Henri Neuvonen puhuu puhelimessa
Kuva: Paavo Pengermä

Vuoden nuori yrittäjä on Henri Neuvonen! Vuoden yksinyrittäjät ovat Henna Viikilä ja Petri Hankiola

Vuoden yksinyrittäjiä ovat uniikilla otteella toimiva rengaslaboratorion yrittäjä Petri Hankiola ja kunnianhimoisesti hevostilaa kehittävä Henna Viikilä. Vuoden nuoreksi yrittäjäksi palkittiin Henri Neuvonen. Neuvosen Sijoitusasunnot.com Group Oy on uudenlainen asuntosijoitusmalli, jonka ennakkoluulottomuus siivittää kasvua.

Vuoden yksinyrittäjät: Petri Hankiola ja Henna Viikilä 

Vuoden yksinyrittäjien palkintosumma on 5 000 euroa yrittäjää kohden. Tämän mahdollistaa Yksityisyrittäjäin Säätiö. Valinnan palkituista on tehnyt Valtakunnallinen palkintolautakunta Suomen Yrittäjien yksinyrittäjäverkoston johtoryhmän valmistelun pohjalta. 

Petri Hankiolan Wheel Energy Oy on ainutlaatuinen rengaslaboratorio maailmassa

Nastolassa toimiva Petri Hankiolan yritys Wheel Energy Oy on ainutlaatuinen, ainoa itsenäinen, puolueeton ja yksityinen polkupyörien sekä autojen renkaiden tutkimuksia tekevä rengaslaboratorio maailmassa.

Wheel Energy tarjoaa renkaiden testauspalveluita mihin tahansa päin maailmaa. Hankiola testaa renkaista teknisiä ominaisuuksia, kuten vierinvastusta, pistokestävyyttä, kitkaominaisuuksia, iskukestävyyttä ja tekee kulutustestejä.

Yritys on rakentanut ja suunnitellut itse kaikki mittalaitteensa renkaiden mittauksiin. Yrityksen testausmenetelmät simuloivat aitoja tilanteita, mutta valvotussa laboratorioympäristössä.

Yrittäjä Petri Hankiola on onnistuneesti laajentanut yrityksen toimintaa kapeasektorisella, mutta kannattavalla alalla. Yrityksen asiakaskuntaan kuuluvat kansainväliset ja tunnetut rengasmerkit, kuten Michelin. Hankiolan menestyksen salaisuus on korkeassa laadussa, säntillisessä aikataulujen noudattamisessa sekä laaja-alaisessa osaamisessa.

Wheel Energy Oy

Liikevaihto 2021: 155 000
Liikevoitto: 13 000
Perustettu: 2003
Kotipaikka: Nastola

Viikilän hevostila menestyy kehittämällä ja kouluttautumalla

Henna Viikilän vuonna 2008 perustama Merikarvialla sijaitseva Viikilän hevostila tarjoaa päätuotteenaan yksilöllistä ratsastusta pienryhmissä keskellä kuvankauniita maalaismaisemia. Hevostilalla on myös vuokrattavia tallipaikkoja, hevosten koulutusta, varsojen kasvatusta ja ratsastusleirejä.

Hevostilan kasvu ja kehittäminen sekä itsensä kouluttaminen ovat olleet keskeisiä tavoitteita läpi Henna Viikilän yrittäjyyden. Viikilä on esimerkiksi suorittanut sosiaalipedagogisen hevostoiminnan koulutuksen vuonna 2018 ja tarjoaa sitä nyt yksilöasiakkaille ja erityisryhmille. Toimillaan hän haluaa auttaa syrjäytymisen vaarassa olevia.

Lisäksi Viikilä on investoinut rohkeasti, mistä esimerkkinä on vuonna 2019 valmistunut maneesi Peipun Areena. Maneesi mahdollisti valmistuessaan ympärivuotisen toiminnan säästä riippumatta, toi yritykselle uusia asiakkaita ja avauksia liiketoimintaan.

Viikilän hevostila on myös kasvattanut liikevaihtoaan. Lisäksi Viikilä on suorittanut matkailuyrittäjien laadunkehittämisohjelman ja osallistunut Green Care Merikarvia -hankkeeseen, jonka tavoitteena on uudistaa maaseutumatkailuyritysten toimintaa.

Viikilän Hevostila

Liikevaihto 2021: 91 000
Liikevoitto: 32 000
Perustettu: 2008
Kotipaikka: Merikarvia

Vuoden nuori yrittäjä on Henri Neuvonen

Vuoden nuori yrittäjä -kilpailuun ilmoitettiin kaikkiaan noin 200 nuorta yrittäjää eri puolilta Suomea. Yksityisyrittäjäin Säätiö tukee valtakunnallisen kilpailun kolmen parhaan palkitsemista 30 000 euron suuruisella summalla. Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun palkintoraadin mukaan finalistikolmikossa korostuivat innovatiivisuus, periksiantamattomuus sekä kyky vastata muutokseen.

