9.12.2020 klo 12:30
Uutinen

Yrittäjä – lähtisitkö ehdolle kuntavaaleissa?

Kuntavaalit pidetään 18.4.2021. Juuri nyt puolueet hakevat ehdokkaita listoilleen. Lähtisitkö sinä mukaan vaikuttamaan siihen, millaisia päätöksiä kunnassasi tehdään? Tutustu kahden yrittäjävaltuutettujen kokemuksiin kuntavaikuttamisesta ja lue, miksi heidän mielestään kannattaa lähteä vaaleissa ehdolle.

Ulla Gunnarsson, Inkoo, kok

Kuka olet? Ulla Gunnarsson

Miksi olet ehdolla? Haluan viedä yrittäjien asiaa kunnassa eteenpäin.

Mihin asioihin olet erityisesti yrittäjänä halunnut vaikuttaa? Kaavoitukseen sekä yrittämisen tärkeyteen pienessä kunnassa.

Mitä työ kunnanvaltuustossa on antanut? Olen ollut vain hetken, mutta on saanut kokonaiskuvan omasta kunnasta.

Mitä työ on vaatinut? Aikatauluttamista ja paljon puheluita.

Miksi on tärkeää, että yrittäjiä on ehdolla ensi kevään kuntavaaleissa ja he osallistuvat kunnalliseen päätöksentekoon? Varsinkin pienissä kunnissa on tärkeää viedä yrittäjien sanomaa eteenpäin.

Mitä sanot muille, vielä ehdokkuutta miettiville? Jos aikaa riittää niin mielenkiintoinen pesti.

Minna Järvenpää, Pukkila, vihr

Kuka olet? Minna Järvenpää, 53 vuotias turvallisuussalan yrittäjä, vastaava hoitaja Laatulukko Oy:stä, meillä on myymälät Hyvinkäällä ja Klaukkalassa. Olen myös Pukkilan Yrittäjien puheenjohtaja. Vihreä valtuutettu ja kunnanhallituksen jäsen Pukkilasta jo useammalta kaudelta.

Miksi olet ehdolla? Vain osallistumalla voi vaikuttaa ja haluan vaikuttaa minulle tärkeiden asioiden hoitoon: ihmisten väliseen tasa-arvoon, eriarvoisuuden ja syrjäytymisen ehkäisyyn, kankeiden ennakkoasenteiden murskaamiseen, luonnon ja eläinten hyvinvointiin, yrittäjyyden edistämiseen.

Mihin asioihin olet erityisesti yrittäjänä halunnut vaikuttaa? Että kaikilla kunnan yrittäjillä olisi yhtäläiset mahdollisuudet esim. tarjota kunnalle. Että pätöksiä tehtäessä otettaisiin huomioon vaikutukset alueen elinkeinoihin. Että hyvää jaetaan kuntalaisille tasapuolisesti.

Mitä työ kunnanvaltuustossa on antanut? Olen oppinut kuuntelemaan muita ja ymmärtämään heidän näkemyksiään. Olen oppinut että perimmältään melkein kaikki haluavat ajaa yhteisiä asioita pyyteettömästi, mutta painotukset ovat erilaisia.

Olen oppinut olemaan diplomaattisempi ja ajamaan hyväksi katsomiani asioita niin, että saan ne käsittelyyn jotain kautta.

Olen oppinut että asiat riitelevät, eivät ihmiset ja että kaikkien kanssa voi tulla toimeen vaikka olisi asioista eri mieltä.

Mitä työ on vaatinut? Aikaa.

Miksi on tärkeää, että yrittäjiä on ehdolla ensi kevään kuntavaaleissa ja he osallistuvat kunnalliseen päätöksentekoon? Vain yrittäjä ymmärtää millaista yrittäjän arki ja vastuu on. Monella ei-yrittäjällä voi olla hyvinkin kummallinen käsitys yrittäjän arjesta.

Mitä sanot muille, vielä ehdokkuutta miettiville? Jos sinusta yhteiskunta ei toimi niin kuin pitäisi tule pois huutelemasta somesta ja TEE JOTAIN! Vain osallistumalla voit vaikuttaa asioihin. Rohkeasti mukaan vaan ja valitse puolue ennakkoluulottomasti ja rohkeasti myös boxin ulkopuolelta, loppujen lopuksi tärkeintä on noudattaa oman sydämensä ääntä. En ole itse kokenut leimaavana, että olen mukana kuntapolitiikassa tai että olen Vihreiden edustaja, mitä nyt joskus Yrittäjien yhteistilaisuuksissa pitää muistuttaa ”viherpiipertäjistä” valittajille että ”täällä yksi, tule puhumaan naamatusten”.

Tutustu Suomen Yrittäjien Kuntavaalisivustoon täältä. Löydät sieltä Yrittäjien kuntavaaliohjelman , tietoa yrittäjyydestä Suomessa sekä ehdokasosion.

Tammikuun lopusta lähtien ehdokassivustolla pääsevät esille jäsenyrittäjäehdokkaat. Tällä hetkellä ehdokasosiossa kerätään tietoa ehdokkaista.