24.10.2018 klo 15:23
Uutinen

Yrittäjä, astu digiportaille!

Etelä-Savossa alkaa mittava monen toimijan yhteishanke Digiportaat. Digiportaat (-palvelu) tuottaa koulutuksia Etelä-Savon yritysten digitaalisten taitojen ja valmiuksien parantamiseen. Koulutuksia toteutetaan yrityslähtöisesti, alueen yritysten tarpeista käsin.

Hankkeessa ja sen tarjoamissa koulutuksissa on tarkoituksena huomioida koko yritys. Yritysten tarpeet selvitetään osaamiskartoituksilla, jolloin jokaiselle yritykselle voidaan tarjota koulutusta yrityksen tarpeisiin.

Vastaavanlainen hankekokonaisuus on ollut käynnissä Savon seudulla ja tulokset ovat olleet lupaavia. Yritykset ovat saaneet konkreettista apua juuri heidän tarpeisiin. Savossa osaamiskartoitusten avulla yrityksistä on löydetty valtavasti piilo-osaamista ja piilotyöpaikkoja. Etelä-Savossa toiveet ovat korkealla ja hankkeen tekijäporukalla hihat käärittynä. Digiportaissa huomioidaan myös digitaalisuutta jo hyödyntävät yritykset ja heille on tarjolla koulutuspolkuja edistyneemmällä tasolla, kuten tiedolla johtamista ja digitaalista markkinointia.

Etelä-Savossa jopa 95% alueen yrityksistä on pieniä alle 10 henkeä työllistäviä yrityksiä. Digitaalisuuden riskit ja haasteet näyttävät kasaantuvan juuri näihin pieniin yrityksiin. Digitaalisen liiketoimintaympäristön ymmärrys avaa kuitenkin yritykselle valtavan määrän mahdollisuuksia oman toimintansa kehittämiseen. Digitaalisuus on tullut ja etenee huimaa vauhtia. Pk-yritysten digitaidoissa on merkittäviä eroja ja puutteellisuuksia. Tämä asettaa yrittäjät ja yritykset eriarvoiseen asemaan. Tätä eriarvoisuutta on tarkoitus poistaa porras portaalta.

Kuvassa: Ylhäällä vasemmalta Pellervo Kokkonen, Savonlinnan kaupunki, Pekka Häkkinen, ProAgria, Noora Talsi, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Emmi Liikanen, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy
Edessä vasemmalta Saara Vauhkonen, Etelä-Savon Yrittäjät, Anna Ollanketo Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy ja Jukka-Pekka Keronen, ProAgria