Vuoden nuori yrittäjä 1. sija: Sijoitusasunnot.com Group Oyj ostaa asuinkerrostaloja 

Henri Neuvosen Sijoitusasunnot.com Group Oyj:n liiketoiminta perustuu kokonaisten asuinkerrostalojen ostamiseen. Talot yritys pääsääntöisesti myy myöhemmin eteenpäin joko alkuperäisessä kunnossa tai täysin saneerattuina.

Jyväskylässä vuonna 2011 perustetun yrityksen asiakkaita ovat pääasiassa asuntosijoittajat. Sijoituskohteita yhtiö ostaa eri puolilta Suomea.

Yritys erottautuu jatkojalostuskohteilla, jotka ovat täysin saneerattuja, valmiita tuottavia paketteja. Tällaisia kohteita ei ole juuri myynnissä muilla alan toimijoilla. Digitalisoitu, jouhevasti verkon kautta tapahtuva myyntiprosessi tehostaa ja nopeuttaa kaupantekoa.  

Yrityksen kasvu on ollut nopeaa, yritys on omavarainen ja sen liikevaihto on kasvanut kohisten. Kovasta kasvusta ja taloudellisesta tuloksesta huolimatta yritys on vastuullinen ja pidetty työnantaja ja sillä on hyvät tulevaisuudennäkymät.  
  
Raadin vakuutti yrittäjän innovatiivisuus, riskinottokyky sekä rohkeus. Poikkeuksellisella draivilla on luotu alalle aivan uudenlainen ja erittäin toimiva liiketoimintakonsepti.   

Keski-Suomen Yrittäjät on palkinnut Henri Neuvosen vuoden nuorena yrittäjänä 2022.

Sijoitusasunnot.com Group Oyj

Perustettu: 2011 
Perustaja ja toimitusjohtaja: Henri Neuvonen 
Kotipaikka: Jyväskylä 
Työntekijöitä: 14 (+ tytäryhtiöt: Kauppa käy Lkv Oy 3 & Rajape Oy 15) 
Liikevaihto 2021: 44 miljoonaa euroa 

Vuoden nuori yrittäjä, 2. sija: Helena Riihitupa on rohkea kehittäjä 

Tapahtumahenkilöstön välittämiseen ja asiakashankintaan erikoistuneen Helena Riihitupa Oy:n tulevaisuus näytti pandemian kynnyksellä synkältä, mutta viimeisen parin vuoden aikana toteutetut rohkeat rekrytoinnit ja palvelutarjonnan kehittäminen siivittivät yrityksen liikevaihdon lähes sadan prosentin kasvuun.  
  
Raati vakuuttui yrittäjän valovoimaisesta persoonasta ja yrityksen huikeasta tuloksesta pandemia-aikana näin haastavalla toimialalla. Uusiutumiskyky ja ainutlaatuinen asenne huokuvat yrittäjästä ja mainittavaa on myös laaja verkosto, jonka yritys työllistää. 

Helena Riihitupa Oy 

Perustettu: 2017 (toiminimi perustettu 2011) 
Perustaja ja toimitusjohtaja: Helena Riihitupa 
Kotipaikka: Tampere 
Työntekijöitä: 6 (+ n. 300 keikkaluontoista työntekijää) 
Liikevaihto 2021: miljoona euroa 

Vuoden nuori yrittäjä, 3. sija: Mikko-Joonas ja Jesse Kuuminainen näkevät markkinan kehittymisen metsänhoitoalalla 

KUMEKO Group Oy:n palveluihin kuuluvat monipuoliset metsäpalvelut: puukauppa- ja metsänhoitopalvelut, kierrätys- ja kiertotalouspalvelut, jätehuoltopalvelut sekä satama-, operaattori- ja huolintapalvelut. Yritys tekee kehitystyötä varsinkin bioenergian saralla ja heillä on monipuolinen tarjontapaletti laitospolttoaineiden toimittajana.  
 
Raatiin teki vaikutuksen yrityksen toimialan ajankohtaisuus, kyky nähdä markkinan kehittyminen ja luoda siihen palveluliiketoiminta ympärille. Myös yrityksen vastuullisuutta kiiteltiin. Toiminnalla on jo nyt huikeat luvut ja edelleen hyvät kasvumahdollisuudet. Yrittäjäveljeksillä on silmää yrityksen kehittämiseen verkostojen ja osaavan työvoiman kautta. 

KUMEKO Group Oy 

Perustettu: 2012 
Perustajat: Mikko-Joonas Kuuminainen (toimitusjohtaja) ja Jesse Kuuminainen 
Kotipaikka: Pori 
Työntekijöitä: 8 
Liikevaihto 2021: 14,3 miljoonaa euroa 

Lisätietoja:

Sari Laitinen, verkostopäällikkö, Suomen Yrittäjät, p. 040 538 4602, sari.laitinen@yrittajat.fi (nuoret yrittäjät) ja Mika Hämeenniemi, toimialapäällikkö, Suomen Yrittäjät, p. 050 372 4804, mika.hameenniemi@yrittajat.fi.