1.12.2022 klo 19:30
Uutinen

Vuoden yrittäjät palkittiin ja kunta allekirjoitti historiallisen elinvoimalupauksen Yrittäjäjuhlassa

Yrittäjäjuhlassa Majvikin jugend-linnassa 1.12.2022 palkittiin vuoden yrittäjät sekä allekirjoitettiin kunnan ja yrittäjien välinen elinvoimalupaus. Kyseessä on historiallinen asiakirja, jossa asetettiin yhteisiä tavoitteita Kirkkonummen yrittäjyysmyönteisyyden kehittämiselle sekä yrittäjien toimintaympäristön edistämiselle.

Vuoden yrittäjät palkittiin juhlan alkajaisiksi

Vuosittain yrittäjäyhdistys tuo esiin ansioituneita ja esimerkillisesti paikallista yrittäjyyttä edistäneitä yrittäjiä.

Vuoden yrittäjien valinnat tapahtuvat ilmiantojen perusteella – kuka tahansa pystyi esittämään yrittäjäyhdistyksen hallitukselle mielestään palkinnon ansaitsevaa yrittäjää.

Vuoden yrittäjä 2022

Keskeisiä valintaan vaikuttavia kriteerejä olivat mm.

  • yrityksen toiminnan tulee sijaita Kirkkonummella
  • voittajaksi voi ehdottaa myös yrittäjäparia tai tiimiä
  • yrityksellä on oltava jatkuvan menestymisen edellytykset ja talous kunnossa

Tämän lisäksi valintaan vaikutti yrityksen

  • omaperäinen liikeidea
  • jatkuvasti kehittyvä toiminta
  • kasvava liikevaihto
  • yrityksen toiminnan vaikutukset toimintaympäristöön
  • yrityksen suora ja välillinen merkitys työllistäjänä
  • tulevaisuuden näkymät

Vuoden Yrittäjä 2022 – Aki Välimäki

UV-Putki on palvellut Kirkkonummella ja Uudellamaalla yli 30 vuotta LVI- ja sähkötöissä. Sen asiakkaita ovat yksityistaloudet, taloyhtiöt, julkisyhteisöt, kaupungit ja kunnat. Yrityksen perusti Akin isä, Usko Välimäki, toukokuussa 1990. Aki toteaa, että yrityksen vahva pohja on rakennettu laman aikana ja se on kantanut tähän päivään asti.

Vuoden Kivijalkayrittäjä 2022

Vuoden Yrittäjä -palkinnon lisäksi hallitus päätti julistaa uuden kategorian jo totuttujen Vuoden yrittäjä, Vuoden elämäntyöpalkinto ja Nuori yrittäjä -palkintojen ohelle: Vuoden kivijalkayrittäjä.

-Tämän päivän kivijalkayrittäjä on rohkea, jos ei jopa uhkarohkea. Suuret ostosparatiisit ovat valitettavasti näivettäneet monet kuntien ja kaupunkien keskustat. Kivijalkaliikkeet ovat keskustojen elinvoima ja niitä on syytä nostaa esiin. Elinvoimaiset keskusta ovat iso osa kunnan tai kaupungin vetovoimaa. Keskustan palvelut ovat helposti saavutettavia ja luovat myös yhteisöllisyyttä. Tästä syystä halusimme luoda uuden, tärkeän palkitsemiskategorian, avaa yhdistyksen puheenjohtaja Janne Laitinen hallituksen päätöstä palkintokategorioiden laajentamisesta.

Vuoden kivijalkayrittäjä 2022 – Marika Kalamees

Vuoden kivijalkayrittäjäksi valittiin Marika Kalamees, BeautyLand Oy. Marika muutti Suomeen Virosta kaksikymmentä vuotta sitten ja on ollut alalla vuodesta 2007 lähtien. – Olihan tämä tosi iso yllätys. Kyllä minulla tuli kyyneleet silmiin, kun kuulin, Marika paljastaa.

Kunnan elinvoimalupaus

Yrittäjien palkitsemisen jälkeen tilaisuudessa siirryttiin historiallisesti merkittävään osuuteen – nimittäin kunta ja yrittäjät allekirjoittivat yhteisen elinvoimalupauksen.

Elinvoimalupauksella kunta sitoutuu yhdessä paikallisen yrittäjäyhdistyksen kanssa edistämään
yrittäjäystävällistä ilmapiiriä sekä vahvistamaan elinvoimaisuutta. Elinvoimalupaus tukee yhteistä tavoitetta vahvistaa Kirkkonummen veto- ja pitovoimaisuutta yrittäjien toimintaedellytyksiä kehittäen.

Elinvoimalupauksen painopistealueet

  1. Toimiva vuoropuhelu
    Kunta ja yrittäjäyhdistys sitoutuvat aktiiviseen vuoropuheluun yrityskentän kanssa. Vuoropuhelun toteuttamistavoista ja ajankohdista sovitaan yhdessä vuosittain.
  2. Sujuvat kaavoitus- ja lupaprosessit
    Lupa- ja kaavoitusprosessien tulee olla sujuvia. Kaavahankkeissa yritysten näkemykset ja ajatukset
    huomioidaan valmistelun toimesta varhaisessa vaiheessa.
  3. Yrittäjämyönteiset hankinnat
    Kunta jakaa mahdollisuuksien mukaan hankintoja kokonaisuuksiin, jotka mahdollistavat mikro- ja pk-yritysten osallistumisen kilpailutuksiin. Hankinnoissa toteutetaan mahdollisimman kattavasti markkinavuoropuheluja hankinnan kohteen sitä edellyttäessä.
  4. Yritysvaikutusten arviointi
    Päätöksenteossa otetaan huomioon vaikutukset yritysten toimintaedellytyksiin kunnan laatiman ohjeistuksen mukaan.
  5. Yrittäjyyteen kannustaminen ja kuntabarometrien hyödyntäminen
    Kunta ja yrittäjäyhdistys sitoutuvat toiminnassaan ja vuorovaikutuksessaan edistämään yrittäjämyönteistä ilmapiiriä ja kuntakuvaa. Seuraamme Suomen Yrittäjien ja muiden kuntabarometrien tuloksia ja
    laadimme toimenpiteitä tulosten pohjalta.

Elinvoimalupauksen allekirjoittivat Majvikissa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Anders Adlercreutz, kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi, Kirkkonummen kunnan kunnanjohtaja Tarmo Aarnio ja Kirkkonummen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Janne Laitinen.

Kirkkonummen kunnan elinvoimalupaus >>

Vas. Tarmo Aarnio, Anders Adlercreutz, Timo Haapaniemi ja Janne Laitinen