Lapin materiaalipankki | Anna Muotka

Yrittäjän talousapu -palvelu tukee yrittäjyyden taipaleella

Yrittäjän talousapu -palvelu neuvoo yrittäjiä talous- ja maksuvaikeuksiin tai esimerkiksi yrityksen kannattavuuden lisäämiseen liittyen. Lapissa yhteyshenkilö on Johanna Mikkola, joka toteuttaa myös Lapin Yrittäjien hankintaneuvontaa.

Maksutonta ja luottamuksellista tukea

Yrittäjän talousapu -neuvontapalvelusta yrittäjä saa puhelimitse maksutonta ja luottamuksellista apua tilanteeseensa asiantuntijoilta, jotka ovat perehtyneet erityisesti pk-yritysten talouteen ja yritysten terveyttämiseen. Toiminnan tavoitteena on, että yrittäjät havahtuisivat talousvaikeuksiin ajoissa ja uskaltaisivat hyödyntää heille tarkoitettuja palveluja.

Asiantuntija tekee soittajalta saamiensa tietojen perusteella arvion yrityksen taloustilanteesta ja neuvoo yrittäjää. Usein apu löytyy yhden puhelinsoiton aikana. Osoitteesta yrittajantalousapu.fi yrittäjä löytää tietoa ja ohjeita, jotka liittyvät yrityksen talouteen.

Toiminnan tavoitteena myös talousvaikeuksien ennaltaehkäisy ja asenteisiin vaikuttaminen 

Toiminnan tavoitteena on myös talousvaikeuksien ennaltaehkäisy ja yleiseen asenneilmapiiriin vaikuttaminen – tilapäiset vaikeudet ovat osa monen yrittäjän elämää. Niistä tulisi voida puhua avoimesti ja häpeilemättä:

– Yrittäjällä on vastuu ymmärtää yrityksensä taloutta ja sen tunnuslukuja. Mitä aikaisemmassa vaiheessa havaitset yrityksesi mahdolliset talous- ja maksuvaikeudet, sitä enemmän ja helpompia toimenpiteitä on käytettävissä niiden korjaamiseen, avaa projektipäällikkö Hanna Tarvainen

– Suomen YrittäjistäYrittäjän talousapuun voi olla yhteydessä yrittäjä tai yrittäjää auttava henkilö. Yrittäjä voi olla talous- ja maksuvaikeuksissa tai pohtia ratkaisuja yrityksen talouden kehittämiseksi. Meihin kannattaa ottaa yhteyttä esimerkiksi, kun haluaa ymmärtää paremmin yrityksen talouden tilaa ja kehitystä, on huolissasi kannattavuudesta tai ei jaksa talousvaikeuksissa yksin ja oma jaksaminen huolettaa, hän jatkaa.

– Jos yrittäjä toimii ajoissa, yritystoiminta voidaan tarvittaessa myös lopettaa mahdollisimman pienin lisäkustannuksin sekä yrittäjälle että koko yhteiskunnalle. Harva yrittäjä tietää, että yrityksen lopettamisesta voi aiheutua merkittäviä kustannuksia, kertoo palvelun taustalla olevan TE-asiakaspalvelukeskuksen kehityspäällikkö Jari Leskinen.

Osallistu maksuttomiin talousavun ja yrittäjäjärjestön etätapahtumiin

– Yrittäjän talousapu tarjoaa yhdessä yrittäjäjärjestön kanssa maksuttomia etätapahtumia syksyn aikana. Tapahtumat löytyvät Lapin yrittäjien tapahtumakalenterista, vinkkaa talousavun Lapin aluekoordinaattori Johanna Mikkola.

Tulevia Yrittäjän talousavun tapahtumia

  • 27.9. Mistä rahaa liiketoiminnan kehittämiseen?
  • 12.10. YEL-vakuutus ja yrittäjän eläketurva
  • 2.11. Yrittäjän turva sairastaessa
  • 9.12. Kun kauppa ei kannata – yrittäjän turva vaikeina aikoina

Osallistu tapahtumiin Lapin Yrittäjien tapahtumakalenterin kautta.

Palvelua valtakunnallisesti kolmella eri kielellä puhelimitse ja tarvittaessa henkilökohtaista tukea 

Puhelin- ja verkkopalvelun lisäksi yrittäjä saa tarvittaessa tuekseen alueellisen asiantuntijaverkoston eri puolilla Suomea. Alueiden asiantuntijat tarjoavat henkilökohtaista tukea yrittäjän lähellä. Yrittäjän talousapua koordinoi työ- ja elinkeinoministeriön ohjaama TE-asiakaspalvelukeskus. Palvelua kehitetään osana EU:n laajuista Early Warning -toimintamallia.

Yrittäjän talousapu palvelee:

  • suomeksi ma–pe klo 9–16.15 numerossa 0295 024 880 (pvm/mpm)
  • på svenska to kl 9–16.15 ​​​ 0295 024 881 (pvm/mpm)
  • In English Mon.–Fri. 9–16.15 0295 024 882 (pvm/mpm)
  • yrittajantalousapu.fi

Lisätietoja

Johanna Mikkola
Ideageneraattori oy
040 054 6503
etunimi@ideageneraattori.fi