Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

2.12.2018 klo 16:49
Uutinen

VUODEN YRITTÄJÄ

Vuoden 2018 yritys Vauhtifarmi

Vuoden yrityksen valintaperusteet Klaukkalan yrittäjät päätti valita Vauhtifarmin vuoden 2018 yritykseksi. Valintaan vaikutti se, että toimintaa on innovatiivisesti ja rohkeasti kehitetty koko yrityksen historian ajan nerokkaasti omia vanhoja rakennuksia ja muita mahdollisuuksia hyödyntäen.

Vauhtifarmilla on pitkät perinteet sukutilana ja niitä on vaalittu toiminnan muuttuessakin.

Asiakaskunta on laajentunut yksityisistä polttariporukoista juhlaväkeen ja yritysten kokous- ja tyhypäiviin. Enimmillään Vauhtifarmi on palvellut jopa 300 henkilöä yhtäaikaa. Vauhtifarmi työllistää eri alojen keikkatyöläisiä sen mukaan, millaisia tapahtumia kulloinkin on.

Vauhtifarmin tarina

Vauhtifarmi on perustettu vuonna 2006. Sitä pyörittävät sisarukset Ari ja Anne Sahlström.

Tila on ollut samalla suvulla jo vuodesta 1810. Tila on nimeltään Suonojantila ja siellä on ollut perinteisen viljanviljelyn lisäksi myös kaalinviljelyä sekä mansikan itsepoimintaa.

Vauhtifarmi keskittyi alkuvuosinaan vain elämys- ja ohjelmapalvelu- toimintaan. Toiminta laajeni, kun tilan vanha navetta rakennettiin vuonna 2014 kokous- ja juhlatilaksi noin 100:lle hengelle.

Tänä päivänä Vauhtifarmi järjestää yrityksille kokouksia, TYHY- sekä virkistyspäiviä ja yksityisille polttareita, häitä ja synttäreitä. Myös erilaiset teema-tapahtumat, kuten esim. Halloween-bileet ovat lähellä sydäntä ja niihin satsataankin täysillä. Ideat eivät tähän lopu ja mielenkiinnolla odotellaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Talon isännän vanha konehalli sai väistyä uusien edustussaunojen tieltä. Saunoihin mahtuu yhteensä 40 henkilöä. Saunaosasto sisältää myös viihtyisät oleskelutilat sekä ulkoporeammeen.

Saunojen yläpuolelle rakennettiin kokous- ja juhlatila, jonka Anne halusi nimetä Sadonkorjuusaliksi maatilan perinteitä kunnioittaen. Tosin heinäseipäitä jouduttiin tilaamaan porraskäytävän koristeeksi Kuopiosta saakka, kun tilan vanha isäntä oli ehtinyt omat jo polttaa. Lisäksi Farmilla toimivat baari ja cateringpalvelut. Ne on rakennettu sujuvasti salin jatkeeksi vanhan navetan yliselle. Koko talon mittainen terassi palvelee asiakkaita niin alhaalla kuin ylhäällä.

Omaleimaisuutta lisää sisarusten oma panostus rakentamiseen. Kattolautoja on maalattu, tapetteja laitettu sekä ovenpieliin on käytetty vanhaa lankkua joka löytyi konehallin alta. Ari nikkaroi mm. iomin käsin hienon baaritiskin, jollaista ei tietenkään löydy muualta.

Kaikki osaaminen elämän varrelta yhdistettiin tähän projektiin.

Annella on monipuolinen tausta myynnin ja markkinoinnin sekä asiakasrajapinnan ammattilaisena. Työkokemusta on kertynyt lukuisista erilaisista positioista kuten ICTpalveluiden myynnistä, kauppakamarista, kuntokeskuksista sekä kivitalomyynnistä.. Omaa firmaa Anne on pyörittänyt aina oman työn ohella jo nuorena. PT-palvelut ja kuntosaliohjaukset sekä hierontapalvelut olivat lähellä sydäntä kuten itsepuolustuskurssien vedotkin. Anne on harrastanut karatea ja kilpaillutkin menestyksekkäästi siinä. Noilta ajoilta jäi kuitenkin sen verran nivelvammoja, ettei lajia enää voi aktiivisesti harrastaa. Nykyään aika menee enemmän töissä, salilla, jumpissa sekä golf-kentällä. Tyttären heppaharrastus antaa myös voimia äidille, joka käy aina välillä rentouttamassa mieltään tallilla:)

Ari on tehnyt uraa kevytilmailun parissa viimeisten 22 vuoden aikana. Varjoliito on ollut intohimoinen osa hänen elämäänsä jo vuodesta 1996. Hän on kouluttanut perustamassaan Skyriders Paragliding kerhossa lähes 500 uutta varjoliitäjää lupakirjaan asti. Arilla on myös kokemusta maahantuonnista ja jälleenmyynnistä Sportwings varjoliitovarusteita tuovan yrityksensä kautta. Tandemillaan hän on tarjonnut ilmailuelämyksiä jo reilusti yli tuhannelle ihmiselle. Rakkaus nopeisiin autoihin vei hänet erikoisautovuokrauksen pariin. Nykyään elämyspuoli vie kaiken ajan ja kouluttaminen onkin saanut jäädä. Ari on kilpaillut maajoukkuetasolla 20v. Suomenmestaruuksia on tullut useita ja ulkomaillakin pärjätty ihan kivasti. Lapsia on hänelle siunaantunut jo neljä.