16.1.2017 klo 12:29
Uutinen

Yrittäjät alkoholilaista: Järjestyksenvalvojien määrä on täysin ylimitoitettu

Miksi nauttia alkoholi ravintolassa, kun sen saa halvemmalla kaupasta, kuvaa alkoholilain ongelmaa Suomen Yrittäjien kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin.

Alkoholilain kokonaisuudistus uhkaa syödä ravintoloiden elintilaa pidentämällä Alkon aukioloaikaa ja lisäämällä kauppojen valikoimaa, lausuu Suomen Yrittäjät lain luonnoksesta. Luonnoksen lausuntoaika päättyy tänään.

– Voidaan hyvin kysyä, miksi nauttia alkoholi ravintolassa, kun sen saa halvemmalla kaupasta tai Alkosta, kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin Suomen Yrittäjistä konkretisoi lakiesityksen ongelmaa.

Grekinin mielestä kaksi muutosta lakiesitykseen parantaisi ravintoloiden toimintakykyä.

– Sallitaan ravintoloiden myydä juomia asiakkaan mukaan esitettyä laajemmin ja pienennetään täysin ylimitoitettua järjestyksenvalvontavelvoitetta, hän esittää.

Grekinin mukaan kuluttajien asiointia ravintoloissa pitäisi lisätä kilpailu-, työllisyys- ja järjestyksenpidollisista syistä.

Plussaa pienpanimoiden puolesta, miinusta Alkon monopolista

Yrittäjäjärjestö pitää mainiona muutoksena pienpanimoiden laajempaa mahdollisuutta myydä olutta suoraan valmistuspaikalta kuluttajalle. SY arvioi tällä olevan piristävä vaikutus syrjäseutujen matkailuun pienpanimoiden läheisyydessä.

Myönteisenä järjestö kokee myös ravintola-anniskeluun liittyneiden lupamenettelyiden ja eräiden sääntöjen keventämisen.

Yrittäjät katsoo, että uudistus pyrkii suojelemaan Alkon monopoliasemaa muun muassa kieltämällä etämyynnin suomalaisille. Monopoli rajoittaa kilpailua ja yrittäjyyttä ja SY:n mukaan siitä tulisi luopua.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi