3.12.2019 klo 14:16
Uutinen

Yhteistyökumppanilta: Elisan 5G-verkko pääkaupunkiseudulla laajenee Espooseen

Elisa vahvistaa 5G-verkkoaan pääkaupunkiseudulla ja laajentaa verkon peittoa Espooseen. Espoossa 5G on alkuvaiheessa käytettävissä muun muassa Kivenlahdessa, Suvelassa ja Otaniemessä.

Elisa avaa 5G-verkon Espooseen. Nyt Elisalla on 5G-verkot pääkaupunkiseudulla sekä Helsingissä, Vantaalla että Espoossa. Verkko on alkuvaiheessa käytössä muun muassa Espoon keskuksen alueella ja Suvelassa, Otaniemessä sekä Karaportissa. Ensi vuonna verkkoa laajennetaan entisestään esimerkiksi Etelä-Espoon ja Leppävaaran alueille.

– Tervehdimme 5G-verkon laajentumista ilolla ja uskomme sen vahvistavan positiivisella tavalla Espoon kehitystä, tuoden uusia mahdollisuuksia sekä kuntalaisille että yrityksille, Espoon elinkeinojohtaja Tuula Antola toteaa.

Elisalle Espoo on jo kymmenes 5G-kaupunki.

– Pääkaupunkiseutu on meille tärkeää aluetta ja nyt kun meillä on 5G-verkot sekä Helsingissä että Vantaalla, on luonnollista tuoda teknologia myös espoolaisten saataville. Espoon myötä suomalaisten määrä, jotka asuvat Elisan 5G-verkon alueella, kasvaa merkittävästi, Elisan Uudenmaan aluejohtaja Sanna Sarpila kertoo.

Elisa toi ensimmäisenä operaattorina myyntiin 5G-päätelaitteet ja liittymät keväällä 2019. Niiden myötä Elisan asiakkaat saavat kaiken irti 5G:n hyödyistä, kuten nopeudesta ja suuresta kapasiteetista.

Yrityksille 5G tuo suuren mullistuksen esimerkiksi IoT:n lisääntymisen ja erilaisten privaattiverkkototeutusten myötä. Reaaliaikainen valvonta, huoltotarpeen ennakoiminen ja toiminnan tehostaminen ovat esimerkkejä IoT:n hyödyntämiskeinoista. Suomalaiset yritykset saavat 5G:n mahdollisuudet käyttöönsä ensimmäisten joukossa maailmassa.

–Asiakaskysyntä on meille tärkeä kriteeri kun laajennamme 5G-verkkoja ja Espoon alueella on paljon yritystoimintaa, joka voisi hyötyä 5G:n tuomista liiketoimintamahdollisuuksista. Kannustankin yrityksiä olemaan rohkeasti meihin yhteydessä 5G-suunnitelmiensa kanssa, Sarpila rohkaisee.

Elisa on avannut 5G-verkot tähän mennessä Turkuun, Tampereelle, Jyväskylään, Helsinkiin, Lahteen, Vantaalle, Ouluun, Kuopioon, Kouvolaan ja Espooseen. Tällä hetkellä Elisa myy asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä 300 Mbps:n, 600 Mbps:n ja 1 Gbps:n nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus

Lisätiedot: Elisa Mediadesk, p. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi