14.4.2020 klo 18:14
Uutinen

Yksinyrittäjien koronatukihakemusten vastaanotto on alkanut Imatran seudulla

Yksinyrittäjien koronatukihakemuksia otetaan tästä päivästä alkaen vastaan Imatralla ja Rautjärvellä.

Päätoimiset yksinyrittäjät, jotka ovat rekisteröityneet YTJ Imatralle tai Rautjärvelle voivat hakea Imatran Seudun Kehitysyhtiön (Kehy) kautta kuntien myöntämää tukea. Ruokolahden yksinyrittäjät voivat hakea tukea suoraan kunnasta.

Tukea voidaan myöntää 16.3.2020 alkaen syntyneisiin kustannuksiin. Viimeinen hakupäivä on 31.8.2020. Hakemuslinkki on löydettävissä Kehyn verkkosivuilta (kehy.fi)

Hakemuksen liitteeksi yrittäjän on toimitettava sähköpostilla. Hakemukseen vaadittavat liitteet:

Tilinpäätös 2019 /viimeisin tilinpäätös tai veroilmoitus 2019 / viimeisin veroilmoitusKirjanpidon tositteita/tilioteverovelkatodistus, mikäli yrityksellä on verovelkaa

Liitteet voi toimittaa sähköpostilla osoitteeseen info@kehy.fi

Sähköinen hakemus toimii samalla sopimuksena yrittäjän ja maksajana toimivan kunnan välillä, joten maksatus voidaan tehdä välittömästi hakemuksen käsittelyn jälkeen.

-Hakemusten käsittelyyn on meillä Kehyllä ja kaupungilla varattu lisää henkilökuntaa. Pyrimme siihen, että hakemus on käsitelty ja rahat siirretty hakijan tilille mahdollisimman nopeasti, Kehyn toimitusjohtaja Antti Oravuo sanoo.

Yksinyrittäjille myönnettävän tuen määrä on 2000 euroa. Tuki ei vaikuta yrittäjälle mahdollisesti myönnettävään työmarkkinatukeen.

Muita kiinnostavia aiheita