24.9.2021 klo 12:16
Uutinen

Yrittäjäpäivät käyntiin Jyväskylässä – ”Ehdottomasti paras paikka puhua bisnestä ja viihtyä”

”Kohtaamisilla, keskusteluilla ja juhlahetkillä onkin juuri nyt kenties suurempi merkitys kuin koskaan aiemmin.” Puheenjohtaja Petri Salmisen tervehdyssanat toivottivat 1200 osallistujaa perjantaina alkaneille Valtakunnallisille Yrittäjäpäiville Jyväskylään.

Yrittäjäpäivät järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen koronaepidemian peruutettua viimevuotisen tapahtuman.

Yrittäjä Sanna Meronen-Vilenius tuli Jyväskylään Järvenpäästä.

− Olisiko kahdeksas kerta. Ihmiset on se syy, miksi tänne kannattaa tulla. Tapaamiset korostuvat etenkin nyt korona-ajan jälkeen, Meronen-Vilenius sanoo.

Meronen-Vilenius kehittää organisaatioita ja työyhteisöjä Koko & kehitys Oy:n kautta. Yritys on toiminut seitsemän vuotta, mutta yrittäjäjärjestössä hän on ollut mukana jo 13 vuoden ajan.

− Yrittäjäpäivät on ehdottomasti paras paikka puhua bisnestä ja viihtyä. Täällä on helppo olla, kun kaikki puhuvat samaa, yrittäjän kieltä.

Aika siirtyä tulevaisuuden rakentamiseen

Suomen Yrittäjien jyväskyläläinen puheenjohtaja Petri Salminen iloitsi päivien avauksessa, että talous on vahvassa kasvussa, mutta muistutti yritysten erilaisesta asemasta.

− On siirrytty täydestä alhosta hyvään liiketoiminnan vauhtiin ja kasvuun. On tärkeätä huomioida, että kasvu monesti vain paikkaa tappioita, mitä yritykset ovat kokeneet. Pitää myös muistaa, mitä keskiarvokasvun takana on. Hajonta on poikkeuksellisen suurta yritysten ja toimialojen välillä.

Yrittäjäpäivien järjestäminen normaalina livetapahtumana on Salmisen mukaan osoitus siitä, että koronakriisin jälkeen ollaan siirtymässä normaalimpaan aikaan.

− Pääsemme viimein kokoontumaan. Kollegojen vertaistuki, ilojen ja surujen jakaminen on jaksamisen kannalta tärkeää. Päivät ovat signaali yhteiskunnalle, että nyt on aika siirtyä kriisin hoitamisen sijaan tulevaisuuteen rakentamiseen, Salminen sanoi.

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen Yrittäjäpäivien avauksessa.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen toi esille yrittäjyyden kentän muuttumisen.

− Yrittäjät ovat löytöretkeilijöitä. Yrittäjyyden muutos on kiihtynyt koronan aikana. Eniten yrityksiä perustavat yksinyrittäjät, jotka toimivat kuitenkin yhdessä muiden kanssa. Myös monipaikkaisten yritysten määrä on kasvussa.

Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski iloitsi tapahtuman toteutumisesta viimein.

− On ilo nähdä teidät kaikki täällä ja ihan livenä. Tämä tapahtuma oli tarkoitus järjestää jo viime vuonna. Monta jännittävää vaihetta on nähty ja eletty yrittäjien tuskassa mukana tämän vuoden aikana. On hienoa, että osallistujia on peräti 1200, Jyräkoski sanoi.

Tiina Rantakoski

tiina.rantakoski (at) yrittajat.fi