Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

14.10.2017 klo 19:02
Uutinen

Vuoden yritys ja nuori yrittäjä valittiin syysjuhlassa

Rauman Yrittäjät ry:n vuotuisessa Syysjuhlassa palkittiin ansioituneita yrittäjiä. Rauman Yrittäjät-säätiö valitsi Vuoden yrityksen ja yrittäjäjärjestö Vuoden nuoren yrittäjän. Lisäksi tänä vuonna luovutettiin yrittäjäpatsas ja hyväntekeväisyyslahjoitus. Juhlissa oli mukana 120 yrittäjää ja yhteistyökumppania.

VUODEN YRITYS 2017: VMP-interior oy

Tänä vuonna valinta tehtiin teollisen tuotannon yrityksistä. Säätiön hallintoneuvoston valinta perustuu seuraaviin seikkoihin:

Yrityksen työllistämiseen, liikevaihdon kasvuun ja yrityksen taloudelliseen tilanteeseen.

VMP-interiorille myönnettiin Rauman Vuoden Yritys -palkinto 2017. Menestyksen taustalla on vuonna 2010 tehdyt muutokset liiketoiminnassa sekä vastuun jakaminen henkilökunnalle. Suunnanmuutoksen jälkeen yritys on kasvanut viimeiset kuusi vuotta keskimäärin 27 prosenttia vuodessa.

Sadat valoisat, ergonomiset ja kauniit apteekit sekä sairaalojen tehokkaat lääkehuoltoratkaisut ovat raumalaisen VMP-interiorin käsialaa. Yrityksen arki on isojen ja pienten projektien hoitamista – asiakkaiden toiveiden kuuntelua, ongelmien ratkomista, luovaa suunnittelua ja tarkkaa aikataulutusta.

Kun asiakkailta kysytään, he kehuvat erityisesti VMP-interiorin osaamista projektinhallinnassa sekä yhteistyön helppoutta. Monet uudet asiakkaat tulevatkin suosittelujen kautta – toisaalta osa asiakassuhteista täyttää jo 20 vuotta.

– Kaikki tuo tarkoittaa, että emme voi jäädä paikalleen – emme yrityksenä emmekä yksilöinä. Meidän pitää löytää aina jotain uutta, kehittyä ja täyttää asiakkaan kovat odotukset, sanoo yrityksen perustaja Veli-Matti Paulasaari.

Innovaatioita etsimässä

VMP-interiorin tarina alkaa vuodesta 1996. Silloisesta yhden miehen yrityksestä on kasvanut haluttu yhteistyökumppani. VMP-interior on apteekkien tilasuunnittelussa markkinajohtaja Suomessa ja hakee kasvua sairaaloiden lääketurvallisuuden, sisälogistiikan ja robotiikan ratkaisuista.

Sairaalojen tarpeisiin VMP-interior on lanseerannut mobiilirobotin, ja kehittelee parhaillaan mm. hoitovaunua yhdessä yliopistojen asiantuntijoiden kanssa.

– Katseemme on vahvasti tulevaisuudessa. Haemme jatkuvasti tuoreita ideoita yli rajojen, kartoitamme yhteistyökumppaneita ja mietimme, millaiset innovaatiot voisivat helpottaa asiakkaidemme arkea.

Vahvaa kasvua

Tänään VMP-interior työllistää suoraan 17 henkilöä + ulkoistettu asennus ja keikkalaiset. Liikevaihtoa vuodelle 2016 kertyt 3,8 meur. Suurin muutos on tapahtunut vuoden 2010 jälkeen. Herätyksenä toimi se, että kilpailijat olivat menossa ohi oikealta ja vasemmalta.

Paulasaari päätti, että yrityksen täytyy uudistua: hän palkkasi ulkopuolisen konsultin, muokkasi liiketoimintasuunnitelmaa, käsijarru päästettiin irti ja vaihdettiin mainostoimistoa. Tämän johdosta palkattiin lisää ammattitaitoista henkilökuntaa. Muutokset ovat näkyneet myös tuloksessa.

Hurja kasvu ja sitä seurannut menestys ovat kasvattaneet koko yritystä. Vielä joitain vuosia sitten VMP-interior oli henkilöitynyt perustajaansa, mutta nyt toimisto on täysin itseohjautuvat.

– Samalla itse olen oppinut jakamaan vastuuta. Suunnittelijat ja muu henkilökunta ovatkin kasvaneet ottamaan sitä vastuuta – he hoitavat projektit alusta loppuun asti ja pitävät hyvää huolta asiakkaistamme. Haluan antaa suuret kiitokset loistavalle henkilökunnallemme, sillä ilman heitä emme olisi tässä, sanoo Paulasaari.

