12.3.2018 klo 14:46
Uutinen

Yrittäjä, vastasitko jo tähän kyselyyn – ”hyvä työkalu vuoropuheluun kunnan kanssa”

Suomen Yrittäjien jäsenet ehtivät vielä vastata Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyyn.

Suomen Yrittäjien kysely kartoittaa jälleen yrittäjien näkemyksiä kuntien elinkeinopolitiikasta. Vuoden 2016 kyselyn parhaimpina kuntina palkittiin Keitele, Lieto, Seinäjoki ja Sipoo.

– Elinkeinopolitiikalla tarkoitetaan kunnan sellaisia toimenpiteitä, jotka edistävät yritysten syntymistä, toimintaa, kasvua sekä kilpailukykyä ja työllisyyttä. Kyselyn tuloksista yrittäjäyhdistykset saavat hyvän työkalun käydä vuoropuhelua kunnan kanssa mm. toimintaympäristön kehittämistarpeista. On tärkeää, että mahdollisimman moni yrittäjä vastaa kyselyyn, koska silloin saaduilla tuloksilla on luonnollisesti enemmän painoarvoa, toteaa Suomen Yrittäjien elinkeinoasioiden asiantuntija Hannamari Heinonen.

– Myös kunnat hyötyvät kyselystä. Kysely on mahdollisuus oman toiminnan vertaamiseen parhaaseen vastaavaan käytäntöön. Hyviä toimintamalleja kannattaa ottaa omaan toimintaympäristöön sopiviksi. Elinkeinopoliittista mittaristoa voi hyödyntää myös kuntia velvoittavassa kuntastrategiatyössä eli tästä tutkimuksesta saa hyviä pohjamittareita elinkeinopolitiikan kehittymissuuntaan, Heinonen sanoo.

Viikonloppuna mediassa nousi esiin yksi esimerkki yhden kunnan elinkeinopolitiikasta, kun Helsingin kaupunki ei antanut jatkoa Töölönlahdella toimivalle yritykselle. Myös Yrittäjät.fi uutisoi aiheesta.

– Yrittäjät pitävät elinkeinopolitiikassa ylivoimaisesti tärkeimpänä osa-alueena kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyyttä, joka sai Helsingissä arvosanan 6,2, Helsingin kaupungin strategisena tavoitteena on yltää Suomen yritysmyönteisimmäksi kunnaksi. Tavoitteeseen on vielä kirittävää, totesi kansanedustaja Sari Sarkomaa Facebook-päivityksessään-

Kyselyyn voi vastata 22.3. asti.

Tulokset julkistetaan toukokuussa Kunnallisjohdon seminaarissa Tampereella.

Pasi Lehtinen

pasi.lehtinen (at) yrittajat.fi

Kuva: iStockphoto