Vaskion Mauste Oy:n Marko Mäkilä on Auran Yrittäjien puheenjohtaja. Hän kehuu yhteistyötä kunnan kanssa mutkattomaksi ja molemminpuoleiseksi. (Kuva: Sander Vill)
30.1.2024 klo 11:01
Uutinen

Yhteistyö kunnan kanssa toimii, kun paikallisen yrittäjyyden merkitys ymmärretään – Auran Yrittäjät on vuoden yrittäjäyhdistys Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen Yrittäjät palkitsi vuoden 2023 paikallisyhdistyksenä Auran Yrittäjät.

Palkintona paikallisyhdistys sai 500 euron kannustusrahan.

– Tuntuu tietysti hyvältä ja mukavalta saada tunnustusta tehdystä työstä. Osittain kiitos kuuluu Auran kunnalle, jonka kanssa yhteistyössä olemme pystyneet parantamaan yrittämisen olosuhteita Aurassa, Auran Yrittäjien puheenjohtaja Marko Mäkilä sanoo.

Vuoden paikallisyhdistyksen valitsi Varsinais-Suomen Yrittäjien vaalivaliokunta. Tunnustus luovutettiin luottamushenkilöristeilyllä tammikuussa.

– Auran Yrittäjien toiminnassa korostuu yhteistyön merkitys. Paikallisyhdistys ja kunta tekevät tiivistä yhteistyötä niin yrittäjien edunvalvonnan kuin jäsenille järjestettävissä tapahtumissa, palkinnon perusteluissa muun muassa todetaan.

Auran Yrittäjät onkin tehnyt hyvin tiivistä ja esimerkillistä yhteistyötä kunnan virkahenkilöiden ja päättäjien kanssa. Vuoden 2022 Kuntabarometrissa Aura sijoittui valtakunnallisessa vertailussa sijalle 10 pienten paikallisyhdistysten sarjassa. Viime vuonna Auran Yrittäjät ja kunta solmivat kunnan kanssa elinvoimalupauksen. Tätä edelsi elinvoimaohjelmatyö.

Auraan perustettiin viime vuonna elinvoimatyöryhmä, jonka puheenjohtajana yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Marko Mäkilä toimii.

– Yhteistyö kunnan kanssa on helppoa, sillä sekä kunnanjohtaja että elinvoimajohtaja ovat aktiivisia ja kunnassa ymmärretään paikallisen yrittäjyyden merkitys. Kunnasta tulee aloitteita eri asioihin ja yhdistystä halutaan kuulla. Elinvoimatyöryhmän käynnistyminen on tiivistänyt yhteistyötä entisestään. Työryhmässä käydään elinvoimaohjelman toimia läpi, seurataan sen toteutumista ja viedään asioita yhdessä eteenpäin, Marko Mäkilä kertoo.

Kunnan kanssa järjestetään säännöllisesti myös aamukahvitilaisuuksia, joissa yrittäjät pääsevät kohtaamaan ja vaihtamaan ajatuksia virkakunnan sekä päättäjien kanssa. Auran Yrittäjät on merkittävä tekijä kunnan elinvoiman ja vireyden tukemisessa. Paikallisyhdistys, kunta ja muut sidosryhmät järjestävät yhteistyössä muun muassa Auran iltatoria, joulukulkueen sekä muita yleisötapahtumia.

Auran Yrittäjät viestii aktiivisesti eri kanavissa ja hyödyntää sosiaalista mediaa sekä yhteistyötä paikallismedian kanssa. Lisäksi jäsenyrittäjiin ollaan säännöllisesti yhteydessä uutiskirjein. Auran Yrittäjät julkaisee myös Yritteliäs Auranmaa -lehteä. Vuonna 2023 lehti tuotettiin vapaaehtoisvoimin yhteistyössä kunnan kanssa.

Auran Yrittäjien puheenjohtaja Marko Mäkilä vastaanotti Vuoden paikallisyhdistys -tunnustuksen Varsinais-Suomen Yrittäjien Luottamushenkilöristeilyllä tammikussa. Tunnustuksen luovuttivat vaalivaliokunnan puheenjohtaja Jari Rastas, aluejärjestön puheenjohtaja Toni Forsblom ja toimitusjohtaja Hanna Munter.

Suvi Uusitalo-Sirén