12.11.2018 klo 10:12
Uutinen

Vuoden Yrittäjät valittu

Joensuun Yrittäjät palkitsi omat Vuoden Yrittäjänsä maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa

VUODEN MAAHANMUUTTAJAYRITTÄJÄ

Tässä palkintokategoriassa painotetaan erityisesti tarinallisuutta tuloksellisuuden sijaan. Yrittäjällä on takanaan kehitystarina, joka hakee vertaistaan. Hän on tehnyt suomalaisessa yhteiskunnassa yrittämisestä mahdollista, vaikka kielimuuri tai kulttuurierot ovatkin asettaneet omat haasteensa. Hän on voittanut työllistymisen haasteet työllistämällä itsensä. Hän toimii innostavana esimerkkinä muille maahanmuuttajille ja on omassa yhteisössään pidetty ja arvostettu henkilö. Yritys työllistää useita alan ammattilaisia ja yritystoimintaa tehdään suurella intohimolla, joka välittyy asiakkaille. Liiketoiminta on kannattavaa ja kasvua on ollut ja on näköpiirissä. Yrittäjästä välittyy positiivinen suhtautuminen elämään ja yrittämiseen.

Melcotek Oy – Micael Birinc

VUODEN YRITTÄJÄ – PIENTEN SARJA

He ovat tunnettuja korkeasta työmoraalistaan ja sitoutumisestaan yrityksen toimintaan. He antavat omat kasvonsa yritykselle ja heidät tunnetaan hyvinä tyyppeinä. Raskas työ on kantanut hedelmää ja yrityksen toiminta on kannattavaa ja sitkeä työ on tuonut toimintaan kasvua. He ovat aloittaneet autotallista tai tarkalleen ottaen autohallin lämmönjakohuoneesta. Nyt he tähyävät kansainväliseksi toimijaksi ja pyrkivät jatkamaan kasvuaan. He ovat investoineet yrityksen kehitykseen ja palkanneet työntekijöitä. Mikäli kaikki menee suunnitellusti, tämä oli viimeinen mahdollisuus palkita heidät tässä kategoriassa.

Mobiilitukku eli Three Empty Cases – Kare Nupponen, Antti Uotila ja Heikki Tiilikainen

VUODEN YRITTÄJÄ

Yritys on osoittanut toiminnassaan jatkuvuutta ja toiminta on vankalle pohjalle rakennettu. Yrityksen toimintaa kehitetään jatkuvasti, vaikka perustoiminta on kannattavaa ja vakaata. Yrityksellä on takanaan lukuisia kasvun vuosia. Yritys työllistää merkittävästi ja on tunnettu hyvänä työnantajana, jonka henkilökunta on sitoutunutta ja osaavaa. Yrityksen liikevaihto mitataan miljoonissa ja kannattavuus on toimiala huomioon ottaen merkittävä. Yrityksessä on suoritettu sukupolvenvaihdos. Yritys on omalla toimialallaan Suomen suurin yksityinen toimija.

Karelia Ikkuna Oy – Kauko Ahtonen (hpj), Otto Ahtonen (tj), Elli Ahtonen, Juuso Ahtonen, Vesa Silvennoinen ja Ari Silvennoinen