Vuoden taksiautoilija
Vuoden taksiautoilija painottaa asiakaspalvelun ja siisteyden merkitystä. Kuva: Getty Images
14.2.2023 klo 07:01
Uutinen

Vuoden taksiautoilija satsaa ikäihmisten kohteluun: ”Autosta pitää nousta auttamaan”

Hannes Huhtala on erikoistunut esteettömiin taksimatkoihin.

Vuoden 2022 Taksiammattilaiseksi valitun loimaalaisen taksiyrittäjän Hannes Huhtalan valttina on ollut asiakaspalvelu. Taksiliiton järjestämässä ehdokaskyselyssä hän sai vuolaat kiitokset avuliaisuudestaan.

Huhtala ontoiminut taksiyrittäjänä vuodesta 1984. Sitä ennen hän työskenteli kuljettajana isänsä yrityksessä. Isoisäkin toimi alalla, hän oli taksiautoilija jo 1920-luvulla.

Huhtala sai runsaasti kiitoksia erityisesti palvelualttiudestaan. Asiakkaiden kommenteissa häntä kiiteltiin muun muassa ikäihmisten kohtelusta.

– Taksinkuljettajan pitää olla siisti, samoin kuin autonkin. Autosta pitää nousta auttamaan, ja asiakasta on osattava kuunnella. Taksinkuljettaja voi parantaa yksinäisen tai sairaan asiakkaan oloa keskustelemalla, mutta hiljaakin pitää osata olla, kun asiakas niin haluaa, Huhtala kertoo.

”Taksiala on minun hommani”

Vuosituhannen alussa hän ajoi karaoketaksia, mutta nykyisin alla on esteetön taksi. Sillä hän kuljettaa asiakkaita esimerkiksi Loimaan aluesairaalaan ja kauppa-asioille.

– Työn kautta on tullut paljon tuttuja ja ystäviä. Yhteistyö on ollut muiden autoilijoiden kanssa saumatonta, ja toivon sen sellaisena jatkuvankin. Kyllä voin sanoa, että taksiala on minun hommani.

Kunniamaininnat Vuoden Taksiammattilainen -valinnassa saivat taksiyrittäjät Hannu Auvinen (Pieksämäki), Eeva-Kaarina Kasala (Keminmaa), Anna Kuivanen (Orivesi), Niilo Leskinen (Kuopio), Esko Lukkari (Kontiomäki), sekä taksiyritys KEJA Palvelut (Kristiinankaupunki) ja taksinkuljettaja Anu Maijola (Helsinki). Taksiliitto on järjestänyt Vuoden Taksiammattilainen -ehdokashaun vuodesta 2017 lähtien. Vuosittaiseen ehdokashakuun osallistui tänä vuonna reilut 200 taksiasiakasta.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus