Nainen tietokoneella
29.5.2020 klo 14:38
Uutinen

Webinaari: Koronarahoitus maatilakytkentäisille, maataloustuotteita jalostaville ja alkutuotannon yrityksille

Maaseudun yritysten ja alkutuotannon väliaikainen tuki on tarkoitettu koronaviruspandemian aiheuttamiin talousvaikeuksiin eikä se edellytä kehittämistoimenpiteitä yritykseltä. Tuen määrä on 5000–10 000 euroa ja päätöksen avustuksesta tekee ELY-keskus.

Tiistaina 2.6.2020 klo 10.00 – 11.00 järjestettävässä webinaarissa avataan kahden väliaikaisen tuen eroja ja kerrotaan, millaiset yritykset voivat tukea hakea, millaiset menot ovat hyväksyttäviä sekä mitä hakemusta tehdessä kannattaa huomioida. Webinaarissa asioista kertovat Reijo Martikainen, Ruokavirasto ja Antti Unnaslahti, maa- ja metsätalousministeriö. Webinaari toteutetaan Zoom-yhteydellä ja ilmoittautuneille lähetetään linkki etukäteen. Webinaarin toteuttaa valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke yhteistyössä Ruokaviraston ja maa- ja metsätalousministeriön kanssa. Webinaari myös tallennetaan ja siitä julkaistaan videotallenne. Ilmoittaudu webinaariin 1.6. klo 13 mennessä täällä

Mitkä tahoja tämä koskee?
Maaseudun yritysten väliaikaista tukea voivat hakea yritykset, jotka toimivat samalla y-tunnuksella maatilan kanssa ja harjoittavat muuta yritystoimintaa kuin maataloutta, metsätaloutta tai kalataloutta. Tukea voivat hakea myös maataloustuotteiden jalostusta ja myyntiä harjoittavat alle 10 henkilöä työllistävät yritykset. Maataloustuotteita ovat esimerkiksi meijerituotteet, myllytuotteet, teurastamotuotteet ja lihavalmisteet, vihannekset, kasvikset, marjat ja sienet sekä näistä valmistetut tuotteet, rehut ja lemmikkieläinten ruoka.

Alkutuotannon väliaikaista tukea voivat hakea esimerkiksi erikoistuneet maatilat, porotilat ja puutarhatilat, jotka myyvät tuotteitaan suoraan ravintoloille tai muille ostajille ja joiden tuotteiden menekki on pysähtynyt tai merkittävästi pienentynyt koronakriisin vuoksi.

Lisätiedot tuesta ja sen hakemisesta: www.ruokavirasto.fi/koronarahoitus