11.10.2017 klo 11:56
Uutinen

Yrittäjäneuvos Riitta Antinmäelle yrittäjien suurristi

Yrittäjäneuvos Riitta Antinmäelle on myönnetty Suomen Yrittäjien yrittäjäristin suurristi hänen ansioistaan yrittäjyyden arvostuksessa. Antinmäki tunnetaan Yrittäjän päivän ja yrittäjäpatsaan äitinä.

Yrittäjäristin suurristi on perustettu vuonna 1990. Se myönnetään henkilölle, joka työssään tai luottamustehtävässään on erityisen merkittävällä tavalla palvellut yksityistä yritystä tai yritystoimintaa. Yrittäjäristin suurristit numeroidaan.

Riitta Antinmäen synnyttämä Yrittäjän päivä täytti tänä vuonna jo 20 vuotta.

– Idea Yrittäjän päivästä syntyi Suomen pahimman laman aikana. Tarvittiin ilmapiirin muutosta ja arvostusta yrittäjien arvokkaalle työlle, Antinmäki muistelee.

Helppoa Yrittäjän päivän perustaminen ei kuitenkaan ollut, sillä Antinmäen mukaan kaikki mahdolliset tahot vastustivat hanketta.

– Olen pohojalaanen akka, mikä tarkoittaa sitä, että kova vastustus vain lisää onnistumisen haluani. Kovaa työtä se vaati, mutta saimme yrittäjille oman päivän, myöhemmin myös almanakkaan, Antinmäki kertoo.

Yrittäjän päivää on juhlittu vuodesta 1997 lähtien. Yliopiston almanakkaan päivä on merkattu vuodesta 2010 alkaen. Vuonna 2006 Helsingin Narinkkatorille pystytettiin Yrittäjän patsas, joka saatiin sekin hankittua ja rahoitettua Antinmäen tarmokkuuden ansiosta.

Alusta alkaen Riitta Antinmäki on päättänyt Yrittäjän päivän juhlallisuudet tutuksi käyneeseen ”Yrittäjä on päivänsä ansainnut” -lausahdukseen. Yrittäjän päivä onkin kahdessakymmenessä vuodessa kasvanut tapahtumaksi, jota juhlistaan turuilla ja toreilla eri puolilla Suomea.

Tunnustus pitkäjänteisestä työstä

Yrittäjän Päivä -säätiön hallituksen puheenjohtajana edelleen toimiva Antinmäki on koonnut säätiöön laajan verkoston, jotka järjestävät Yrittäjän päivänä ohjelmaa. Yksi mukaan tulleista tahoista on Taloudellinen tiedotustoimisto TAT, jonka myötä Yrittäjän päivä on levinnyt myös kouluihin.

”Olen tyytyväinen, että Yrittäjän päivä on kasvanut nykyisiin mittoihinsa verkostojen myötä. Erityisen iloinen olen siitä, että koulut ovat lähteneet mukaan tähän toimintaan, ja se on pitkälti TATin ansiota”, Antinmäki iloitsee.

TAT anoi yrittäjäneuvos Riitta Antinmäelle Suomen Yrittäjien yrittäjäristin suurristin tunnustuksena pitkäjänteisestä työstään Yrittäjän päivän eteen.

toimitus@yrittajat.fi