16.5.2017 klo 13:02
Uutinen

Yrittäjäpalkinto täyttää 50 vuotta – juhlapuhujaksi pääministeri

Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon saajaa voi juhlavuoden kunniaksi ehdottaa kuka tahansa. Juhlapuheen yrittäjäpäiville Joensuuhun tulee pitämään pääministeri Juha Sipilä.

Palkinnot jaetaan Suomen Yrittäjien vuoden päätapahtumassa Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Joensuussa 21.10. Yrittäjägaalan juhlapuhujaksi saapuu pääministeri Juha Sipilä ja pääesiintyjänä on Suomi-iskelmiä uuteen uskoon laittava Jean S.

– Tehdään tästä mahtava yrittäjien Suomi 100 -juhla, hehkuttaa Pohjois-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Matti Vuojärvi.

Yrittäjäpäivät järjestetään Joensuussa nyt kolmannen kerran. Suomen Yrittäjät, Pohjois-Karjalan Yrittäjät sekä yhteistyökumppanit Elisa, Fennia, Finnvera, Alma Talent, Nordea ja Joensuun seudun kehittämisyhtiö JOSEK allekirjoittivat tiistaina yhteistyösopimukset yrittäjäpäivien järjestämisestä.

Ehdota palkinnon saajaa

Yleisö pääsee tänä vuonna antamaan ehdotuksensa palkittavasta yrityksestä vuosittain jaettavalle Valtakunnalliselle yrittäjäpalkinnolle. Aikaisempina vuosina ehdokkaita ovat voineet esittää Suomen Yrittäjien jäsenjärjestöt.

– Juhlavuoden kunniaksi haluamme tehdä palkintoa tunnetuksi, Suomen Yrittäjien yhteyspäällikkö Kari Hiltunen sanoo.

Hiltunen toivoo, että uudella ilmiantomahdollisuudella kilpailuun saataisiin myös uusia toimialoja.

– Kilpailleet yritykset ovat olleet aika perinteisiä, tuotannollisia yrityksiä. Haemme mukaan uusia yrittämisen muotoja. Esimerkiksi IT-ala on ollut aika vähän esillä, Hiltunen toteaa.

Lopulliset ehdokkaat valitsevat Suomen Yrittäjien toimiala- tai aluejärjestöt. Palkittavat valitsee palkintoraati, jossa on edustajat Suomen Yrittäjistä, Fenniasta ja Yksityisyrittäjäin säätiöstä.

Ilmiantokäytäntöä on ollut käytössä Vuoden nuori yrittäjä -kisassa jo kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla ehdotuksia tuli 187 ja tänä vuonna jo 251.

Valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla on pitkät perinteet

Vuonna 1968 Suomen Yrittäjiä edeltänyt Suomen Yrittäjäin Keskusliitto ja vakuutusyhtiö Fennia halusivat nostaa yrittäjyyden arvostusta kannustamalla ja palkitsemalla menestyneitä yrittäjiä. Syntyi Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto, joka on vuosien aikana luovutettu sadoille yrityksille tai yksityishenkilöille.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari@yrittajat.fi

Ilmoita ehdokas Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon saajaksi täällä.

Katso aiemmat voittajat täältä.

Lisätietoa Joensuun yrittäjäpäivistä