3.8.2017 klo 16:31
Uutinen

WANTED! Toimitusjohtaja Kainuun ja Pohjois-Karjalan Yrittäjiin

Yrittäjäjärjestössä on tarjolla kaksi avainpaikkaa edunvalvonnan ja talouselämän moniottelijoille. Kainuun Yrittäjät ja Pohjois-Karjalan Yrittäjät hakevat toimitusjohtajaa.

– Yrittäjien aluejärjestön toimitusjohtajan tehtävä on tärkeä maakunnan yritysten edunvalvojana ja verkoston rakentajana – niin Kainuussa kuin Pohjois-Karjalassa ja muualla Suomessa, kuvailee Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Maakuntauudistus tulee Pentikäisen mukaan korostamaan tätä entisestään.

Suomen Yrittäjillä on 20 aluejärjestöä ja niiden alueilla yhteensä noin 400 paikallisyhdistystä.

Kainuun Yrittäjät on Kajaanissa kotipaikkaansa pitävä yrittäjien aluejärjestö. Siihen kuuluu kahdeksan paikallisyhdistyksen kautta noin 1 200 jäsenyritystä.

Pohjois-Karjalan Yrittäjät on Joensuussa kotipaikkaa pitävä aluejärjestö, johon kuuluu 16 paikallisyhdistyksen kautta noin 2900 jäsenyritystä.

Tehtävät tulivat avoimiksi, koska Kainuun Yrittäjien toimitusjohtaja Pekka Ojalehto on jäämässä eläkkeelle ja Pohjois-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Matti Vuojärvi on valittu Pohjois-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtajaksi.

– Tehtäviin valittavien pitää olla edunvalvonnan ja talouselämän moniottelijoita, Mikael Pentikäinen kuvailee aluejärjestön toimitusjohtajan työtä.

Toimitusjohtaja johtaa ja kehittää yrittäjien aluejärjestön toimintaa sekä edistää maakunnan yrittäjien ja pk-yritysten asiaa osana Suomen Yrittäjien valtakunnallista toimintaa.

Töihin kuuluvat niin paikallistason kuin kansainvälistymisen haasteet ja digitalisaation hyödyntäminen.

– Yrittäjäjärjestöllä on merkittävä rooli maakunnissa eri puolilla Suomea. Yrittäjien aluejärjestön toimitusjohtajat osallistuvat myös koko valtakunnallisen yrittäjäjärjestön johtamiseen ja kehittämiseen, Mikael Pentikäinen kertoo.

Suomen Yrittäjät on suomalaisen elinkeinoelämän ylivoimaisesti suurin järjestö. Se edustaa yli 105 000:tta jäsenyritystä.

Jäsenyritykset työllistävät noin 650 000 palkansaajaa eli käytännössä Suomessa lähes joka neljäs palkansaaja saa toimeentulonsa Suomen Yrittäjien jäseneltä. Työnantajayrityksistä noin 60 prosenttia kuuluu Suomen Yrittäjiin.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari@yrittajat.fi

Lisätietoa:

Kainuun Yrittäjien toimitusjohtajan tehtävä

Pohjois-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtajan tehtävä