2.12.2023 klo 18:15
Uutinen

Vuoden nuori yrittäjä 2023 on Interjektio Oy:n Rainer Koirikivi

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Nuorten yrittäjien johtoryhmä valitsi ja Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien hallitus vahvisti Vuoden nuoreksi yrittäjäksi 2023 Interjektio Oy:n Rainer Koirikiven.

Interjektio Oy on erityisesti Python-ohjelmointikieleen keskittynyt ohjelmistoalan konsultointiyritys, joka tekee töitä sekä isoille että pienille asiakkaille, niin Suomeen kuin kansainvälisestikin. Vahvuutena Interjektiolla on erityisesti uusien verkkopalveluiden ja tietojärjestelmien toteutus nopealla aikataululla startup-yrityksille.

Tarina sai alkunsa, kun Rainer Koirikivi tapasi Antti Haapalan vuonna 2013 järjestetyssä Python-ohjelmointikieleen keskittyvässä tapahtumassa Pycon Finlandissa. Vuosien varrella heille alkoi kertyä yhteisiä ohjelmistoprojekteja, joita he hoitivat ensin omien toiminimiyritysten ja myöhemmin osakeyhtiöiden kautta. Vuonna 2019 keikkaa alkoi olla niin paljon, että Rainer ja Antti päättivät palkata ensimmäisen työntekijän ja perustivat yhteisen yrityksen, Interjektio Oy:n. Yrittäjät näkevät tyytyväiset asiakkaat, onnelliset työntekijät ja toimivan koodin tärkeämpänä kuin nopean henkilöstökasvun. Tulevaisuuden tavoitteena on kasvaa Suomen parhaaksi ohjelmistoyritykseksi.

Rainerin kiinnostus ohjelmistojen ja verkkopalveluiden kehittämiseen alkoi jo lapsena, hän loi ensimmäiset nettisivunsa jo ala-asteikäisenä. Yrittäjyys on Rainerille vahvasti tuttua, sillä hänen vanhempansa perustivat menestyksekkään yrityksen 1990-luvun laman keskellä ja ovat pyörittäneet sitä läpi Rainerin elämän. Rainer aloitti työskentelyn ICT-alalla jo toisena yliopistovuotenaan ja toimi alan töissä viisi vuotta, samalla toimien sivutoimisena yrittäjänä, ennen kuin siirtyi päätoimiseksi yrittäjäksi vuonna 2017.

Asiakkaat arvostavat Rainerin joustavuutta ja kekseliäisyyttä. Hänen ammattitaitonsa näkyy erityisesti asiakastarpeiden täyttämisen ja ongelmanratkaisun nopeudessa, laadusta tinkimättä. Hänen päättäväisyytensä johti yrityksen kasvuun ja uusien työntekijöiden palkkaamiseen koronavuosina, vaikka talouden taantuma loi haasteita. Raineria pidetään luotettavana ja vakaana yhtiökumppanina sekä helposti lähestyttävänä ja kuuntelevana esihenkilönä.

Koirikivi on myös taloudellisesti vastuullinen yrittäjä. Hänen luotsaamansa yritykset ovat saaneet tunnustusta muassa Kauppalehden toimesta, kun Interjektio Oy sai Kestomenestyjä 2022–2023-tunnustuksen. Rainerin urakehityksen voi nähdä alkaneen jo lapsena ja yrittäjähenkisyys on edelleen vahvasti läsnä. Hän mahdollistaa useille työntekijöille toimeentulon ja on alansa tunnustettu asiantuntija, vaikka pysyy vaatimattomana omasta panoksestaan.

“Nuorten yrittäjien johtoryhmä vaikuttui Rainerin omistautumisesta alalle ja yrittäjähenkisyydestä. Hänellä on ollut selvä polku IT-alan yrittäjäksi jo pienestä pitäen. On hienoa, että alueeltamme löytyy tällaisia nuoria yrittäjiä” Juho Tauriainen, Pohjois-Pohjanmaan Nuorten yrittäjien johtoryhmän puheenjohtaja korostaa. 

Vuoden Nuori yrittäjä palkinnot on jaettu seuraaville yrittäjille:

  • 2022 Veikka Österberg, Laatutrio Oy
  • 2021 Arto Kankaala, Lapkaara Oy
  • 2020 Joonas Puurunen, Prime Sales Oy
  • 2019 Antti Heikkilä, Tivitek Oy
  • 2018 Janne Nieminen, Sikla Oy
  • 2017 Niklas Nukari, Takuullecom Oy
  • 2016 Sakari Arffman, Droplet Hitech Desing Oy
  • 2015 Ville Kyllönen, Konesilta Oy


Palkittu yritys:
Interjektio Oy toimitusjohtaja Rainer Koirikivi p. 0443587705 rainer.koirikivi@interjektio.fi

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät lisätietoja perusteluista:
Vuoden nuoren yrittäjän valinnan teki Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Nuorten yrittäjin johtoryhmä yhdessä PPY:n hallituksen kanssa. Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Nuorten Yrittäjien johtoryhmän puheenjohtaja Juho Tauriainen p. 040 7438 373