Mammuttihirren yrittäjä Ilpo Nylander
Mammuttihirsi siirsi päivävuoron yövuoroon energian säästämiseksi.

Yrittäjän podcastin syyskausi starttaa, vieraana kohutun päätöksen tehnyt talotehtailija: ”Yrittäjän täytyy nähdä enemmän mahdollisuuksia kuin peikkoja”

Mammuttihirren toimitusjohtaja Ilpo Nylander avaa Yrittäjän podcastissa energiakriisin vaikutuksia talotehtaaseen.

Yrittäjän podcastin syyskauden ensimmäisessä jaksossa puhutaan sähkön säästöstä ja oululaisen Mammuttihirren ratkaisusta siirtää koko tuotantonsa yövuoroon. Ratkaisu on oululaiselle talotehtaalle poikkeuksellinen, sillä aikaisemmin työt on tehty päivisin.

– Yhdessä todettiin, että tullaanpa yöhön töihin. Maksamme työntekijöille hieman spesiaalia palkan päälle. Keskustelut olivat selkeitä ja kaikki ovat kympillä mukana. Tällaisiin tilanteisiin pitää pystyä yrityksissä reagoimaan. Kyse on yhteisestä hyvästä ja yrityksen kilpailukyvystä, Mammuttihirren yrittäjä ja toimitusjohtaja Ilpo Nylander kertoo podcastissa.

”Yhdessä todettiin, että tullaanpa yöhön töihin.”

Ilpo Nylander

Olemme aikaisemmin kertoneet, paljonko mammuttihirsi säästää ratkaisullaan. Yrityksessä seurataan sähkön hintaa silmä kovana.

– Viime yönä sähkö maksoi 11 senttiä eli se ei ollut enää hirvittävän edullista. Päivällä maksaisimme noin 60 senttiä. Olemme laskeneet, että 10 sentin keskihinnalla sähköä kuluu 500 euron per rakennettu talo. Välillä sähkö on maksanut päivisin euron, jolloin kustannus per talo olisi 5000 euroa.

– Laiskan miehen vaihtoehto olisi ollut lisää hintaa asiakkaalle ja rukoilla, että tulee kauppoja, Nylander sanoo.

Mammuttihirren ratkaisusta uutisoitiin myös kansainvälisesti, kun talousmedia Bloomberg kirjoitti aiheesta verkkosivuillaan.

”Ei voi antautua toimettomuuteen”

Yrittäjän podcastissa Nylander avaa myös yrittämisen lainalaisuuksia vaikeina aikoina. Hän ei halua vaipua synkkyyteen.

– Yrittäjänä ajattelen, että olemme oman onnemme seppiä ja vaikeissakin tilanteissa täytyy pystyä toimimaan ja luovimaan. On muistettava, että kaikkien myrskyjen jälkeen tulee aurinkoinen päivä.

Ei voi antautua pelkästään toimettomuuteen, pitää pystyä tekemään luovia ratkaisuja. Yrittäjän täytyy nähdä enemmän mahdollisuuksia kuin peikkoja, muuten kaikki on ihan mustaa.

Yrittäjän podcastia voit kuunnella muun muassa Suplassa ja Spotifyssa. Uusi jakso julkaistaan joka toinen keskiviikko!

Pauli Reinikainen