5.3.2019 klo 10:09
Uutinen

Yksinyrittäjäakatemia antaa eväitä kasvuun

Hämeen ja Uudenmaan Yrittäjät vahvistavat yksinyrittäjien kasvun mahdollisuuksia käynnistämällä Yksinyrittäjäakatemian koulutusohjelman Hyvinkää-Riihimäen ja Hämeenlinnan seuduilla.

Koulutuksen sisällöstä vastaa Riihimäellä ammattiopisto Hyria sekä Hämeenlinnassa Suomen Yrittäjäopisto. Oppilaitoksilla on pitkä kokemus yrittäjien kouluttamisesta johtamisen ja yrittäjyyden saralla.

Yksinyrittäjäakatemian tavoitteena on edistää yrittäjien verkostoitumista ja vahvistaa yrittäjien liiketoimintaosaamista edistäen näin vakautta ja kasvua niin yrityksissä kuin alueellisesti.

Akatemiassa opiskelija voi suorittaa yrittäjän ammattitutkinnon tai yritysneuvojan erikoisammattitutkinnon. Opintojen sisällöissä hyödynnetään liike-elämän täydennyskoulutustarjontaa. Koulutussisällöt on valittu tutkinnon perusteiden mukaisesti, mutta koulutuksen rakenne mahdollistaa myös syvempää perehtymistä muun muassa markkinointiin, myyntiin ja yrittäjän jaksamiseen – nämä teemat on koottu yrittäjien toiveiden mukaisesti.

– Yksinyrittäjäakatemia on viilattu juuri yksinyrittäjän tarpeista ja tavoitteista, ja paras anti palautteen mukaan on opiskeluryhmä eli kanssatekijät ja vertaistuki, akatemiasta vastaava operaattori Petra Pulkkinen toteaa.

Yksinyrittäjät tsemppaavat toisiaan

Vahva painotus on myös verkostoitumisella, johon koulutus osaltaan kannustaa ja valmentaa osallistumaan.

Turenkilaisen EL Media Designin yrittäjä Elina Lintula aloitti opiskelemaan yrittäjän ammattitutkintoa mielenkiinnosta ja tahdosta kehittää omaa yritystoimintaa. Opiskelun alkaessa Lintula oli ehtinyt toimimaan yrittäjänä noin puolen vuoden ajan.

– Opiskeltavat asiat olivat entuudestaan minulle tuttuja, mutta opiskelu yrittäjyyden sivussa auttoi keskittymään oman yritykseni asioihin ja miettimään niitä syvällisemmin, Lintula tuumii.

Yksinyrittäjän tekeminen on arjessa monesti yksinäistä ja moni opiskelija saakin ryhmästä uuden verkoston.

– Ryhmältä olen saanut paljon vertaistukea ja uusia ideoita sekä näkökantoja myös yritystoimintaan. Se, että ryhmässä oli vasta-alkaneita ja jo pidempään toimineita yrittäjiä, oli kullanarvoista, Lintula iloitsee.

Varaa paikkasi – Yksinyrittäjäakatemia starttaa keväällä

Suomen Yrittäjäopiston ryhmä aloittaa Hämeenlinnassa 24.4.2019 Crazy Townin tiloissa ja Hyrian Yksinyrittäjäakatemia aloittaa koulutusohjelmansa 22.5.2019 Hyrian yhteisöllisissä tiloissa (Meidän työhuone) Kauppakeskus Atomissa Riihimäellä.

Koulutusohjelmasta kiinnostuneet voivat jo olla yhteydessä akatemiaoperaattori Petra Pulkkiseen, petra.pulkkinen@opineo.fi, puh. 050 535 2776.