Vuonna 2021 valtakunnallisia yrittäjäpäiviä vietettiin Jyväskylässä.
18.7.2022 klo 11:37
Uutinen

VYP kokoaa yrittäjät tällä kertaa Tampereelle – Luvassa kollegojen tapaamisia, mielenkiintoisia puheenvuoroja ja uusia bisnesideoita

Valtakunnalliset yrittäjäpäivät järjestetään lokakuussa Tampereella Nokia-areenalla.

Yrittäjät kokoontuvat valtakunnallisille yrittäjäpäiville Tampereelle 21.–22. lokakuuta. Tapahtuman ohjelmaan voit tutustua tästä.

Samaan aikaan Tampereella järjestetään myös Suomen Yrittäjien liittokokous, jossa valitaan yrittäjäjärjestön puheenjohtajisto seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi.

Tapahtumasta vastaava Suomen Yrittäjien liiketoimintapäällikkö Panu Pikkusaari, miksi valtakunnallisille yrittäjäpäiville kannattaa tulla?

– Nostaisin esille kaksi tärkeää asiaa. Ensinnäkin aina ajankohtainen oman osaamisen kehittäminen ja päivittäminen sekä uusien ideoiden saaminen oman bisneksen tueksi. Toisena on ilman muuta yrittäjäkollegojen tapaaminen. Joka kerta yrittäjäpäivien jälkeen kuulee tarinoita, kuinka mainioita pöytäkeskusteluja onkaan tapahtuman aikana käyty. Ja kuinka huikeita uusia bisnesideoita on syntynyt.

Yrittäjäpäivien teemana on kestävin askelin tulevaisuuteen. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

– Teema on todella tärkeä ja aina ajankohtainen. Tartumme päivien aikana yritysvastuuseen ja vastuulliseen liiketoimintaan. Moni näkee asiaa lähinnä ympäristövastuun kautta, mutta käsite on paljon laajempi.

– Mukaan on tärkeää ottaa yrityksen sosiaalinen vastuu kuin myös taloudellinen vastuu. Moni pk-yrittäjä on jo omaksunut vastuullisen tavan toimia, mutta aivan kaikki eivät osaa tätä kunnolla tuotteistaa osaksi omaa liiketoimintaa ja brändiä. Vastuullisuudesta on löydettävissä myös selkeää kilpailuetua. Toivon, että päivien aikana tästä herää monella rahanarvoisia ajatuksia.

Millaista ohjelmaa on luvassa?

– Tapaamme todella monia kiinnostavia henkilöitä, ja ehkä nostaisin esille myynnin professorin Petri Parvisen. Hänellä on varmasti työkaluja ihan jokaiselle oman liikevaihdon vauhdittamiseen. Ilkka Halava taas raottaa tulevaisuuden sumuverhoa. Hänen spesialiteettinsa on tulevaisuuden tutkimus. Odotan myös innolla meille monille tutun Kiilto Oy:n innovaatiojohtajan Raija Polvisen puheenvuoroa.

Onko yrittäjäpäiville luvassa jotakin uutta?

– Kyllä vain, yksi uutuus on Klinikkalava. Siinä tarjoamme ajankohtaisia, hyvin käytännönläheisiä tietoiskuja eri teemoista kuten verotuksesta, yrittäjän sosiaaliturvasta ja niin edelleen.

– Ja onhan se nyt mainittava, että perjantain iltabileet palaavat toivotusti takaisin.

Toimitus
Toimitus