3.4.2017 klo 10:33
Uutinen

Yrittäjäehdokkaiden määrä kasvoi – Etelä-Karjalassa yli 150 yrittäjää ehdolla

Kuntien luottamuselimissä tarvitaan nyt yrittäjähenkistä näkemystä päätöksentekoon

– Kuntavaalien teemojen ytimessä hyvinvointi ja elinvoimaisuus näkyvät monin tavoin. Kotikunnan hyvinvoinnin kehittyminen edellyttää, että on työtä ja että uudet työpaikat syntyvät yrityksiin. Yrittäjät luovat omissa yrityksissään ja yhdessä muiden yrittäjien kanssa uutta elinvoimaa alueelleen, ja sen tuoman työllisyyden kasvun kautta koko alueen elinvoimaisuus kasvaa, toteaa Etelä-Karjalan Yrittäjien puheenjohtaja Jouko Soikkeli.

– Maakuntahallinnon ja sote-uudistuksen muutoksien keskellä on tärkeää, että kunnan elinvoiman kehittäminen ja yrittäjyyden edistäminen nousevat kuntien ja kaupunkien ykköstavoitteiksi. On myös erittäin tärkeää, että kuntien poliittinen päätöksenteko tukee yrittäjämyönteisyyttä ja yrittäjyyden olosuhteita saadaan kehitettyä. Yrittäjät ovat kokeneita toimijoita tilanteissa, joissa tarvitaan nopeaa päätöksentekoa, kokonaisvaltaista ajattelua, tulevaisuusorientoinutta näkemystä ja sitoutumista taloudellisesti kestäviin ratkaisuihin, Soikkeli jatkaa.

Kuntavaaleissa on ehdolla tänä vuonna ennätysmäärä yrittäjäehdokkaita. Yrittäjäjärjestö kannustaa äänestämään yrittäjää, sillä yrittäjät osaavat huolehtia kunnan elinvoimasta.

Huhtikuisissa kuntavaaleissa on ehdolla 5947 yrittäjäehdokasta, näistä 162 Etelä-Karjalassa. Yrittäjäehdokkaiden määrä kasvoi edellisiin vuoden 2012 kuntavaaleihin verrattuna noin 500 ehdokkaalla.

– Yrittäjyys on kunnan tärkein voimavara. Yrittäjäehdokkaiden suuri määrä osoittaa kunnan merkityksen yrityksille ja yritysten merkityksen kunnille, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kiteyttää.

– Yritysten tuoma elinvoima ratkaisee kunnan tulevaisuuden. Jos ei ole yrityksiä, ei ole työpaikkoja, verotuloja eikä edellytyksiä palvella kuntalaisia, hän jatkaa.

Kunnan tehtäväkenttä on nyt murroksessa. Uudella kunnalla on mahdollisuus vahvistaa elinvoimaa ja elinkeinopolitiikkaa.

– Kannustan yrittäjiä ja yrittäjähenkisiä äänestämään yrittäjiä. On tärkeää, että valtuustoissa on mahdollisimman paljon yrittäjiä mahdollisimman monesta puolueesta. Yrittäjä osaa huolehtia siitä, että kunnan elinvoima vahvistuu, Mikael Pentikäinen sanoo.

Keskustalla on eniten yrittäjäehdokkaita

Tilasto on koottu Suomen Yrittäjien tiedossa olevista yrittäjäehdokkaista ja yrittäjä-nimikkeellä ehdolla olevista kuntavaaliehdokkaista.

Katso myös:

Suomen Yrittäjien kuntavaalitavoitteet:

https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kuntavaalit-2017/a/yrittajyys-kunnan-…

Yrittäjäjärjestön jäseninä oleviin ehdokkaisiin voi tutustua osoitteessa:

https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kuntavaalit-2017/a/ehdokkaat

Yrittäjäehdokkaat kunnittain:

https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kuntavaalit-2017/a/yrittajaehdokkaat-…

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jami Holtari, 0400 551435, jami.holtari@yrittajat.fi

toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, 040 504 1944, mikael.pentikainen@yrittajat.fi

kenttäjohtaja Mari Kokko, 040 521 2124, mari.kokko@yrittajat.fi