4.3.2017 klo 07:28
Uutinen

Yrittäjä puhelinkaupoilla: Kannattaako työpuhelimesta maksaa maltaita?

Yrittäjä-lehti vertaili yrittäjän työkäyttöön sopivia puhelinmalleja ja selvitti, tarvitseeko yrittäjä hintavan puhelimen. Vertailun halvimmalla mallilla oli hintaa 379 euroa ja kalleimmalla 1 139 euroa.

Vertailussa testasimme suosituimpien huippupuhelimien ja keskihintaisten mallien sopivuutta yrittäjän työkäyttöön. Mukana vertailussa olivat Honor 8, OnePlus 3T, Samsung Galaxy A5 (2017), Apple iPhone 7 plus, Huawei Mate 9 Pro ja Samsung Galaxy S7 Edge.

Testissä otimme selvää erityisesti yrittäjän työkäytössä korostuvista ominaisuuksista, kuten puhelimen luotettavuudesta ja helppokäyttöisyydestä.

Hyvä akun kesto, sen pikalataus ja puhelimen tietoturva ovat kaikki yrittäjän arjessa tärkeitä tekijöitä. Osalle myös tupla-sim on ominaisuus, josta on hyötyä. Sen avulla voi pärjätä yhdellä puhelimella erillisillä vapaa-ajan ja työajan numeroilla.

Testin perusteella yrittäjä pärjää hyvin keskihintaluokan puhelimella, eikä tarvetta huippumalleille voi perustella kuin erikoistapauksissa.

Ero ryhmien välille syntyy lähinnä siitä, että edullisemmassa ryhmässä täydellistä muotoilua, huippusuorituskykyä ja parasta kameraa ei saa samoissa kuorissa. Kun joistain ominaisuuksista on valmis tinkimään, saa hyvän puhelimen puolella hinnalla huippumalliin verratessa.

Honor 8

Hinta 379€ (32Gt), 429€ (64Gt) sis. alv.

Näyttö 5,2 tuumaa

Honor 8 on syystä hyvin suosittu puhelin. Se näyttää ja tuntuu huippumallilta, vaikka hinta jää niistä puoleen. Käyttöliittymä on selkeä ja helppo. Sovellukset asentuvat suoraan päänäytölle erillisen sovelluskansion sijaan.

Suorituskyky on riittävä ja ero huippumalleihin on hankala havaita nopeassa testauksessa, mutta se vääjäämättä vaikuttaa puhelimen elinkaareen pitkällä tähtäimellä.

OnePlus 3T

Hinta 439€ (64Gt), 479€ (128Gt) sis. alv.

Näyttö 5,5 tuumaa

OnePlus 3T on mielenkiintoinen tulokas puhelintarjontaan. Se asettuu suorituskyvyltään samaan luokkaan huippumallien kanssa, mikä lupaa laitteelle pitkää käyttöikää. Iso sisäinen muisti on tehokäyttäjän mieleen ja sopii aktiivikuvaajalle.

Viimeistely ei vastaa huippumalleja varsinkaan takakuoren osalta. Puhelin pysyy kädessä, mutta ote voisi olla tukevampi. Suorituskyky puhelimessa on erinomainen tehokäyttäjää ajatellen.

Samsung Galaxy A5 (2017)

Hinta 449€ (32Gt) sis. alv.

Näyttö 5,2 tuumaa

Samsung Galaxy A5:n uusin 2017-versio on suunnattu yrittäjille. Käyttöliittymä on siistitty helposti lähestyttäväksi ja käytännölliseksi.

Yrittäjän kannalta puhelimessa kiinnostaa Samsungin Knox-tietoturva. Sen avulla työn ja huvin saa erotettua puhelimessa helposti suojaamalla kaikki tärkeät tiedostot omaan kansioonsa salasanan tai sormenjäljen taakse. Suorituskyky on yrityskäyttöön riittävä.

Apple iPhone 7 plus

Hinta 919€ (32Gt), 1 029€ (128Gt), 1 139€ (256Gt) sis. alv.

Näyttö 5,5 tuumaa

Applen huippumalli 7 plus on hyvin viimeistelty kokonaisuus, jossa käytettävyys on erinomainen. IOS-käyttöjärjestelmä on aloittelijaystävällinen, mutta skaalautuu tehokäyttäjälle.

IPhonen muotoilu on klassisen tyylikäs, ja se sopii käteen hyvin. Pyöristetyt reunat ovat kuitenkin liukkaat. Suorituskyky on erinomainen. Puhelin on pöly- ja vesitiivis, joten sitä voi käyttää sateessa huoletta.

Huawei Mate 9 Pro

Hinta 849€ (128Gt) sis. alv.

Näyttö 5,5 tuumaa

Huawei Mate 9 Pro on valmistajan huippumalli, jonka ominaisuuksista ei ole tingitty. Suorituskyky, sisäinen muisti ja laadukas tuplakamera riittävät tehokäyttöön erinomaisesti. Muotoilu on erinomaisen viimeistelty, ja puhelin istuu isoon käteen hyvin. Sormenjälkilukija on sijoitettu ruudun alalaitaan kotinäppäimeen.

Suorituskyky on huippuluokkaa, joten puhelimelle voi veikata pitkää käyttöikää.

Samsung Galaxy S7 Edge

Hinta 699€ (32Gt) sis. alv.

Näyttö 5,5 tuumaa

Galaxy S7 Edge hurmaa sekä ulkonäöllään että ominaisuuksillaan. Kookas kosketusnäyttö kaartuu puhelimen sivuille.

Knox-tietoturvan avulla tiedostoja ja kuvia voi lukita salasanan taakse omaan turvakansioon. Tietoturvapäivitykset julkaistaan puhelimeen nopeasti. Tehokäyttäjä arvostaa suorituskykyä ja mahdollisuutta käyttää kahta sovellusta rinnakkain isolla ruudulla.

Osku Kannisto

toimitus@yrittajat.fi

Vertailun voi lukea kokonaisuudessaan tuoreesta Yrittäjä-lehdestä.

Yrittäjä-lehti jatkaa yrittäjän työkalujen testausta myös tulevissa numeroissa. Lehden voi tilata verkosta.

Avaa pop-up -ikkuna