30.10.2018 klo 10:27
Uutinen

WordDive ja Social Party maailman sadan kiinnostavimman kasvuyrityksen joukkoon

Red Herring -mediayhtiö palkitsee vuosittain sata maailman kiinnostavinta teknologia-alan kasvuyritystä. Tänä vuonna Top 100 -listalle valittiin kaksi suomalaista yritystä, tamperelainen kieltenoppimispalvelu WordDive ja helsinkiläinen digiyhtiö Social Party.

WordDive on mobiilisovellus ja nettiohjelma vieraiden kielten oppimiseen. Yritys on kehittänyt tekoälyyn pohjautuvaa sovellusta, jonka avulla voidaan opettaa englannin kielen suullisia taitoja yksilöllisesti.

– Älykkäät sovellukset voivat tarjota ratkaisun kehittyvien talouksien opettajapulaan ja tehdä laadukkaasta englannin opetuksesta mahdollista myös niille, joilla ei ole varaa kalliisiin yksityistunteihin, selvittää WordDiven toimitusjohtaja Timo-Pekka Leinonen.

– Esimerkiksi monissa Aasian maissa kilpailu hyvistä opiskelu- ja työpaikoista on erittäin kovaa. Sujuvasta englannin kielen taidosta on merkittävää etua, mutta päteviä opettajia ei riitä kaikille.

Red Herring Top 100 -yritysten valinta perustuu useaan kriteeriin. Niitä ovat esimerkiksi innovatiivisuus, taloudellinen kehitys, liiketoimintastrategia ja kansainvälisyys.

Toinen Los Angelesissa tänä vuonna palkittu suomalainen yritys oli Social Party Oy. Aikaisempina vuosina Red Herringin arvostetuille Top 100 -listoille on valittu muun muassa Supercell, Facebook, Twitter, Google, Skype, YouTube ja eBay. Maailman Top 100 -yritykset valitaan Euroopan, Aasian ja Amerikan osakilpailujen voittajien joukosta.

toimitus (at) yrittajat.fi