmus Lönnqvist perusti Prestige Car Centerin vuonna 2014 harrastuspohjalta ja siirtyi kokoaikaiseksi yrittäjäksi 2016. Syksystä 2017 lähtien yritys on työllistänyt 1–3 henkilöä yrittäjän itsensä lisäksi. Autojen lisäksi Prestige Car Center tarjoaa asiakkaille rahoitusta, erilaisia takuita sekä rahoitusleasingiä. Lisäksi palveluvalikoimaan kuuluvat asiakkaiden rengassäilytys, pesut ja vahauspalvelut.

Yritys ostaa autot Ruotsista ja myy ne eteenpäin asiakkaille ympäri Suomea. Vain viidesosa asiakkaista on Vaasan seudulta, loput pääasiassa suurista kaupungeista ympäri Suomea. Vuonna 2020 Prestige Car Center avasi toimipisteen myös Helsinkiin. Yrityksen liikevaihto lähes viisinkertaistui vuodesta 2016 vuoteen 2019, ja maaliskuun 2020 alussa Financial Times sijoitti yrityksen sijalle 181 vuotuisella listallaan tuhannesta nopeimmin kasvavasta yrityksestä Euroopassa. Prestige Car Center on myös mukana valtakunnallisessa Vuoden uusyrittäjä -kilpailussa, jonka järjestää Suomen Uusyrityskeskukset ry (SUK).

Vuoden Nuori Yrittäjä palkinto ja Suomen yksityisyrittäjien säätiön palkintosumma luovutettin Rasmukselle Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien SummerBreak tapahtumassa. Tilaisuus pidettiin perjantaina 12.6. Sing Sing talossa Vaasan Vaskiluodossa. Illan aikana kuultiin myös vinkkejä sosiaalisen median käytöstä. Palkintoseremonia ja puheenvuorot striimattiin Våga Växa! projektin toimesta.