24.6.2020 klo 13:36
Uutinen

Yrittäjäpäivät tulee lokakuussa, lipunmyynti käynnistyi vauhdikkaasti – Bisnesseminaarin vetonaulana Markku Kanerva

Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät järjestetään lokakuussa Jyväskylässä. Tilaisuudessa palkitaan myös vuoden nuori yrittäjä.

Valtakunnallisille Yrittäjäpäiville odotetaan tänä vuonna juhlapuhujaksi tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä. Juhlapuhe kuullaan iltagaalassa lauantaina 17. lokakuuta.

Jyväskylän Paviljongissa järjestettävä tapahtuma käynnistyy edellisenä päivänä, joka on pyhitetty bisnesseminaarille. Puhujina nähdään muun muassa Suomen jalkapallomaajoukkueen kehuttu päävalmentaja Markku Kanerva sekä mielen valmennukseen poliisiuransa jälkeen erikoistunut Harri Gustafsberg.

Tapahtumassa pyritään rakentamaan uutta aikakautta koronaepidemian jälkeen. Paikalle odotetaan 1500 kävijää.

– Päivien teema on ”Lisää löylyä”. Mennään koronasta toipumisen, hyvinvoinnin ja yrittäjän vertaistuen äärellä, Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski kertoo.

Jyräkoski lupaa kävijöille tasokasta ohjelmaa. Lavalla kuullaan myös Duudsonien Jarno Laasalan kokemuksia maailmanvalloituksesta. Tapahtuman juontajana on tv:n formulalähetyksistä tuttu Mervi Kallio.

– Kumppanipuheenvuoroissa keskitytään muun muassa joustavan työn johtamiseen ja digitalisaatioon. Kaiken kaikkiaan kyseessä on ehdottomasti yrittäjän yksi vuoden kohokohdista. Olemme voimakkaasti uuden rakentamisen äärellä, Jyräkoski lisää.

Jännitystä on luvassa myös lauantain liittokokouksessa, jossa valitaan Suomen Yrittäjien uusi puheenjohtaja.

– Luvassa on varmasti runsaasti keskustelua yrittäjyyden tulevaisuudesta Suomessa, Jyräkoski ennakoi.

Nuoret esillä iltajuhlassa, hygienia isossa roolissa

Lauantain iltagaalassa jaetaan yrittäjäpalkinto aiemmista vuosista poiketeen myös vuoden nuorelle yrittäjälle. Kevään Get Together -tapahtuma jouduttiin perumaan koronarajoitusten takia. Nuoret huomioidaan muutenkin iltaohjelmassa. Viime vuoden tapaan gaalassa palkitaan myös vuoden yksinyrittäjä sekä perinteiseen tapaan vuoden yrittäjä.

Koronatilanne vaikuttaa tapahtumien järjestämiseen vielä syksylläkin. Jyräkosken mukaan hygienia on merkittävässä roolissa.

– Tilat ovat isot, joten turvavälit voidaan miettiä tarkasti. Lisäksi ravintola toteuttaa ruokatarjoilun niin, että se on turvallista. Jos syksyllä tulee lisää rajoituksia, ne otetaan huomioon. Käsienpesu ja desinfiointiasiat pidetään luonnollisesti kunnossa, hän listaa.

Yrittäjäpäivien lipunmyynti on käynnistynyt vilkkaasti, sillä noin 500 lippua on jo myyty. Toden teolla tapahtuman markkinointi alkaa elokuun alussa. Liput voi ostaa täältä.

Tutustu tarkemmin Yrittäjäpäivien ohjelmaan ja puhujiin täällä!

Kuva: Aki Loponen/Pictuner Oy

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi