1.9.2018 klo 09:02
Uutinen

Yrittäjä, muista tulorekisterin valtuuttaminen! Nyt on aika hoitaa valtuusasiat kuntoon!

Tulorekisterin valtuuttaminen on oltava kunnossa käyttöönotossa ensi vuoden alussa. Siihen kannattaa alkaa varautua viimeistään nyt!

Jos yrityksesi aikoo käyttää tulorekisterin sähköistä asiointipalvelua ja joku muu ilmoittaa tietoja tulorekisteriin yrityksesi puolesta, sinun on tehtävä tulorekisterin valtuuttaminen toiselle henkilölle tai yritykselle.

Tulorekisterin valtuuttaminen tehdään palvelussa Suomi.fi-valtuudet tai Katso-palvelussa. Tulorekisterissä on käytössä omat valtuuskoodit Palkkatietojen ilmoittaminen ja Palkkatietojen katselu. Valtuuttaminen tulorekisteriin kannattaa tehdä nyt syksyllä ennen vuodenvaihteen kiireitä. Samalla kannattaa hoitaa myös muut valtuuttamisasiat, esimerkiksi veroasioiden hoitoon tarvittavat valtuudet.

Palkkatietojen ilmoittaminen -valtuudella voi ylläpitää valtuuttajan perustietoja ja palkkatietoilmoituksia, toimittaa valtuuttajan tuottamia palkkatietoilmoituksia, tilata valtuuttajaa koskevia raportteja sekä lähettää viestejä.

Palkkatietojen katselu -valtuudella ei voi ilmoittaa palkkatietoja, mutta voi katsella valtuuttajan perustietoja, valtuuttajan tuottamia palkkatietoilmoituksia, valtuuttajaa koskevia raportteja, valtuuttajan lähettämiä ja saamia viestejä sekä valtuuttajan arkistoituja asiakirjoja.

Tulorekisteri otetaan käyttöön 1.1.2019. Tulorekisteriin ilmoitettavia tietoja ovat tehdystä työstä maksetut palkat, luontoisedut, palkkiot, työkorvaukset sekä muut ansiotulot. Myös verovapaat ja veronalaiset kustannusten korvaukset on ilmoitettava. Tiedot ilmoitetaan viiden kalenteripäivän kuluessa maksupäivästä.

Teksti ja kuva: Kansallisen tulorekisterin perustamishanke