7.3.2024 klo 12:00
Uutinen

Yrittäjä, miten inhouse-yhtiöt vaikuttavat liiketoimintaasi – Vastaa kyselyyn ja vaikuta

Yrittäjillä on nyt mahdollisuus kertoa mielipiteensä inhouse-yhtiöiden vaikutuksesta liiketoimintaansa.

Julkisen sektorin yritystoimintaa aiotaan tällä hallituskaudella suitsia. Hallitus tavoittelee kilpailun tuntuvaa lisääntymistä erityisesti julkisen sektorin ostoissa. Hankintalakiin kaavaillaan muutoksia liittyen ns. inhouse-yhtiöiden toimintaan, joilta palveluita ja tavaroita voidaan ostaa ilman kilpailutusta.

Työ- ja elinkeinoministeriö on valtuuttanut Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) tekemään kaksi kyselyä lainvalmistelunsa tueksi. Toinen kysely on lähtenyt inhouse-yhtiöille ja toinen on suunnattu yksityisille yrityksille. Tavoitteena on saada vastauksia tuhansilta yrityksiltä.

Yksityisille yrityksille suunnattu kysely on avoinna 24. maaliskuuta saakka. Voit vastata kyselyyn tästä.

– Kyselyiden tavoite on selvittää inhouse-ilmiön sääntelyyn ehdotettujen muutosten vaikutuksia yrityksille, niiden ratkaisuille ja kasvulle. Myös kaikki muu informaatio inhouse-ilmiöön liittyen kiinnostaa, kertoo johtaja Harri Jaskari Suomen Yrittäjistä.

– Toivomme jäsenyrityksiltämme nyt erittäin aktiivista osallistumista. Vastaaminen vie vähän aikaa, mutta antaa lainvalmistelulle todella arvokasta tietoa, jota muualta ei ole saatavissa. KKV tekee vastauksista yhteenvedon, joka toimitetaan lainvalmistelijoiden käyttöön.

Kysely on luottamuksellinen, ja vastaukset menevät suoraan KKV:lle sen käyttöön. Tulevassa yhteenvedossa ei ole yksilöitävissä tietoja vastauksia antaneista yrityksistä.  

Voit vastata kyselyyn tästä.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus