4.9.2018 klo 16:02
Uutinen

Yksinyrittäjä Satu Holma Pirkanmaan Vuoden yrittäjäksi

Kirjakauppias, yksinyrittäjä Satu Holma Ikaalisista on Pirkanmaan Vuoden yrittäjä. Holma on ensimmäinen yksinyrittäjä, joka sai tämän maakunnallisen tunnustuksen.

Palkinto luovutettiin maakunnallisessa yrittäjien juhlassa Tampereella maanantaina 3. syyskuuta. Holmalle palkinto tuli yllätyksenä.

– Olin kuin puulla päähän lyöty, mutta äärettömän ilahtunut. Pidän tätä paitsi suurena kunniana itselleni ja toiminnalleni, myös yhtä lailla kumarruksena kaikkien pirkanmaalaisten yksinyrittäjien suuntaan, Holma iloitsee.

Holma oli yrittäjäksi ryhtyessään vasta 22-vuotias, mutta työkokemusta oli ehtinyt kertyä erilaisista asiakaspalvelutehtävistä useita vuosia.

– Mietin tuolloin, että jos kaiken energiansa laittaisi yhteen osoitteeseen, niin mitähän siitä saisi aikaan, Holma muistelee yrittäjäuransa alkua.

Yksinyrittäjien merkitys on valtavan suuri

Tänä vuonna Pirkanmaan Yrittäjät päätti palkita Vuoden yrittäjänä nimenomaan yksinyrittäjän. Tällä haluttiin korostaa mikroyritysten merkittävää roolia yhteiskunnassa.

– Pirkanmaan Yrittäjien 9000 jäsenestä yli puolet on yksinyrittäjiä, ja tänä vuonna halusimme löytää palkittavan heidän joukostaan. Satu Holma on liki 30 vuoden yrittäjäuransa aikana osoittanut muutoskykynsä alalla, joka on digitalisaation myötä kokenut melkoisia mullistuksia. Pirkanmaan Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Janne Vuorinen perustelee.

Satu Holma on toiminut pitkään Ikaalisten ja koko maakunnan elinkeinoelämän järjestöissä. Hän haluaa kiinnittää huomiota lähipalveluiden ja erikoiskauppojen käyttämiseen.

– Pienten liikkeiden valttikortti on ehdottomasti hyvä palvelu, se ei mene koskaan muodista. Kuitenkin myös valikoiman, nopeuden ja hintatason pitää olla kunnossa. Mielestäni erikoisliikkeet pystyvät aivan hyvin kilpailemaan näissä asioissa ketjumyymälöiden kanssa, Holma pohtii.

Toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi Suomen Yrittäjistä kertoo, että yksinyrittäjä valittiin Vuoden yrittäjäksi todennäköisesti ensimmäistä kertaa.

– Kyse on siis yleisestä sarjasta eli kaikista yrittäjistä, ei yksinyrittäjä-kategoriasta.

Suomen Yrittäjien viime vuoden liittokokouksessa jätettiin aloite, jossa esitettiin, että vuosittain tulisi jakaa myös olla yksinyrittäjä-palkinto.

Hämeenniemi kertoo, että yksinyrittäjien määrä on kasvanut kymmenessä vuodessa liki 40 000:lla. Nyt heitä on Suomessa noin 170 000.

– Tosi mahtava arvostus yksinyrittäjille Pirkanmaalta, kun tekivät tämän valinnan, Hämeenniemi kiittelee.

toimitus@yrittajat.fi