Emmi Lehtomaa
– Toivon, ettei vauva synny ennen itsenäisyyspäivää. Sen jälkeen lapsi voi minun puolestani tulla koska vain, Emmi Lehtomaa sanoo. Kuva: Satu Mali
7.10.2023 klo 20:49
Uutinen

Vuoden nuori yrittäjä 2023 -palkinnon voittaja on helsinkiläisen Fament Oy:n Emmi Lehtomaa

Vuoden nuori yrittäjä 2023 -palkinnon voittajaksi valittiin 7.10.2023 Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä vaikuttajien managerointiin erikoistuneen Fament Oy:n perustaja Emmi Lehtomaa. Lehtomaan yritys toimii managerina Suomen tunnetuimmille sosiaalisen median vaikuttajille sekä mediapersoonille.

Vuoden nuoreksi yrittäjäksi on valittu 36-vuotias Emmi Lehtomaa, Fament Oy. Vuoden nuoren yrittäjän palkintosumma on 20 000 euroa ja sen mahdollistaa Yksityisyrittäjäin Säätiö.

Palkitun Emmi Lehtomaan yritys Fament Oy sijaitsee Helsingissä ja tarjoaa yksilöllistä managerointipalvelua Suomen tunnetuimmille sosiaalisen median vaikuttajille ja auttaa vaikuttajia rakentamaan menestyvää bisnestä.

Tämän lisäksi liiketoiminta koostuu muun muassa podcast-tuotantojen myynnistä, tv-töistä, omista tuotemallistoista, medianäkyvyydestä sekä erilaisista luennoista ja puhekeikoista. Famentissa tutkitaan systemaattisesti sosiaalisessa mediassa nousevia trendejä ja ilmiöitä, joten yrityksessä ollaan jatkuvasti tietoisia siitä, mikä on alan seuraava iso trendi.

Kun Lehtomaa perusti yrityksensä, sosiaalisen median kaupallisuus oli suhteellisen uutta. Alalle ei ollut valmiita malleja tai toimintatapoja. Yksi yrityksen menestymisen salaisuus onkin ollut Emmi Lehtomaan aito intohimo kehittää täysin uudenlaista alaa Suomessa. Yrityksen tavoitteena on luoda Suomen paras managerointitoimisto.

– Alalla meidät tunnetaan vahvasti laadusta ja Fament on yhtä vahva kuin sen tiimi. Tulemme tulevaisuudessakin panostamaan siihen, että alan parhaat osaajat viihtyvät meillä työskennellessään, Lehtomaa summaa tulevaa.

Yritys on alusta asti tehnyt vuosittain kasvavaa positiivista tulosta ja se on edelleen kokonaan perustajansa omistama.

Vuoden nuori yrittäjä -palkinto julkistettiin Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Porissa 7.10.2023. Palkinnon jakaa Suomen Yrittäjät.

Lue lisää palkitusta yrittäjästä Suomen Yrittäjien sivuilta >

Emmi Lehtomaa
Kuva: Satu Mali

Fament Oy

Perustettu: 2019
Perustaja ja toimitusjohtaja: Emmi Lehtomaa, 36 vuotta
Kotipaikka: Helsinki
Työntekijöitä: 4 (2023)
Liikevaihto: 1 134 000 (2022)

KUVA Satu Mali