2.3.2021 klo 14:52
Uutinen

Yhteistyö Elisan kanssa sujuu myymälöissä ja verkossa

Perttu Rättäri on yksi Elisan yrittäjiä palvelevista myyjistä. Kiinteiden toimipisteiden lisäksi Perttu ja hänen kollegansa tavoittavat yrittäjiä yhä useammin sujuvasti etänä.

Elisan yritysmyyjien tavoitteena on auttaa yrittäjiä löytämään tarpeisiinsa sopivimmat tietoliikenne-, liittymä- ja viestintäratkaisut. He kuuntelevat yrittäjäasiakkaiden tarpeita herkällä korvalla.

Kuka olet ja mitä teet Elisalla?

– Olen Elisan 1-19 henkeä työllistävien yritysten vastuumyyjä yrittäjien palvelupisteellä Itiksen Elisa-myymälässä. Koulutukseltani olen myyntialan tradenomi. Tehtäväni lyhyesti on pitää yrittäjät Elisan asiakkaana ja tietysti mahdollisimman tyytyväisenä.

Mitä se tarkoittaa käytännössä – millainen päiväsi on?

– Käytännössä tuttujen yritysten kanssa ollaan yhteydessä, kun palvelutarpeet muuttuvat. Yritykset tulevat viimeistään tutuksi, kun palvelusopimukset päättyvät ja otan yhteyttä jatkosopimuksista.

Mikä juuri nyt kiinnostaa yrittäjiä?

– Tällä hetkellä sanoisin, että 5G ja pilvipalvelut (M365 & Teams) ovat kova sana. GDPR tulee kolmantena.

Mikä on parasta yrittäjien kanssa työskennellessä?

Työssäni näkee pk-yrityksiä laidasta laitaan. Eri alojen yrittäjillä on hyvin erilaiset vaatimustasot ja palvelutarpeet. Kärjistäen esimerkiksi lääkintäalalla tai asianajotoimistoissa ollaan hyvin tarkkoja tietoturvasta kaikessa tekemisessä ja rakennusalalla halutaan, että asiat hoidetaan heti kuntoon mahdollisimman helposti, toki tietoturvaa unohtamatta.

Muuttiko korona omaa työn tekemisen tapaasi?

– Aikaisemmin oli enemmän tapaamisia Itiksessä tai asiakkaiden luona. Nykyisin asiat hoidetaan aika pitkälle etänä puhelimella, Teamsilla ja sähköpostilla. Tämä toimii samalla esimerkkinä etäpalvelun toimivuudesta yrittäjillekin.

Miten Elisalla yleensä korona on muuttanut myyjien tekemistä ja arkipäivää?

– Ennen koronaa myyjät tapasivat asiakkaita ja elisalaisia, mutta nykyisin kaikki tämä tapahtuu etänä. Uusiin työkavereihinkin on päässyt hyvin tutustumaan, vaikka myös afterworkit ovat välillä olleet etänä.

– Yrittäjien kanssa on mieluisa asioida, sillä usein he tietävät melko tarkasti millaisia ratkaisuja tarvitsevat. Tehtäväkseni jää asian hoitaminen eteenpäin mahdollisimman helposti ja vaivattomasti.

Kuka?

Nimi: Perttu Rättäri

Ikä: 30v

Asuinpaikkakunta: Helsinki

Vapaa-ajallaan: Kesäisin golf, talvisin hiihto ja Padel

Koronan jälkeen aikoo: Käydä urheilutapahtumissa

Kuuluuko ananas pizzaan? Ei todellakaan, jalopeno kuuluu.

Soittolistalla juuri nyt: The Doors – Roadhouse Blues

Uudenmaan Yrittäjien ja Elisan pitkäaikainen yhteistyö jatkuu myös vuonna 2021. Elisan jäsenedut löydät täältä.