29.4.2021 klo 06:00
Uutinen

”Yksi puhelinsoitto saattaa kuitata koko vuoden jäsenmaksun!” – 65 syytä rakastua Lapin Yrittäjiin

Mietitkö, miksi kannattaisi kuulua Yrittäjiin tai miten me välitämme yrittäjistä ja yrittäjyydestä? Yrittäjäjäsenenä sinun ei tarvitse kantaa kaikesta itse huolta. Saat tukea, neuvontaa ja palveluita yrittäjän koko elinkaarelle, niin nosteessa kuin laskun uhatessa. Maksuttomat neuvontapalvelumme, tapahtumat ja kattavat jäsenetumme ovat rahanarvoisia ja tuottavat moninkertaisesti vastiketta jäsenmaksulle.

Saat ajankohtaisinta tietoa elinkeinoelämästä, lainsäädännöstä ja julkiselta sektorilta. Ajamme yrittäjän asiaa tehokkaasti eteenpäin niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. Löydät oman viestintämme ja palvelutarjontamme kautta ajankohtaisia koulutuksia, uutisia, yrittäjätarinoita ja vuorovaikutteisen palvelukanavan.

Yrittäjäjärjestön tehtävä on kertoa päättäjille, mitä uudistuksia pitää tehdä tai olla tekemättä, jotta yritykset pystyvät toimimaan mahdollisimman hyvin.

Verkostoitumalla saat uusia kumppaneita, liiketoimintamahdollisuuksia ja vertaistukea. Tapahtumistamme löydät paljon kaltaisiasi.

Kysyimme yrittäjäjäseniltämme, miten juuri he ovat hyötyneet jäsenyydestä. Näin kysyimme:

  1. Milloin yrityksesi on perustettu ja kauanko olet kuulunut Yrittäjiin?
  2. Miksi alun perin liityit yrittäjäjärjestöön ja kuinka hyvin jäsenyys on vastannut odotuksiasi?
  3. Miten jäsenyys on hyödyttänyt juuri sinua ja yritystäsi?

”Peukut koulutuksesta ja edunvalvonnasta!”


Ari Hiltula, 60, Simo, Ari Hiltula Ky ja Wanhan Pappilan rantamakasiinit

Yritykseni on perustettu vuonna 1983. Simon Yrittäjien paikallisyhdistys oli silloin toiminut noin kahden vuoden ajan, eli toiminta oli vielä lapsenkengissä. Mutta niin oli yritystaipaleenikin! Päässä pyöri monia ajatuksia ja kysymyksiä ja ajattelin, että yrittäjäjärjestöön kuuluminen saattaisi tarjota vastauksia. Kaipasin ennen kaikkea neuvoja omaan yritystoimintaan ja toivoin myös saavani mahdollisuuden tutustua muihin yrittäjiin. Niinpä vuoden 1984 tienoilla liityin Yrittäjiin.

Yrittäjä ei yksin pysty valvomaan etujaan ja siksi on erittäin tärkeää, että olemassa taho, joka valvoo yrittäjien etua ja ajaa konkreettisia parannuksia yrittäjien arkeen. Ja mitä enemmän jäsenyrittäjiä on, sitä paremmin yrittäjäjärjestöä kuullaan. Aikoinani toimin hyvin aktiivisesti sekä paikallisyhdistyksessä, että aiemmin myös aluejärjestön toiminnassa. Paikallisyhdistyksessä toimiminen on ollut mukavaa ja yrittäjäjärjestön jäsenyys on vastannut odotuksiani. Jäsenyyden ansiosta olen tutustunut monien eri alojen yrittäjiin, joita en ehkä muuten olisi koskaan oppinut tuntemaan. Tarvittaessa olen myös saanut nopeasti kaipaamiani neuvoja järjestössä työskenteleviltä asiantuntijoilta. Neuvoja olen kaivannut erityisesti esimerkiksi verotus -ja lakiasioissa.

Henkilökohtaisesti olen hyötynyt yrittäjäjärjestön jäsenyydestä monella tapaa. Olen tutustunut todella mielenkiintoisiin ihmisiin, oppinut lisää esimerkiksi viestintään ja kokoustekniikkaan liittyvistä asioista järjestön koulutusten kautta ja verkostoitumisen kautta saanut uusia asiakkaita. Yrittäjien sivuilta olen saanut ajantasaista tietoa yrittämiseen liittyvistä asioista. Peukut haluan antaa lyhyistä, intensiivisistä kursseista, joita on ollut paljon. Koulutus on aina tarpeen. Mutta tietenkin yrittäjän täytyy muistaa myös virkistäytyä – ja siihenkin yrittäjäjärjestö kannustaa!

”Saan erittäin hyvin vastinetta jäsenmaksulleni”


Mika Vanhapiha, 45, Ylitornio, Stemma Ylitornio & Tornio, Sportia Ylitornio

Yritykseni on perustettu vuonna 1963 ja toimimme siinä veljeni kanssa kolmannessa polvessa. Olen kuulunut yrittäjäjärjestöön kaksitoista vuotta.

Liityin yrittäjäjärjestöön, koska halusin tutustua muihin paikallisiin yrittäjiin ja verkostoitua heidän kanssaan. Yrittäjäjärjestö tarjosi valmiin verkoston oman alan ja alueen yrittäjiin. Jäsenyyden ansiosta olen tutustunut monien eri alojen yrittäjiin ja paikallisyhdistyksessä toimiminen on ollut mukavaa.

