Petri Mastin Instagram-tili suljettiin neljännen kerran
Petri Mast kuvaa muun muassa alusasukuvia.

Yksinyrittäjä Petri Mastin Instagram-tili suljettiin jo neljännen kerran: ”Rahallinen menetys 1 000 euroa kuukaudessa”

Valokuvausalan yrittäjä Petri Mast on kokenut karvaalla tavalla, mitä digitaalinen kiusanteko voi aiheuttaa.

Valokuvaaja ja yksinyrittäjä Petri Mast on joutunut toteamaan omakohtaisesti, miten katoavaista Instagram-tilin ylläpitäminen voi olla.

Äskettäin Mastin Instagram-tili suljettiin neljättä kertaa. Tälläkin kerralla Mastin yritykset saada yhteys Instagramin omistavan Metan asiakaspalveluun osoittautuivat tuloksettomiksi.

– Tuli vain tieto, että tilisi on suljettu. Se siitä.

Meta tarjosi aikaisempien vastaavien tilanteiden tavoin mahdollisuuden uudelleentarkistukseen.

– Kun lähetin pyynnön, meni viisi minuuttia ja sain viestin, että tilini on tarkistettu ja poistettu.

Selitys oli sama kuin aikaisemmilla kerroilla: Mastin tili oli Metan mukaan yhteisösäännösten vastainen. Edellisillä kerroilla syynä oli, että Mastin Instagram-tili rikkoo sääntöjä kiusaamisen ja häirinnän osalta.

Mast kuvaa muun muassa alusasukuvia. Samat kuvat ovat muualla Instagramissa kyseisten mallien tileillä, eikä niihin ole puututtu. Siksi Mast epäilee tälläkin kerralla kiusantekoa.

– Ei se tili sieltä itsekseen lähde. Kiusaa tässä on tehty. Käytännössä joku, jolla on jotain minua vastaan, on ilmiantanut tilin Metalle.

Yrittäjä epäilee, että sama henkilö on myös aikaisempien ilmiantojen taustalla. Mast ei ole saanut selville, kuka teon takana on.

”Ei se tili sieltä itsekseen lähde. Kiusaa tässä on tehty.”

Petri Mast, yksinyrittäjä

Viides tili pystyyn

Mast mietti ensin, ettei avaa enää uutta Instagram-tiliä. Hän kuitenkin pyörsi päätöksensä, koska tilillä on tärkeä merkitys asiakashankinnassa.

– Olen saanut Instagramin kautta nelisen kuvausta kuukaudessa. Nyt kun tili on poistettu, rahallinen menetys on tuhannen euron luokkaa kuukaudessa. Onneksi minua seuraava yhteisö on siitä mukava, että ihmiset ovat aktiivisesti mainostaneet uutta profiiliani.

Tilin poistaminen vei mennessään Mastin kaikki Instagram-seuraajat.

Yrittäjä ihmettelee Instagramin epätasa-arvoisuutta käyttäjien kesken. Vastaavia, rohkeampia alusasukuvia sallitaan muissa profiileissa.

– Tuntuu, että Instagram kohtelee eri tavoin eri henkilöitä. Kansainvälinen julkkis voi julkaista hyvinkin rohkeaa materiaalia. Pari kotimaista kollegaa, jotka tekevät samanlaisia töitä kuin minä, julkaisevat vastaavaa sisältöä, eikä heidän profiileitaan ole koskaan ilmiannettu. Kaikissa kuvissani kriittiset paikat ovat piilossa ja ne noudattavat alustan sääntöjä, Mast selvittää.

Tilin poistaminen vei mennessään Mastin kaikki Instagram-seuraajat. Edellisen poiston jälkeen hän ehti kasvattaa yhteisöä lähes 7 000 seuraajaan. Hän on miettinyt alustan vaihtoa ja Instagram-käytön lopettamista. Yhtenä vaihtoehtona on X (entinen Twitter).

– Todennäköisesti tämäkin tilini suljetaan, jos joku haluaa taas tehdä kiusaa. Ikävää tässä on se, että kun tili poistetaan, en voi enää käyttää entisen tilin nimeä. Näin ollen Google-hakutulokset eivät johda mihinkään ja brändi kärsii.

Kerroimme viime viikolla somevaikuttaja Heidi Willmanin Instagram-tilin kaappauksesta. Lue artikkeli täältä!

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen