16.11.2017 klo 18:35
Uutinen

Yhdessä metsään! -tilaisuus oli onnistunut Suomi 100 -vuotis tapahtuma

Yhdessä metsään partiolaisten kanssa 30.9.2017 toteutettiin Lielahden, Ylöjärven ja Nokian Yrittäjien kanssa. Paikka oli Lamminpään Maja.

Lamminpään ulkoilumajalla kävi syyskuisena lauantaina vilske, kun koululuokkia sekä yrittäjäperheitä osallistui Pirkanmaan Yrittäjien ja partiolaisten Yhdessä metsään –tapahtumaan. Ylöjärven, Lielahden ja Nokian yrittäjät mahdollistivat tapahtuman toteutuksen yhteistyössä partiolaisten kanssa. Tapahtuma oli osa partiolaisten ja yrittäjien Suomi100-juhlintaa. Partiolaisten Yhdessä Metsään -juhlavuositeeman tavoitteena on tarjota metsäkokemus mahdollisimman monille Suomessa asuville lapsille ja nuorille.

Metsäisestä retkipäivästä oli nauttimassa lähiseudun alakoululuokkia opettajineen. Myös oppilaiden vanhempia oli runsaasti mukana, vietettiinhän samalla Kodin ja koulun päivää. Päivän aikana opeteltiin ja testattiin metsäisiä taitoja paikallisten partiolippukuntien rasteilla. Yrittäjien vetämällä yrittäjyysrastilla pohdittiin harrastuksista saatavaa yrittäjyysosaamista. Käytännön harjoituksen kautta huomattiin osaamisen kasvua muun muassa ryhmätyötaidoissa, toisten ohjaamisessa ja kuuntelemisessa sekä rohkeudessa heittäytyä.

– Yrittäjyys, luontosuhteen lujittaminen ja yhdessä tekeminen kuuluvat olennaisesti koulujen opetussuunnitelmaan. Myös harrastustoiminnasta, erityisesti partiosta, saa tulevaisuuden (työ)elämän kannalta äärimmäisen tärkeää osaamista. Yhdistämällä voimansa partiolaiset ja muut järjestöt, yrittäjät ja koulut voivat saada isoja asioita aikaiseksi. Metsä tarjoaa tähän loistavat puitteet, Suomen Partiolaisten osaamispäällikkö ja itsekin opettajana toimiva Tarja Nieminen hehkuttaa.

Osallistujat ja järjestäjät olivat kaikki samaa mieltä siitä, että erityisesti paikallistasolla vastaavasta yhteistyöstä pitää saada pysyvää!

Juttu julkaistu Ylöjärven Ruljanssi 2017 -lehdessä