23.3.2018 klo 10:08
Uutinen

Yhteistyökumppanilta: Kasvu löytyy digitalisoinnista

Digitalisaatio. Käsite, jonka odotetaan mullistavan niin maailman kuin yrityksien toiminta. Tämä mullistus on jo käynnissä. Digitaalisuuden kannattaa keskittyä, sillä sen avulla yritykset voivat helpottaa arkeaan, parantaa kilpailukykyään ja luoda mahdollisuuksia kasvuun.

Digitalisaatiosta saa parhaan hyödyn, kun sen ottaa mahdollisimman pian osaksi yrityksen toimintaa. Vielä ei ole liian myöhäistä ja mukaan ehtii vielä hyvin, sillä valtaosa yrityksistä on vasta digitaalisen taipaleensa alkumetreillä. Olennaisinta on avoin asenne tutustua uusin mahdollisuuksiin ja ottaa se ensimmäinen askel. Tämän askeleen myötä sujuvamman arjen ja sitä kautta tuottavuuden nousu ovat jo lähempänä.

Erityisen paljon mahdollisuuksia digitalisaatio tarjoaa pienille ja keskisuurille yrityksille. Työelämässä nämä yritykset nousevat entistä suurempaan rooliin suomalaisen tulevaisuuden rakentajina. Pk-yrityksissä kasvupotentiaali on suuri ja niiden toiminnan kautta luodaan tulevaisuudessa yhä enemmän työpaikkoja ja kehitystä. Me Elisalla haluamme olla yritysten tukena tässä vaativassa tehtävässä rakentamalla yhteyksiä ja palveluita, joiden avulla yritykset voivat tarttua digitaalisuuden tuomiin mahdollisuuksiin.

Harva hyödyntää eniten kasvua tuovia digitalisia ratkaisuja

Digitaalisuus on mahdollisuus, joka tuo yrittäjän arkeen sujuvuutta, joustavuutta ja kasvua. Elisan teettämän kyselyn mukaan noin 20 prosenttia pienten ja keskisuurien yrityksien kasvusta tulee digitalisoinnin kautta. Kasvupotentiaalia on kuitenkin vielä huomattavasti enemmän. Yritykset, jotka uskaltavat todella panostaa digitalisointiin, saavat 42 prosenttia kasvustaan sen avulla.

Potentiaalista kertoo myös se, että eniten kasvua tuovia digitaalisia mahdollisuuksia, kuten IoT- eli teollisen internetin ratkaisuja sekä Big Dataa ja analytiikkaa, hyödynnetään vielä harvassa yrityksessä. Tämä tieto kuitenkin luo toivoa: ­­digitaalisuuden tuomia kasvun mahdollisuuksia on paljon ja edellytykset niihin tarttumiseen ovat jo olemassa.

Löydä sinulle sopivat ratkaisut

Digitalisaatiosta on hyötyä kaikenlaisille yrityksille, sillä se antaa pienellekin mahdollisuuden olla suuri. Tärkeintä on löytää yritykselle ja yrittäjälle sopivat digitaaliset ratkaisut.

Hyvä esimerkki tästä ovat yksinyrittäjät, jotka ovat tutkimuksemme mukaan menneet eteenpäin tietotyön perusvälineiden käytön lisäksi erityisesti digitaalisessa markkinoinnissa. He käyttävät sosiaalisen median markkinointia jo yhtä yleisesti kuin kotisivuja. Perinteisen teollisuuden alalla teollinen internet ja IoT-ratkaisut ovat taas tuoneet uusia mahdollisuuksia tuotantolaitosten hallintaan, prosessien tehostamiseen ja laitteiden ennakoivaan ylläpitoon. Jossain vaiheessa äly on varmasti mukana jokaisessa koneessa ja laitteessa – ja siksi mukaan kannattaa lähteä jo nyt.

Jos ensimmäisen askeleen ottaminen tuntuu suurelta, kannattaa vilkaista taaksepäin. Silloin huomaa, kuinka nopeasti digitaaliset työvälineet, kuten nykyään niin tavallinen sähköposti, ovat tulleet osaksi yritysten arkea. Tämän vilkaisun jälkeen on hyvä katsoa reilusti eteenpäin ja ottaa rohkeasti askel kohti tulevaa.

Anna-Mari Ylihurula,
Elisa, johtaja, Operations/Elisan Yritysasiakkaat

Elisan kanssa tehtävä yhteistyö näkyy tänäkin vuonna jäsenille tarjottujen etujen ja digi-teemaisten koulutusten muodossa.

Koska me suomalaiset käytämme eniten mobiilidataa maailmassa ja yhä useamman yrittäjän työ edellyttää nopeita ja toimivia yhteyksiä, Elisa tarjoaa Suomen Yrittäjien jäsenille tuplasti nopeutta samalla rahalla. Tästä sekä muista eduista löytyy lisätietoa osoitteesta www.elisa.fi/yedut

Elisa on mukana Yrittäjän Digikoulukiertueella (www.yrittajat.fi/digikoulu) kertomassa ja näyttämässä miten yrittäjä hyötyy uusista pilvipohjaisista työkaluista. Espoossa Digikoulu järjestetään 7.11.2018.
Omalta koneelta pääsee osallistumaan Elisan Yrittäjä webinaareihin, joissa keskitytään käytännön vinkkeihin ja ideoihin tai kerrotaan mielenkiintoisista ilmiöistä (https://yrityksille.elisa.fi/webinaarit)

Mieltä askarruttaviin digikysymyksiin saa apua paitsi koulutuksista myös Elisa Yritysgurusta, joka auttaa kaikissa IT-pulmissa. Suomen Yrittäjien jäsenet saavat puhelinpalvelun edullisempaan hintaan. Edun saa käyttöön kirjautumalla jäsennumerolla www.yrittajat.fi/jasenedut/elisa -sivulle.