1.6.2017 klo 09:48
Uutinen

Yrittäjä auttaa veneettömät vesille tänäkin kesänä

Yrittäjä Jouko Malin mahdollistaa tänäkin kesänä veneettömien vesillepääsyn Virvelinrannassa. Lainapaatin saa käyttöönsä Rantakrouvista 20 euron panttia vastaan.

Vanajavesikeskus ja Hämeen virkistysalueyhdistys ovat jälleen yhteistuumin järjestäneet Virvelinrantaan veneen, jota kuka tahansa voi hyödyntää ja lähteä soutelemaan Vanajavedelle. Paatti ja veneilyliivit on parkkeerattu Virvelinrantaan, jossa Rantakrouvin yrittäjä Jouko Malin huolehtii lainauksesta. Suuren suosion saanut vene on lainauskäytössä toista kesää.

Jouko Malinin mukaan paatista on jo tullut kyselyjä, mutta vesille ei vielä kukaan ole uskaltautunut kolean sään vuoksi. Varsinkin kova tuuli on estänyt souteluretket tänä keväänä.

– Viime kesänä monet innostuivat soutelusta ja tulivat seuraavana päivänä uudestaan, Malin kertoo.

Yrittäjälle paatin lainaus ei aiheuta suurta huolta, sillä lainaajat täyttävät itse lainauslomakkeen ja huolehtivat veneen vesille ja takaisin ajallaan. Mukavaa on se, että moni juo kahvit tai nauttii ravintolan muista antimista ennen veneretkeä tai sen jälkeen.

– Mitä enemmän on liikennettä, sen parempi, Malin toteaa.

Paatti on Hämeen virkistysalueyhdistyksen soutuvene, johon Vanajavesikeskus on hankkinut airot sekä kolme veneilyliiviä. Veneen avaimen saa 20 euron panttia vastaan Virvelin Rantakrouvista. Pantin saa takaisin, kun palauttaa avaimen ja veneen varusteineen. Paatin laina-aika on enintään neljä tuntia kerrallaan, palautus viimeistään puoli tuntia ennen Rantakrouvin sulkemisaikaa.

– Järjestimme lainapaatin yleisökäyttöön ensimmäisen kerran viime kesänä. Sitä lainattiin yli 50 kertaa. Aiemmin veneettömien oli vaikeata päästä vesille Hämeenlinnan keskustassa. Mutta nyt näyttää siltä, että lainapaatti innostaa ihmisiä viihtymään vesillä, kertoo Vanajavesikeskuksen pääsihteeri Sanni Manninen Johansen ja kiittää Hämeen virkistysalueyhdistystä ja Virvelin Rantakrouvia hienosta yhteistyöstä.

Hämeen Yritysviestintä, SM
toimitus@hameenyrityssanomat.fi