2.9.2021 klo 16:10
Uutinen

Ylöjärveläinen perheyritys on Pirkanmaan Vuoden yrittäjä – onnea Lehtovuori Oy!

Ympäristökalusteita valmistava ylöjärveläinen Lehtovuori Oy on Pirkanmaan Vuoden yrittäjä 2021. Palkintoa olivat 2. syyskuuta vastaanottamassa toimitusjohtaja Eero Ojasen lisäksi isä Yrjö Ojanen ja tuotantopäällikkö Ilari Ojanen. Perheyrityksessä mukana olevista äiti Saila Ojanen ja Sonja Ailisto eivät ehtineet paikan päälle muiden kiireidensä vuoksi.

Eero Ojanen toteaa tuoreeltaan, että maakunnallinen Vuoden yrittäjä -palkinto on suuri kunnia – ja kuuluu yrityksen koko henkilöstölle.

– Palkinto on meille ehdottomasti iso asia. Palkinnon arvoa kohottaa myös se, että huomionosoituksen ovat meille myöntäneet kollegat eli toiset yrittäjät. Isoin kiitos kuuluu kuitenkin meidän mahtavalle, yhteen hiileen puhaltavalle henkilökunnallemme sekä tietysti asiakkaille. Ilman heitä ei olisi koko yritystä, Ojanen sanoo.

Pirkanmaan Vuoden yrittäjä -palkinnon myöntää vuosittain Pirkanmaan Yrittäjien hallitus. Palkitsemisperusteiden lista on pitkä, mutta erityisesti esiin nousevat yrityksen innovaatiokyky, voimakas pyrkimys kasvuun sekä kestävä liiketoiminta.

– Lehtovuori Oy:ssä katsotaan tiukasti tulevaisuuteen ja etsitään keinoja niin kasvattaa liiketoimintaa investoinnein kuin hyödyntää modernia teknologiaa varsin perinteisellä toimialalla. Ympäristötavoitteet näkyvät tuotesuunnittelussa ja tuotannossa, mikä osoittaa, että kestävän kehityksen periaatteet on yrityksessä nähty kilpailutekijänä, Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Janne Vuorinen sanoo.

Verkostoitumisesta voimaa

Lehtovuori Oy:n juuret ovat vuonna 1945 perustetussa itäsuomalaisessa metalliverstaassa. Yritys toimi pitkään Lahdessa. Samaan aikaan Ylöjärvellä toimi Arvemet-niminen yritys, jonka Ojasten perhe osti vuonna 2002. Lehtovuori Oy:n toiminnot siirtyivät Ojasten omistukseen vuonna 2013, ja vuodesta 2016 koko yrityksen toiminta on keskittynyt Ylöjärvelle Lehtovuori-nimen alle.

– Ylöjärvellä kyllä kelpaa yrittää, Ojanen sanoo.

– Sijainti on hyvä ja olemme löytäneet yhteistyö- ja alihankintakumppaneita hienosti lähialueilta. Ylipäätään täällä on paljon meidän alamme osaamista ja työvoimaa tarjolla. Erityisenä vahvuutena näen verkostoitumisen muiden alueen toimijoiden kanssa: on ollut kunnia saada hallitukseemme paikallista asiantuntemusta ja myös kaupungin elinkeinoyksikön väen kanssa yhteistyö sujuu, Ojanen kiittelee.

Investoinnit ovat avain kasvuun

Lehtovuori Oy:n talous on vakaalla pohjalla, eikä koronakaan sitä kurittanut. Päinvastoin – vuoden 2020 liikevaihto nousi peräti 15,2 % edelliseen tilikauteen verrattuna. Kasvua on viime vuosina hidastanut äärimmilleen venytetty tuotantokapasiteetti. Yritys hakeekin nyt apua uusista investoinneista.

– Ensi keväänä valmistuva tuotantotilojen laajennus ja merkittävät laiteinvestoinnit ovat avainasemassa kasvutavoitteidemme saavuttamisessa. Edellisen tilikauden liikevaihto 8,3 miljoonaa euroa on tarkoitus kolminkertaistaa vuoteen 2025 mennessä. Se on kova, mutta realistinen tavoite, Ojanen sanoo.

Pirkanmaan Yrittäjät toivottaa Lehtovuori Oy:lle onnea ja menestystä myös jatkossa!


Lehtovuori Oy

Vuonna 1945 perustettu Lehtovuori Oy on Suomen johtava kaupunkikalustaja. Yhtiön valmistamia penkkejä, roska-astioita, pyörätelineitä ja muita ulkokalusteita on viety jo yli 40 maahan. Lehtovuori työllistää 55 ammattilaista, ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli 8,3 miljoonaa euroa.

Pirkanmaan Vuoden yrittäjä -palkinto

Pirkanmaan Yrittäjät on palkinnut maakunnallisen vuoden yrittäjän vuodesta 1975 alkaen. Vuodesta 2018 lähtien palkinto on joka toinen vuosi korvamerkitty yksinyrittäjälle. Perinteisesti palkittavia yrityksiä on etsitty yrittäjäjärjestön paikallisyhdistysten tekemien ehdotusten joukosta, mutta tänä vuonna kuka tahansa saattoi ehdottaa palkittavaa yritystä.