19.12.2017 klo 11:29
Uutinen

Ylpeä saavutuksista

Suomen Yrittäjien onnistuneesta valtakunnallisesta edunvalvontatyöstä on artikkeli Suomen Yrittäjien verkkosivulla, se kannattaa käydä lukemassa tästä. Tuokaamme saavutuksemme ylpeydellä esille.

Etelä-Savon, Kymen ja Etelä-Karjalan yrittäjien edustajat vierailivat 12.12 eduskunnassa tapaamassa vaalipiirin kansanedustajia ja ministereitä. Tämä vierailut ovat hyvä keino pitää yhteyttä päättäjiin ja vielä omien alueiden terveisiä kansanedustajille ja toisin päin. Edustajat kertoivat saavutuksistaan vaalipiirin eteen tehdystä työstä, erityisesti vaalipiirin alueelle on tullut rahoitusta lukuisiin väylähankkeisiin kuten esim. 5-tien rahoitus. Suosittelen että paikallisyhdistykset järjestäisivät itse vierailuja eduskuntaan kuuntelemaan täysistuntoa ja tapaamaan omaa alueen kansanedustajia.

Mikäli alueuudistuslaki ensi huhtikuussa menee läpi eduskunnassa, tulee ensi syksynä ensimmäiset maakuntavaalit. Koko maakunnan kehittymisen kannalta on tärkeää saada maakuntavaltuustoon myös yrittäjiä. Etelä-Savon yrittäjät pitävät jatkuvaa yhteyttä maakunnan päättäjiin ja ensimmäinen ESY:n hallituksen kokous on sovittu maakuntaliittoon ja kuulemme maakuntajohtaja Pentti Mäkisen ajatukset tulevasta alueuudistuksesta.

Tällä viikolla myös kuulemme tärkeimmän alueellisen yhteistyökumppanimme Etelä-Savon kauppakamarin uudesta toimitusjohtajasta joka jatkaa Markku Kakriaisen työtä kauppakamarin johdossa. Kiitokset Markulle hyvästä yhteistyöstä ja toivotan hänelle aktiivisia eläkepäiviä.

Tänä vuonna oli kunnallisvaalit ja yrittäjien osuus kaikista valtuutetuista on lähes 23% yhteensä 2064 henkilöä, tämä on merkittävä taho viemään yrittäjien asiaa kuntien päättäjille. OIkaa rohkeasti yhteydessä yrittäjävaltuutettuihin ja kertokaa mitkä asia parantaisivat oman kunnan elinvoimaa ja kehitystä.

Vastapainoksi edunvalvontatyölle on syytä toisinaan juhlia. Ensi tammikuun 20. päivä järjestetään Pieksämäen Veturitorilla Etelä-Savon Yrittäjägaala. Samalla juhlistamme myös Pieksämäen Yrittäjien 90-vuotista taivalta. Tervetuloa Pieksämäelle.

Hyvää Joulua ja Menestystä Vuodelle 2018

Arto Sepponen
varapuheenjohtaja, Etelä-Savon Yrittäjät ry