Kuva: Monstera, Pexels
5.9.2022 klo 14:41
Uutinen

Yrittäjän päivän puheenjohtajan terveiset

Hyvää Yrittäjän päivää sinulle yrittäjäkollegani! Tämä päivä on tarkoitettu meille jokaiselle yrittäjälle. Samalla se muistuttaa, että yrittäjyys on Suomessa tärkeää ja meitä yrittäjiä on monenlaisia isosta pieneen ja toimialasta toiseen. Monesti unohtuu, että monen ison ketjunkin paikallisesti toimivaa ketjun myymälää voi hoitaa yrittäjä omalla riskillään. Yrittäjiä on Jyväskylässäkin yli 8000. Yksityisyrittäjiä tästä joukosta lähes puolet ja pienten yritysten määrä on ollut meilläkin nousussa. Noin 98% yrityksistä on alle 10 henkeä työllistäviä tai yksinyrittäjiä. Tämä kertoo siitä, miten yrittäjyys Jyväskylässä on rakentunut. Pieniä yrityksiä ei saa myllerryksissä unohtaa.

Yrittäjyyden edellytyksistä on käyty keskustelua pitkään kaupungin päättäjien kanssa. Tämä keskustelu on tuottanut muutoksia toimintoihin, jotka toivottavasti helpottavat yrittämisen edellytyksiä sekä yritysten pysyvyyttä kaupungissa. Viimeisimpänä kaupunki julkisti palveluiden ennakko-ohjauksen yrityksille, missä tavoitteena on sujuvoittaa yritysasiakkaiden rakennushankkeiden lupakäsittelyä. Tämän lisäksi syksylle on luvassa kaupungin kanssa palveluiden esittelyä sekä vuoropuhelua yrittäjien ja virkamiesten kesken. Palveluiden kehittäminen jatkuu edelleen ja kipukohdista saa yhdistyksemme hallitukseen olla yhteydessä, jotta voimme viestiä viedä eteenpäin.

Tänä epävarmana aikana olkoon yrittäjyys se asia ja aihe, joka toimii voimavarana toimia yhdessä tulevaisuuden hyväksi. Se vaatii myös sen, että yhteiskunta on meidän yrittäjien tukena ja muistaa meidän muinakin päivinä kuin Yrittäjän päivänä. Yhdessä me selviämme mistä vain.

Jari Parkkisenniemi
Puheenjohtaja, Jyväskylän Yrittäjät

Jari Parkkisenniemi