1.9.2023 klo 07:05
Uutinen

Yrittäjägallup: Tuttu kaksikko puoluekannatuksen kärjessä – Kolmossijasta tiukka kisa

Kokoomus on edelleen selvästi yrittäjien ykköspuolue ja perussuomalaiset kakkospuolue, kertoo tuore Yrittäjägallup.

Yrittäjien puoluekannatuksessa ei ole tapahtunut suuria heilahduksia kevään jälkeen. Yrittäjägallupissa kantansa kertoneiden parissa kokoomuksen kannatus on vahvistunut keväästä, samoin Sdp:n.

Vastaajilta kysyttiin, mitä puoluetta he äänestäisivät, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt. Kokoomusta äänestäsi 41 prosenttia (toukokuussa 38) ja perussuomalaisia 15 prosenttia (keväällä 16) kantansa kertoneista.

Kolmossijasta kisaavat SDP 7 prosentin (keväällä 5), keskusta 6 prosentin (keväällä 9) ja vihreät 5 prosentin kannatuksella (keväällä 6).

– Yrittäjien puoluekannatuksissa ei ole tapahtunut isoja muutoksia. Muutokset ovat lähinnä virhemarginaalin puitteissa, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

RKP keräsi kolmen prosentin kannatuksen. Kristillisdemokraatit, Liike Nyt ja vasemmistoliitto keräsivät kukin kahden prosentin kannatuksen.

– Mitä suurempi yritys, sitä todennäköisimmin yrittäjä tukee kokoomusta. Sdp:n kannatus korostuu yksinyrittäjien parissa, analysoi toimitusjohtaja Pentikäinen gallupin tuloksia.

Sdp:n kannatus oli korkeimmillaan näissä mittauksissa. Perussuomalaisilla korostuu selvästi miesyrittäjien, vihreillä naisyrittäjien ja vasemmistoliitolla nuorten yrittäjien kannatus. Keskustan kannatus on korkeimmillaan Itä- ja Pohjois-Suomessa.

Näin kysyttiin

Yrittäjägallupiin vastasi 1 207 pk-yrityksen edustajaa 9.–16.8.2023.

Tulosten luottamusväli on kokonaistuloksen osalta 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tutkimuksen toteutti Kantar Public Suomen Yrittäjien toimeksiannosta.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus