1.3.2023 klo 09:01
Uutinen

Yrittäjä, kerro mielipiteesi omasta maakunnastasi – Suomen Yrittäjät mittaa nyt yrittämisen mahdollisuuksia eri puolilla Suomea 

Suomen Yrittäjät mittaa nyt maakuntien onnistumista yrittäjyyden edistämisessä. Järjestö kartoittaa yrittäjien mielipiteitä maakuntansa yrittäjämyönteisyydestä, sen onnistumisista ja kehittämistarpeista.

Yrittäjien mielipiteitä maakuntien elinvoimasta kartoitetaan uudella Yrittäjien Elinvoimabarometri -tutkimuksella. Tutkimuksen toteuttaa Taloustutkimus Suomen Yrittäjien toimeksiannosta. Kyselyyn voi vastata maaliskuun loppuun saakka tästä. Vastaukset käsitellään nimettöminä.

Tutkimuksessa kysytään yrittäjien mielipiteitä esimerkiksi maakunnan liikenneyhteyksistä, kaavoituksesta, oppilaitosyhteistyöstä, osaavan työvoiman saatavuudesta ja yritysneuvontapalveluiden tarjonnasta. 

– Kysymme asioista, jotka ovat välttämättömiä maakunnan elinvoimalle. Tutkimuksesta saadut tulokset ovat tärkeä työkalu yrittäjien ja maakuntien yhteistyön kehittämiseksi ja konkreettisten uudistustoimenpiteiden sopimiseksi, sanoo kunta- ja elinkeinoasioiden päällikkö Tanja Matikainen Suomen Yrittäjistä. 

– Tutkimus antaa tärkeää tietoa päättäjille ja hallinnolle päätöksenteon tueksi, Matikainen jatkaa. 

Elinvoimabarometrin tavoitteena on vahvistaa yrittäjien ja maakunnan vuoropuhelua ja rakentaa yrittäjämyönteisiä maakuntia kautta Suomen. 

Yrittäjien Elinvoimabarometri uusi tutkimustuote vuorovuosina kuntien yrittäjämyönteisyyttä mittaavan Yrittäjien Kuntabarometrin kanssa.  

Tulokset julkistetaan 24. toukokuuta Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaarissa Lahdessa. Tapahtumassa julkistetaan myös parhaiten menestyneet maakunnat. 

Yrittäjä, vastaa kyselyyn tästä

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus