11.11.2019 klo 09:41
Uutinen

YrittäjäGaalassa 2019 palkittiin yrittäjiä ja viihdyttiin yhdessä

Kouvolan ja Valkealan yrittäjäyhdistykset, Kouvolan kaupunki ja Kinno järjestivät yhteisen palkitsemis-ja verkostoitusmistilaisuuden lauantaina 9.11.2019 Aikuiskoulutus Taitajassa.

YrittäjäGaalassa jaettiin Kouvolan kaupungin, Valkealan Yrittäjien ja Kouvolan Yrittäjien yrittäjäpalkinnot. Ansaittua juhlaansa oli viettämässä runsas 100 vierasta. Kehitysjohtaja Petteri Portaankorva korosti avauspuheessaan yrittäjyyden merkitystä kaupungin elinvoimaisuuden rakentajana. Kouvolan kaupunki ja Kouvola Innovation haluavat vahvistaa yrittäjämyönteistä ilmapiiriä, tiivistää yhteistyötä ja osaltaan mahdollistaa alueen yritysten kasvua.

Palkitut ja palkintoperustelut:

Kouvolan kaupunki Vuoden 2019 yritys Autosalpa Oy

Yritys on menestynyt myös valtakunnallisesti tarkasteltuna erinomaisesti. Palkittavan yrityksen vakavaraisuus ja riskinsietokyky ovat toimialallaan ja kaikkiin yrityksiin verrattuna paremmat kuin 90 %:lla yrityksistä. Yrityksen maksuvalmius sekä kasvu ovat myös erinomaisella tasolla. Yrityksen käyttökate on erinomainen ja se on parantunut huomattavasti edelliseen vuoteen verrattuna. Palkittavan yrityksen liikevaihto ja henkilöstön määrä ovat olleet viime vuosina selkeässä kasvussa. Valintaan vaikuttavina merkittävimpinä kriteereinä olivat yrityksen kasvu, kannattavuus, tulos, maksuvalmius, vakavaraisuus ja riskinsietokyky sekä toiminnan kehitys edelliseen vuoteen verrattuna. Yrityksellä tuli lisäksi olla työllistävä vaikutus.

Kouvolan kaupungin vuoden 2019 yritykselle myönnettävän palkinnon saaja määritettiin yrityksistä, joiden kotipaikka on Kouvola hyödyntäen tuoreimpia tilinpäätöstietoja sekä niistä tehtyjä analyysejä. Arvioinnissa hyödynnettiin tietoja lähes 2200 yrityksestä. Liikevaihdon kehitystä ja tulosta tarkasteltiin myös pitkällä aikavälillä.

Kouvolan kaupunki myönsi myös tunnustuspalkinnon Risto Peltolan leipomo Oy:lle sen ansiokkaasta työstä. Palkinnon kävivät noutamassa Risto, Tuula ja Pulla Peltola.

Valkealan Yrittäjät ry Vuoden yritys: Vuohijärven Kyläkauppa Oy

Yritys on lähtenyt kehittämään ennakkoluulottomasti ja rohkeasti maaseudun alueen palveluja ja laajentamassa vielä Iitin puolellekin.

Kouvolan Yrittäjät ry Vuoden yrittäjä: Kino 123 Oy

Yritys on turvannut rohkealla riskinotolla laadukkaat elokuvapalvelut Pohjois-Kymenlaakson asukkaille. Se on pärjännyt kilpailussa uusien elokuvaformaattien kanssa. Kino 123 on myös tukenut alueemme yrittäjien jaksamista tekemällä yhteistyötä Kouvolan Yrittäjät ry:n kanssa. Kino Bakery oli myös hienosti näkyvillä Kasvu Openin polulla.

Vuoden nuori yrittäjä: Teemu Villikka tmi

Yrittäjä työllisti itsensä heti koulun jälkeen ja on ammattimies, jonka työnlaatu on niin huikeaa, ettei sitä tarvitse erikseen mainostaa. Teemu Villikka on myötävaikuttanut siihen, miten muidenkin alueemme yritysten imago ja brändi tunnetaan Suomessa, ja hänen kädenjälkensä näkyy valtakunnan kanavilla. Yrittäjän kanssa työskennelleet kertovat hänen kuuntelevan, neuvovan, olevan huomattavan vaatimaton ja aina todella positiivinen.

Yrittäjäviirit Lisäksi yrityksen merkkipäivävuoden yrittäjäviirit saivat:

 • Utin Lento Oy, Sistonen Jussi, 30 vuotta
 • Elimäen Liikennekoulu Ky, Juvankoski Jani, 30 vuotta
 • Zoo-Dog Ky/Petzoo, Kuutti Sari, 20 vuotta
 • Monelle Oy, Sanna Hyyryläinen, 20 vuotta
 • Koivulan Kuljetus Oy, Rahikka Timo, 20 vuotta
 • VE Energiaratkaisut, Ellonen Veli-Sakari, 30 vuotta
 • Ecopulp Finland, Henttonen, Ari, 10 vuotta
 • Jatke Oy, Esa Eloranta, 10 vuotta
 • PHARMA-PARTNERS Ky, Jari Koski, 10 vuotta
 • Talli Haapaharju Ky – Haapaharju Melody, Kostiainen Satu, 10 vuotta
 • Logistiikka Koulutus V & P Oy, Rouvinen Vesa, 10 vuotta
 • Kouvolan Isännöintikolmio Oy, Risto Pöysä, 10 vuotta
 • Sanakammari, Vesa Vainio, 10 vuotta

Lisätietoja:

Kouvolan kaupunki, kehitysjohtaja Petteri Portaankorva, puh. 020 615 1287, petteri.portaankorva(a)kouvola.fi
Kouvolan Yrittäjät ry vt. puheenjohtaja Markku Mikkola, puh.0405680256, markkusa@mikkola
Valkealan Yrittäjät ry puheenjohtaja Lasse Kemppinen, puh.0400552133, lasse.kemppinen(a)kymp.net