Olen ollut hyvin tyytyväinen. Yrittäjien neuvontapalvelusta on ollut minulle erittäin paljon hyötyä varsinkin alkuaikoina. Se on jäsenyrittäjille maksuton ja yksi puhelinsoitto saattaa kuitata koko vuoden jäsenmaksun. Siitä saa erittäin hyvin vastinetta jäsenmaksulle.

”Ilman yhteistyötä olisimme vain joukko yksinäisiä susia!”


Minna Miettunen, 39, Kemi, Nuotio Digital Oy

Yritykseni on perustettu loppuvuodesta 2016 ja olemme olleet jäsenenä yrittäjäjärjestössä ihan alusta asti. Itse asiassa olen ollut yrittäjäjärjestön jäsen jo vuodesta 2011, mutta aiemmin oman toiminimeni kautta. Nykyään olen myös Kemin Yrittäjien hallituksen jäsen.

Liityin alun perin jäseneksi ennen kaikkea jäsenetujen vuoksi. Jäsenyys on tarkoittanut lopulta myös paljon muutakin kuten hyviä verkostoja, hienoja elämyksiä, laadukkaita koulutuksia ja ennen kaikkea tärkeää edunvalvontaa. Hallituksen jäsenenä olen ollut erittäin vaikuttunut siitä tahdosta, millä paikallisyhdistys rakentaa parempia toimintaedellytyksiä myös paikallisesti. Aluejärjestöltä toivon edelleen laadukkaita koulutuksia ja kursseja yrittäjiä koskevista ja ajankohtaisista aihepiireistä.

Ennen kaikkea yrittäjäjärjestön kautta minulle on rakentunut tiiviit verkostot toisiin yrittäjiin. Koen erittäin tärkeänä myös valtakunnallisesti tehtävän edunvalvontatyön ja vaikuttamisen Suomen päättäjiin. Ilman yhteistä järjestöä olisimme vain joukko yksinäisiä susia itsekseen yrittämässä!

”Apu on ollut oikeasti vaivatonta ja saan todellista vastinetta jäsenmaksulleni”


Markku Kuukasjärvi, 38, Rovaniemi, KuukkeliQ Oy

Yritykseni on perustettu vuonna 2017. KuukkeliQ keskittyy tiedolla johtamisen ratkaisuihin ja bisnesanalytiikkaan. Liityin Yrittäjiin, jotta pystyn hyödyntämään järjestön tarjoamaa neuvontapalvelua.

Työskenteli toiminimellä muutaman vuoden ajan ja pari vuotta sitten aloin pohtia yritysmuodon muuttamista osakeyhtiöksi, jolloin Lapin Yrittäjät astui kuvioihin. Soitin lähes heti liittymisen jälkeen useampaankin alueelliseen tilitoimistoon, joista sain nopeaa ja hyödyllistä apua. Kysymykseni liittyivät siihen, mitä kaikkea tulee ottaa huomioon yritysmuodon vaihdoksen aikana. Loppuvastauksena voin sanoa, että montakin asiaa. Apu on ollut oikeasti vaivatonta ja sain todellista vastinetta jäsenmaksulleni.

Jos olisin itse alkanut googlaamaan näitä kaikkia, olisin saanut vähintään kokonaisen työviikon googlailla. Kun kerroin kuuluvani yrittäjäjärjestöön, olimme ikään kuin heti samalla puolella. Ilmapiiri oli alusta asti selkeästi se, että halutaan oikeasti auttaa eikä myydä omia palveluita. On hienoa, että paikalliset yrittäjät toimivat keskenään näin hyvin yhteen. Tärkeää on myös se, että saan sosiaalisia verkostoja yrittäjäjärjestön kautta. Ja kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös erilaiset tapahtumat ja koulutukset, joita yrittäjäjärjestö järjestää.

”On tärkeää, että on olemassa taho, joka auttaa!”


Taisto Hietala, 25, Rovaniemi, Napapiirin Autohuolto Oy

Liityin heti yrittäjyyteni alkutaipaleella mukaan Lapin Yrittäjiin, joka on yksi Suomen suurimman elinkeinoelämän järjestön, Suomen Yrittäjien, aluetoimijoista. Olen ollut jäsen nyt kaksi vuotta.

Kun minusta tuli yrittäjä, halusin olla osana yhteisöä. Liityin yrittäjäjärjestöön siksi, että se tukee ja auttaa yrittäjiä merkittävällä asiantuntija-avulla, tapahtumilla ja koulutuksilla, mitkä auttavat yritystoiminnassa, sen kasvattamisessa sekä muiden alueen yrittäjien tapaamisessa. Lisäksi Lapin Yrittäjät vie yrittäjien viestiä päättäjille ja kuntavaikuttajille yrittämisen edellytyksien parantamiseksi. Suosittelen ehdottomasti liittymään mukaan Yrittäjiin.

Lapin Yrittäjien kautta olen saanut hyviä verkostoitumismahdollisuuksia sekä jäsenetuja. Yrittäjien jäsenkortilla olen hyödyntänyt etenkin polttoainealennuksia. Kuten koronakriisissäkin on huomattu, aina tulee tilanteita, kun tarvitsee apua. Tätä varten on olemassa taho, joka auttaa. Etenkin Yrittäjien lakineuvonta on todella arvokasta.

Lataa Aika rakastua Yrittäjiin: Jäsenen edut ja hyödyt!

Liity jäseneksi ja nauti kattavista eduista!