Koululaiset pyörittävät kahvilayritystä TATin Yrityskylässä.
2.9.2022 klo 11:24
Uutinen

Yli 20 000 lasta ja nuorta juhlii Yrittäjän päivää ympäri Suomen – Tavoite on innostaa lapset yritteliääseen elämänasenteeseen

Yrittäjän päivän juhlinnan keskiössä ovat lapset ja nuoret. Kymmenellä eri paikkakunnalla järjestetään Yrittäjän päivän juhlat peruskoululaisille. 

Yrittäjän päivän pääjärjestäjänä toimii tänä vuonna Talous ja nuoret TAT. Yrittäjän päivän tapahtumakokonaisuus tutustuttaa lapset ja nuoret yrittäjyyden moniin muotoihin ja innostaa yritteliääseen elämänasenteeseen. Viikon tapahtumat tavoittavat yli 20 000 koululaista ja opiskelijaa läpi Suomen.

Yrittäjän päivää vietetään maanantaina 5. syyskuuta jo 25. kerran. Yrittäjyyttä nostetaan esiin muun muassa TATin Yrityskylissä ympäri Suomen, kun kymmenellä eri paikkakunnalla järjestetään Yrittäjän päivän juhlat peruskoululaisille. 

Juhliin on kutsuttu Tampereen, Turun, Kuopion, Oulun, Lahden, Jyväskylän, Vaasan, Lappeenrannan, Espoon ja Helsingin seutujen 5.- ja 7.-luokkalaisia. Yrittäjän päivän tavoitteena on tutustuttaa lapsia ja nuoria yrittäjyyden monimuotoisuuteen, opastaa omien vahvuuksien tunnistamiseen sekä innostaa yrittäjyyteen.

– Erilaisten yrittäjyyden muotojen ja esikuvien esiin tuominen on tärkeää, jotta nuorilla on mahdollisuus innostua yrittäjyydestä. Palvelupolkumme avulla viemme työelämä-, talous- ja yrittäjyystaidot kouluihin ensimmäisestä luokasta toiselle asteelle opetussuunnitelman mukaisesti, toteaa Talous ja nuoret TATin toimitusjohtaja Jenni Järvelä.

Juhlalähetys Tampereen Yrityskylästä

Talous ja nuoret TAT järjestää lisäksi Yrittäjän päivän kunniaksi juhlalähetyksen Tampereen Yrityskylästä kaikille Suomen peruskoululaisille. Lähetystä voi seurata täällä.

Lähetyksessä inspiroidutaan nuorten yrittäjien haastatteluista sekä kuullaan valtiovarainministeri Annika Saarikon ja Tampereen pormestarin Anna-Kaisa Ikosen puheet. Juhlalähetys huipentuu Gasellit-yhtyeen livekeikkaan. Lähetyksen juontaa taikuri ja mentalisti Johannes Malkamäki. Yrittäjän päivän juhlalähetys toteutetaan yhdessä Tampereen kaupungin kanssa ja sen teknisestä toteutuksesta vastaa Tampereen seudun ammattiopiston Tredun opiskelijat.

Bisnestapahtuma opiskelijoille

– Hienoa, että eri osa-alueiden suunnittelussa ja tuotannossa on ollut mukana myös innokkaita ja taitavia nuoria yrittäjänalkuja. On mahtavaa, että nuorille on nykyään tarjolla paljon vaihtoehtoja yrittäjyyteen. Yhteistyö koulujen, kuntien ja yrittäjyyskasvatuksen eri toimijoiden välillä on tärkeää. Tällä saralla TAT tekee uskomattoman hyvää ja tuloksellista työtä, kiittelee Yrittäjän Päivä -säätiön puheenjohtaja, yrittäjäneuvos Riitta Antinmäki.

Myös Euroopan suurin toisen asteen opiskelijoiden bisnestapahtuma Talous ja nuoret TAT Takeoff järjestetään Yrittäjän päivän viikolla 7.9. Espoon Otaniemessä ja siihen voi osallistua streamin välityksellä mistä päin Suomea tahansa.

Talous ja nuoret TAT on valtakunnallinen vaikuttaja, jonka toimintaa rahoittavat muun muassa TT-säätiö, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, yritykset, säätiöt, OKM ja kunnat. Talous ja nuoret TATin tavoite on, että jokainen nuori innostuu työelämästä, hallitsee omaa talouttaan ja tahtoo toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä. TAT tarjoaa kunnille ja oppilaitoksille palveluita, oppimiskokonaisuuksia ja koulutusta, jotta jokainen nuori lähtökohdista riippumatta saa mahdollisuuden oppia tulevaisuutensa kannalta keskeisiä taitoja. TATin toimintaan osallistuu jo yli 106 000 lasta ja nuorta, 246 kunnasta.

Toimitus
Toimitus