1.2.2018 klo 08:47
Uutinen

#Yritäees

Vuosi alkoi upeasti maakunnan Yrittäjägaalalla Pieksämäellä. Kiitokset 500 juhlijalle – loitte mahtavan tunnelman gaalaan. Maakunnallisen yrittäjäpalkinnon julkistaminen on yrittäjäjärjestön, yhteistyössä kumppaneineen, suurin kunnianosoitus, joka maakunnassamme toimivalle yritykselle voidaan jakaa. Oli ilo ja kunnia palkita maakunnallisena vuoden yrityksenä Hotel Spa&Resort Järvisydän Rantasalmelta.

Menestyvät yritykset ovat erittäin hyviä toistamaan jo löydettyä onnistumista. Tulevaisuuden menestys ei kuitenkaan tule vanhaa onnistumista toistamalla. On olemassa kahdenlaisia organisaatioita: niitä, jotka kykenevät menestymään ja niitä, jotka kuolevat.

Etelä-Savon maakunta ja sen yritykset tahtovat menestyä tulevaisuudessa. Kuvitellaanpa, että Etelä-Savo olisi kuin Start up yritys – sen tavoitteena ja tahtotilana on rakentaa menestyvää toimintaa suuren epävarmuuden olosuhteissa. Meitä kaikkia tässä maakunnassa kiinnostaa löytää oikea polku menestykseen.

Tilanne on kuin meillä olisi kasassa kaikki palamiseen tarvittavat raaka-aineet: sytykkeet, puuta, tulentekovälineet ja kipinöitä. Mutta missä on tuli?

Siellä täällä on tunnistettavissa vähän savua tai muutama liekki. Ison roihun syttyminen on mahdollista – menestys on mahdollista, kunhan käsissämme on oikeat ainekset. Tarvitaan intohimoa, energiaa ja visionäärisyyttä sekä vahva yhteinen tahtotila!

Talouden näkymät ovat pitkästä aikaa positiiviset ja usko tulevaan vahvaa. Kuitenkin huoli Etelä-Savon kuntien ja yritysten elinvoimaisuudesta on suuri. Monet kunnat ovat työstäneet uusia kuntastrategioita. Etelä-Savossa kuntien valtuutetuista 28 % on yrittäjätaustaisia, on siis toivoa, että strategioissa huomioidaan yrittäjyys kunnan elinvoiman perustana entistä vahvemmin.

Maailma muuttuu hurjaa vauhtia ja muutokset ovat suuria. On muututtava, jotta yrityksellä on menestymisen edellytyksiä tulevaisuudessakin. Yrittäjämäinen tapa toimia ja ajatella tulee korostumaan. Vaikkakin me yrittäjät olemme moniosaajia, on syytä pitää huolta omasta osaamisesta.

Yrittäjäjärjestö pitää huolta monista meille yrittäjille tärkeistä asioista. Käy kurkkaamassa Suomen Yrittäjien järjestämiä koulutuksia. Hyödynnä jäsenedut kuten neuvontapalvelut ja K-kauppojen tarjoama jäsenetu. Verkostoitumaan pääset paikallisissa ja alueellisissa tapahtumissa. Kevään ehdoton must on Yrittäjäristeily. Varaa paikkasi tästä.

#yritäees

Nina Rasola
puheenjohtaja
Etelä-Savon Yrittäjät