Näin Kela korvaa yrityksen työterveyshuollosta
Yrittäjä tai yritys voi saada korvausta myös työterveyshuoltoon tehtyjen matkojen kustannuksista sekä ensiapuvalmiuden järjestämisestä. Kuva: Getty Images
30.11.2023 klo 09:38
Uutinen

Yrittäjä, tiesitkö tätä työterveyshuollon Kela-korvauksista? 

Kela muistuttaa tuoreessa uutiskirjeessään työterveyshuollon kustannusten korvaamisesta.

Kela korvaa työterveydenhuollon kustannuksia tietyin ehdoin. Jos yrittäjällä (tai maatalousyrittäjällä) on YEL-vakuutus tai MYEL-vakuutus, Kela voi myöntää korvauksen.

Korvauksiin on oikeutettu myös yrittäjä tai maatalousyrittäjä, joka liittyy työterveyshuoltoon vasta kuntoutustukiaikana tai ollessaan määräaikaisella tapaturmaeläkkeellä. Korvauksia voi hakea myös vanhuuseläkkeellä tai varhennetulla vanhuuseläkkeellä oleva yrittäjä, joka maksaa vapaaehtoista YEL- tai MYEL-vakuutusmaksua.

Jos kyseessä on työnantajayrittäjä, yrittäjä itse voi hakea korvausta omista työterveyshuollon kustannuksista työnantajakohtaisella hakemuksella samalla, kun hän hakee korvausta työntekijöiden työterveyshuollosta. Tällöin korvaus haetaan tilikausittain.

Korvausta myös matkakuluista

Kela muistuttaa, että korvausten saamiseksi sekä yrittäjällä että palveluntuottajalla on oltava voimassa oleva työterveyshuoltosopimus, työterveyshuollon toimintasuunnitelma sekä työpaikkaselvitys.

Kela korvaa sairaanhoidon kustannukset osana työterveyshuoltona vain siinä tapauksessa, että yrittäjä on tehnyt palveluntuottajan kanssa työterveyshuoltosopimuksen, johon sisältyvät ehkäisevän työterveyshuollon lisäksi myös sairaanhoitopalvelut.

Yrittäjä tai yritys voi saada korvausta myös työterveyshuoltoon tehtyjen matkojen kustannuksista sekä ensiapuvalmiuden järjestämisestä. Jälkimmäinen edellyttää työpaikkaselvitykseen sisältyvää arviota siitä, millainen ensiapuvalmius kyseisessä työssä on tarpeen.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus