21.12.2020 klo 10:00
Uutinen

Vuoden Yksinyrittäjä Johanna Laurinen Businessworks

Vuoden yksinyrittäjäksi 2020 Oulun Yrittäjät valitsi ajankohtaisella alalla toimivan palvelu- ja strategiamuotoilija Johanna Laurisen Businessworksista. Laurinen siirtyi yrittäjäksi parikymmentä vuotta kestäneen pankkiuran jälkeen ja hyödyntää nyt kokemustaan ja ammattitaitoaan pienyrittäjien tukena.

Johanna Laurisen Businessworks tarjoaa apuaan pienyrittäjille muun muassa tuotteen- tai palvelun kehitystyössä, markkinoinnin suunnittelussa tai kasvustrategian laatimisessa. Hän käyttää palvelumuotoilun työkaluja.

– Olen myös auttanut yrityksiä suunnittelemaan kehityshankkeita ja hakemaan rahoitusta, jotta poikkeusolosuhteissa löydetään sekä nopeita parannuksia että pidemmällä tähtäimellä uutta liiketoimintaa, Johanna Laurinen kertoo.

Onnistumisen tunteet parasta

Yrittäjäksi vuonna 2019 siirtynyt Johanna Laurinen työskenteli lähes kaksikymmentä vuotta OP Ryhmässä muun muassa liiketoiminnan kehityspäällikkönä ja tuotepäällikkönä. Tässä työssä hän keräsi kokemusta digitaalisuuden hyödyntämisestä bisneksessä sekä innovaatio- ja strategiatyöstä, jota hän hyödyntää nyt yrittäjänä.

– OP oli mielettömän hyvä bisneskoulu ja opettaja. Nyt minulla oli kuitenkin tilaisuus tehdä jotain omaa ja omalla tavalla, oli kertynyttä kokemusta ja näkemystä, jota voisin hyödyntää nyt erilaisessa bisnesympäristössä.

Johanna Laurisen mukaan parasta yrittäjyydessä ovat onnistumisen tunteet:

– Kun olet laittanut itsesi likoon, saat hyvää palautetta ja koet että asiakas on saanut erityistä hyötyä avustasi, se on ihan mieletöntä. Myös vapaus ja ketteryys, saan yhdisteltyä arkeeni hyvin urheilun ja arjen ekaluokkalaisen kanssa.

Suunnitelmallista brändin rakennusta

Koronan myötä Businessworksin palaverit ja workshopit ovat siirtyneet verkkoon pidettäviksi Zoomilla tai Teamsilla. Välineet olivat Johanna Lauriselle tuttuja jo ennestään, joten hän on kokenut muutoksen pääasiassa myönteisenä. Online-työskentely on jopa tehostanut työntekoa. Myös asiakkaat ovat ottaneet virtuaalivälineet hyvillä mielin haltuun.

Businessworksin toiminta on lähtenyt reippaasti käyntiin, asiakkaita on riittänyt ja lisäksi Johanna Laurinen on panostanut verkostoihin ja kumppanuuksiin.

– Juuri nyt panostan digitaalisuuden hyödyntämiseen myös omassa liiketoiminnassani. Meiltä onkin tulossa strategian verkkovalmennus yhdessä yrittäjäkollegani kanssa ensi vuoden alussa.

Oulun Yrittäjien valintaperusteissa vaikutti myös Johanna Laurisen selkeä panostus yrityksensä brändin rakentamiseen. Yrityksellä on vakuuttavat nettisivut ja aktiiviset somekanavat.

– Otin myös itselleni ulkopuolisen valmentajan. Hänen kanssa sparratessa minullekin kirkastui, mitä juuri minun kannattaa erityisesti somessa ja digissä tehdä. On tämä suunnitelmallista ja toivottavasti paranee vielä entisestään! Tähän liittyy paljon kokeiluja ja oppimista ja huomaan itsekin, että sisältö sekä ulkoasu kehittyy paremmaksi koko ajan.

Johanna Laurinen ilahtui saamastaan Oulun Yrittäjien tunnustuksesta:

”Mieletöntä! Tämä on mahtava ja kannustava tunnustus yksinyrittäjälle. Toivon tämän myötä myös yrittäjyyden kipinää ja yrittäjän unelmia mahdollisimman monelle!”

Lisätietoja:

Businessworks

Johanna Laurinen

050 3180 121

johanna@businessworks.fi

@businessworks.fi

https://www.businessworks.fi/

Oulun Yrittäjät

Puheenjohtaja Risto Huovinen

0400 584 510

risto.huovinen@stemma.fi

googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_1’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_3’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-mob_2’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-mob_3’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_2’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_4’); });