VMP-interior on raumalainen yritys, jolla on showroom Helsingin Arabiakeskuksessa ja asiakkaita ympäri Suomen.

Yrittäjä Veli-Matti Paulasaari, puh. 0500-721723, vmp@vmp-interior.fiwww.vmp-interior.fi

Rauman Yrittäjät -Säätiön toimitusjohtaja Juhani Erkintalo puh. 044-7654309

VUODEN NUORI YRITTÄJÄ 2017: Juho ja Matias Hallio, Koneurakointi Hallio

Rauman Yrittäjät ry:n hallitus on valinnut vuoden nuoreksi yrittäjäksi veljekset Juho ja Matias Hallion. Veljesten yritys on rohkeasti investoinut yritykseen, kasvattanut yrityksen toimintaa ja nostanut yrityksen liikevaihtoa onnistuneesti.

Vuonna 2006 perustettua yritystä Koneurakointi Halliota pyörittävät veljekset Juho ja Matias Hallio. Juho perusti koneelliseen puunkorjuuseen ja metsän parannustöihin erikoistuneen yrityksen armeija-aikanaan. Veli Matias tuli toiseksi omistajaksi 2012. Alkuun yhdellä metsäkoneella ja kaivinkoneella töitä tehnyt yritys laajeni merkittävästi jo parin vuoden kuluttua perustamisesta: 2009 palkattiin ensimmäiset ulkopuoliset työntekijät.

Yrityksen kasvu on ollut tasaista ja investointeja tehty konekantaan säännöllisesti. Tällä hetkellä yritys työllistää 15 vakituista ja 2 osa-aikaista työntekijää, ja yhden ympärivuotisen alihankkijan.

Asiakkaina Koneurakointi Halliolla ovat suuret metsäteollisuuden toimijat.

”Raakaa metsätyötä”

Tämänhetkinen konekanta käsittää mm. kolme hakkuukonetta, kolme ajokonetta ja kaksi kaivinkonetta sekä kaksi metsäkoiden kuljetukseen rakennettua lavettia. Koneita pyritään ensisijaisesti hankkimaan uutena ja nyky kalusto koostuukin John Deeren vihreistä koneista. Tunteja yhteen koneeseen kertyy vuodessa 4000-5000 joten parin vuoden välein pyritään vaihtamaan aina uuteen. ”Tämä on raakaa metsätyötä. Pimeä metsä ei meitä pelota, kun koneet pyörivät välillä ympäri vuorokauden, kelloa ei katsota kun puuta tarvitaan”, kuvailee Juho Hallio.

Työntekijät tärkein voimavara

– Ehkä tärkeimpänä lenkkinä pidän hyviä työntekijöitä ja olemmekin löytäneet aina todella hyviä kuljettajia töihimme. Hyvällä työnjäljellä on helppo markkinoida yritystä eteenpäin. Metsässä laadukas työn jälki on hyvä käyntikortti ja sitä pyrimme noudattamaan, kiittelevät veljekset henkilökuntaansa.

Yrittäjä Juho Hallio puh. 050-3069365, juho@koneurakointihallio.fi

Yrittäjäpatsas luovutettiin Rauman kaupunginjohtaja Kari Koskelle

Satakunnan Yrittäjä ja Rauman Yrittäjät luovuttivat yrittäjäpatsaan Rauman kaupunginjohtaja Kari Koskelle merkittävästä yrittäjyyden eteen tehdystä työstä.

– Kari Koski on omalla tekemisellään ja asenteellaan näyttänyt mitä on yrittäjäystävällinen kunta. Elinvoimaan vaikuttava dynaamisuus on Kaupunginjohtaja Kari Kosken kohdalla aivan omaa luokkaansa. Siitä hyvänä esimerkkinä on mm. telakka-alueen uudelleen käynnistyminen, uuden teollisuusalueen Lakarin Ja siihen liittyvien tiejärjestelyjen valmistelu. Työ on vaatinut määrätietoista työtä sekä aitoa yrittäjämäistä tekemisen meiningiä, kiittelee Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen.

Hyväntekeväisyyslahjoitus Rauman Poikasoittokunnalle

Syysjuhlien lipputuloista lahjoitetiin osa hyväntekeväisyyteen. Rauman Yrittäjät ry:n jäsenistöltä kysyttiin mielipidettä lahjoituksen saajasta, ja kohteeksi valikoitui raumalaisten lasten ja nuorten parissa loistavaa työtä tekevä Rauman Poikasoittokunta. Poikasoittokunta on tuttu näky Rakastunut Raumaan-kauppiaiden tapahtumissa mm. torilla.

Rauman Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Kimmo Vainio puh. 044-3700377

Rauman Yrittäjät ry:n toiminnanjohtaja Sari Mantere puh. 044-7532680